Breaking News
15 Σεπτεμβρίου 2021

Την ευκαιρία για καλά αγωνιστικά τεστ πριν από το μεγάλο ραντεβού των καλύτερων αθλητών της Ευρώπης, στη Θεσσαλονίκη, είχε στην Πολωνία ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Από την Παρασκευή έως την Κυριακή μετείχε σε δύο ομαδικούς αγώνες στη Σούπερ κατηγορία της χώρας με την Μπογκόρια Γκρότζισκ, αγώνες που ήταν οι πρώτοι του μετά το Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο και παράλληλα η πρόβα για το POMEGRANATE Europe Top 16 Cup, που θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης βρήκε καλό ρυθμό στην έναρξη της σεζόν και ολοκλήρωσε χωρίς ήττα τα πρώτα τέσσερα ατομικά παιχνίδια του στη λίγκα. Στην Πολωνία στο μεταξύ, έχει κάνει το ντεμπούτο του με την Όρλις 1924 ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και πραγματοποίησε αξιόλογες εμφανίσεις πριν αγωνιστεί στο ΣΕΦ την περασμένη Κυριακή και κατακτήσει τα δύο ασημένια μετάλλια στο απλό και το διπλό ανδρών. Η Κατερίνα Τόλιου εξάλλου, που θα εκπροσωπήσει τη γυναικεία επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16, έκανε τη δική της πετυχημένη πρόβα τζενεράλε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Πριν από τα δύο χρυσά μετάλλια σε απλό και διπλό γυναικών είχε μιλήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος για τη συμμετοχή της στο κορυφαίο ατομικό τουρνουά και οι δηλώσεις της δημοσιεύτηκαν χτες.

Η Σούπερ κατηγορία της Πολωνίας εκκίνησε πριν από δύο βδομάδες για τη σεζόν 2021-2022, αλλά ο Γκιώνης ζήτησε να πάρει μέρος μόνο στα ματς της 3ης και της 4ης αγωνιστικής ώστε να τσεκάρει την κατάστασή του πριν από τη μεγάλη πρόκληση του Τοπ 16. Βρέθηκε την περασμένη βδομάδα στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης και στην έναρξη μίας ακόμα χρονιάς με την Μπογκόρια ήταν πολύ αποτελεσματικός. Την Παρασκευή η ομάδα του επικράτησε 3-1 εντός έδρας της Μορλίνι Οστράντα και ο πρωταθλητής μας έκαμψε από τη θέση 1 τον Κούμπα Κβάπις με 3-0 και τον Λούκας Σοκολόβσι με 2-0 σετ. Την Κυριακή ήρθε ακόμα πιο δύσκολα η εντός έδρας νίκη κόντρα στη Γιάροσλαβ. Στο τελικό 3-2 ο Γκιώνης κατέβαλλε τον Ματέο Τσέρνικ με 3-0 σετ και τον Ρώσο Γκριγκόρι Βλασόφ με 2-1. Η Γιάροσλαβ είναι η νέα ομάδα του πρωταθλητή Ελλάδας του 2020 Κωνσταντίνου Αγγελάκη, ο οποίος όμως προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό κι ακόμα δεν είναι έτοιμος για επιστροφή στους αγώνες.

Ο Γ. Κωνσταντινόπουλος έδωσε πριν από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τα πρώτα του παιχνίδια σε αυτή τη νέα διεθνή εμπειρία. Διαπίστωσε αμέσως βέβαια, το πολύ ψηλό αγωνιστικό επίπεδο της πολωνικής λίγκας, όμως παρουσίασε καλό πρόσωπο, ήταν ανταγωνιστικός και σε κάθε περίπτωση κερδισμένος θα βγει με τη συμμετοχή του σε τόσο δυνατό πρωτάθλημα. Στην πρεμιέρα η Όρλις 1924 είχε χάσει 3-1 από την Μπογκόρια, η οποία είχε απόντα τον Γκιώνη. Ο αριστερόχειρας διεθνής μας ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Μάρεκ Μπαντόφσκι.

Αγωνίστηκε και στα δύο επόμενα παιχνίδια της νέας του ομάδας. Στην εντός έδρας ήττα με 3-2 από τη Γιάροσλαβ (ούτε εδώ καταγράφηκε βέβαια, ελληνικός «εμφύλιος», εφόσον απέχει ακόμα από τους αγώνες ο Αγγελάκης) κάμφθηκε από τον Ινδό Σατιγιάν Γκανασεκαράν με 3-0 σετ και στην εκτός έδρας νίκη με 3-1 απέναντι στην Μπάλτα Γκντανσκ έχασε από τον πολιτογραφημένο Πολωνό Βανγκ Ζενγκ Γι επίσης με 3-0.

Ο Γκιώνης έχει γυρίσει στην Αθήνα και στις προπονήσεις στο ΣΕΦ και την Πέμπτη θ’ αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή. Από τους διεθνείς μας θα είναι επίσης στην αποστολή ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Ο Σγουρόπουλος είναι αναπληρωματικός για τη χώρα μας στο Τοπ 16 στην περίπτωση, που συμβεί κάποιο απρόοπτο με τον Γκιώνη, ενώ ο Κωνσταντινόπουλος θα έχει και πάλι το ρόλο του φυσιοθεραπευτή και του βοηθού προπόνησης σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας του Γκιώνη.

Η Κατερίνα Τόλιου, που επίσης μεταβαίνει μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη με τον προπονητή της στην εθνική ομάδα Γιώργο Καρύτσα, δήλωσε ενθουσιασμένη στην ETTUγια τη συμμετοχή της στο Τοπ 16. «Αισθάνομαι πολύ τυχερή, που θα παίξω σε αυτό το κορυφαίο ατομικό τουρνουά. Θα είναι μία μεγάλη στιγμή και μία σπουδαία εμπειρία για μένα. Δεν έχω να χάσω κάτι, μόνο να κερδίσω με τη συμμετοχή μου οπότε θα προσπαθήσω να παίξω καλά και να το ευχαριστηθώ. Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης σε ατομικό επίπεδο, αφού συγκεντρώνει 16 τοπ αθλητές και αθλήτριες. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να παίξω με τις καλύτερες. Θα κοιτάξω να παρουσιαστώ ανταγωνιστική και μακάρι να προχωρήσω κι έναν γύρο, αν και αυτό θα εξαρτηθεί κι από την κλήρωση. Θα ήθελα να έχει γκρουπ η πρώτη φάση για να παίξω περισσότερα ματς, τώρα θα μπω κατευθείαν στα …βαθιά και ίσως να μη βρω ρυθμό». Όλες οι δηλώσεις της τετράκις πρωταθλήτριας Ελλάδας μπορείτε να τις δείτε στο σχετικό δημοσίευμα, στο λινκ https://www.ettu.org/en/n/news/2021/september/aikaterini-toliou-comes-to-thessaloniki-on-back-of-success-in-belgrade/.

Στη διεύθυνση https://www.ettu.org/en/n/news/2021/september/stamatouros-is-the-new-greek-champion-in-men-s-singles--4th-title-for-toliou-in-the-women-s-/, εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος δημοσίευσε το ρεπορτάζ για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.

Διαβάστε επίσης:

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics