Breaking News
11 Απριλίου 2024

Ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός και προηγήθηκε 3-0 στο 60’, αλλά στη συνέχεια η Φενερμπαχτσέ μείωσε σε 3-2. Παρόλα αυτά η πρόκριση βρίσκεται στα χέρια του Ολυμπιακού, που θα πάει στην Πόλη (18/4) για να τελειώσει τη δουλειά και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά.



Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Europa Conference League έκανε ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να επικρατούν εντός έδρας της Φενερμπαχτσέ με 3-2.

Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν σπουδαίο πρώτο ημίχρονο και με πρωταγωνιστή τον Φορτούνη προηγήθηκαν με 2-0. Ο διεθνής άσος άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό και στο 32’ έβγαλε την ασίστ στον Γιόβετιτς. Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα έκαναν το 3-0 με τον Τσικίνιο (57’), αλλά στη συνέχεια οι Τούρκοι αντέδρασαν και μείωσαν σε 3-2 με πέναλτι του Τάντιτς στο 68’ και σουτ του Καχβετσί στο 75’.

Ο Ολυμπιακός, που κατά διαστήματα ήταν εντυπωσιακός, κατάφερε να πάρει τη νίκη και την επόμενη εβδομάδα (18/4) θα πάει στην Κωνσταντινούπολη για να υπερασπιστεί το υπέρ του σκορ και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League. Μια σπουδαία εμφάνιση από τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι απέδειξαν ότι μπορούν να νικήσουν την πανίσχυρη Φενερμπαχτσέ και να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί όπου εάν προκριθούν θα βρουν τον νικητή του ζευγαριού Άστον Βίλα – Λιλ.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Έσε και Τσικίνιο ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα, Φορτούνη και Γιόβετιτς πίσω από τον Ελ Κααμπί. Ο Ισμαϊλ Καρτάλ από την άλλη πλευρά, παρέταξε την Φενερμπαχτσέ με την εξής 11άδα: Λιβάκοβιτς, Σάμουελ, Σογιουντσού, Μπεκάο, Ουστερβέλντε, Ζάιτς, Κρούνιτς, Σιμάνσκι, Καχβετσί, Τάντιτς και Τζέκο.

«Καμίνι» το Καραϊσκάκη, Θρυλάρα και 2-0!

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ, με τον Φορτούνη να σκοράρει το πρώτο (8’) και να έχει την ασίστ στο δεύτερο του Γιόβετιτς (30’).

Στο 8ο λεπτό οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν, ο Μασούρας ανάγκασε τον Σογιουντσού σε λάθος, ο Κώστας Φορτούνης έκλεψε και με ωραίο διαγώνιο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λιβάκοβιτς, για το 1-0 της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και στο 27’ άγγιξαν το 2-0 με τον Νταβίντ Κάρμο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Πορτογάλος σέντερ μπακ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λιβάκοβιτς έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα (32’) ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε, με τον Γιόβετιτς. Ο Φορτούνης με εκπληκτική κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μαυροβούνιο επιθετικό και αυτός με σουτ από πλάγια θέση νίκησε τον τερματοφύλακα της Φενερμπαχτσέ για το 2-0!

Ένα γκολ που έβαλε «φωτιά» στο Καραϊσκάκη, με τον κόσμο να αποθεώνει τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για την σπουδαία τους εμφάνιση. Στο 40’ οι Πειραιώτες απείλησαν με τον Ορτέγκα, μετά την ωραία συνεργασία του Γιόβετιτς με τον Ελ Κααμπί, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά το σουτ του Αργεντινού αριστερού μπακ.

Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου η Φενερμπαχτσέ προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με μια εκτέλεση φάουλ του Καχβετσί και ένα σουτ του Κρούνιτς, αλλά στην πρώτη περίπτωση η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζολάκη και στη δεύτερη ο Ελληνας πορτιέρο απέκρουσε εντυπωσιακά, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Μεγάλη ευκαιρία με Ελ Κααμπί

Με την ψυχολογία στα ύψη ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν τρεις τελικές στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Στο 46’ ο Μασούρας σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Λιβάκοβιτς ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στο 50’ ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός άγγιξε το 3-0, με τον Ελ Κααμπί. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ πίεσαν, έκλεψαν και ο Μαροκινός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε με το πόδι.

Τσικίνιο και 3-0!

Η ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς στο 57’, με τους Ερυθρόλευκους λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού να κάνουν το 3-0 με γκολ του Τσικίνιο. Οι Πειραιώτες πίεσαν ψηλά, έκλεψαν την μπάλα, ο Ελ Κααμπί έστρωσε ωραία στον συμπαίκτη του και αυτός με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το 3-0 των Πειραιωτών. Στο 63’ η Φενερμπαχτσέ απείλησε με τον Τζέκο, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Βόσνιου επιθετικού.

Μείωσε η Φενερμπαχτσέ

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Φενερμπαχτσέ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρέτσου στον Σάμουελ. Ο Τάντιτς εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε 3-1 για την τούρκικη ομάδα.

Στο 74’ οι φιλοξενούμενοι έβαλαν και δεύτερο γκολ, με σουτ του Καχβετσί, μετά από πάσα του Σιμάνσκι. Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Κάρμο, αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ. Στο 76’ ο Τζολάκης μπλόκαρε το φαλτσαριστό σουτ του Φρεντ.

Αλλαγές από τον Μεντιλίμπαρ

Στο 82’ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Όρτα να παίρνει τη θέση του Γιόβετιτς. Δύο λεπτά αργότερα έριξε στο ματς και τον Ιμπόρα αντί του Τσικίνιο. Στο 87’ ολοκλήρωσε τις κινήσεις του, με τους Κίνι και Ελ Αραμπί αντί των Μασούρα και Ελ Κααμπί. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 3-2 και μαζί το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγα, Έσε, Τσικίνιο (84΄ Ιμπόρα), Γιόβετιτς (82΄ Όρτα), Μασούρας (87΄ Κίνι), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (87΄ Ελ Αραμπί)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσαγί-Σαμουέλ, Σογιούντσου, Μπεσάο (84’ Μπονούτσι), Όστερβολντε (45΄ Καντιόγλου), Σιμάνσκι, Ζάιτς (62΄ Φρεντ), Κρούνιτς (62΄ Γιουκσέκ), Τάντιτς, Ιρφάν Καχβετσί, Τζέκο

in.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Τρία σημαντικά βραβεία για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης στα Sports Marketing Awards!

 

 

 

 

 

Σήμερα 10 Απριλίου γιορτάζουν

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics