Breaking News
15 Μαΐου 2021

 Άσχημα άρχισε ο 2ος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Νόβε Μέστο της Τσεχίας

Δημήτρης Ντζάνης 

 

Ορεινή Ποδηλασία – Παγκόσμιο Κύπελλο: Άσχημη πτώση για την πρωταθλήτρια κόσμου [vids]

Μετά τα δύο απανωτά ατυχήματα στο Γύρο Ιταλίας, με ατύχημα ξεκίνησε και ο αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας στο Νόβε Μέστο της Τσεχίας. Το τριήμερο των αγώνων άρχισε με τους μικρές κούρσες σε άνδρες και γυναίκες. Το ατύχημα έγινε στον αγώνα των γυναικών με πρωταγωνίστρια την παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ΜΤΒ, Παουλίν Φεράντ-Πρεβό. Η 32χρονο Γαλλίδα έχασε τον τροχό από το ποδήλατό της, πιθανώς εξ αιτίας των λείας κα λασπωμένης πίστας, με αποτέλεσμα να έχει άσχημη πτώση. Γρήγορα ανέβηκε ξανά σε αυτό, αλλά λίγο μετά βρέθηκε ξαπλωμένη στην πίστα, έχοντας εγκαταλείψει τον αγώνα.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και μετά με ανάρτησή της στο Instagram η αθλήτρια εξήγησε τι συνέβη, ανεβάζοντας και φωτογραφία με το κολάρο που της είχε τοποθετηθεί.

«Έχασα τον μπροστινό τροχό και χτύπησα το μπλε σημάδι στο πρόσωπό μου. Η σέλα χτύπησε επίσης πολύ στο στομάχι μου, κάτι που έκοψε την αναπνοή μου. Ήθελαν να κάνουν εξετάσεις για να δουν αν όλα ήταν φυσιολογικά» έγραψε η Φεράντ-Πρεβό. Η 30χρονη Γαλλίδα ήταν νικήτρια πριν από μια εβδομάδα στην αντίστοιχη κούρσα του 1ου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Άλμπσταντ της Γερμανίας. Η συμμετοχή της στον μεγάλο αγώνα κυριακάτικο αγώνα των γυναικών είναι αμφίβολη. Εδώ τα αποτελέσματα στις δύο πρώτες κούρσες στο Νόβε Μέστο.  Πάντως η Φεράντ-Πρεβό δεν έχει καλή παράδοση στην πίστα του Νόβε Μέστο, καθώς πτώση είχε και πριν από πέντε χρόνια.

Μπαίνουν και οι Έλληνες

Έντονη θα είναι η ελληνική παρουσία και στο 2ο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το 2021. Η πεντάδα που ήταν πριν από μία εβδομάδα στο Άλμπσταντ της Γερμανίας, είναι και στην περιοχή της Τσεχίας. Το Σάββατο (15/5) ο  Ηλίας Τσορτουκτσίδης θα πάρει μέρος στην κούρσα των Κ23 ανδρών (16:00) και η Κατερίνα Ελευθεριάδου στην αντίστοιχη κούρσα των γυναικών (18:00).

Στο Νόβε Μέστο κλείνει και η διαδικασία ολυμπιακής πρόκρισης για χώρες μέσω του ranking, οπότε το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται στην Ελλάδα. Ο μεγάλος αγώνας των elite ανδρών της Κυριακής (16/5, 16:20) θα έχει από ελληνικής πλευράς τους Περικλή Ηλία, Δημήτρη Αντωνιάδη και Χαρούν Μόλα. H Ελλάδα κρατά «σφιχτά» τη μια θέση που της αντιστοιχεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι στη 19ην θέση της κατάταξης και στο Τόκιο θα έχουν εκπρόσωπο οι 21. Μετά τον αγώνα στο Άλμπσταντ το Sports3.gr παρουσίασε πώς έχουν τα δεδομένα.

sports3.gr

Διαβάστε επίσης

 

Τεχνική κολύμβηση – Τα πρώτα όρια

 

NBA: Τα αποτελέσματα της βραδιάς

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics