Breaking News
11 Ιανουαρίου 2022

Καλεσμένος στο studio του crete2day και στην Αθλητική Εκπομπή "Στρογγυλή Θεά" με τον Αντώνη Σαριδάκη, o παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Νίκος Ιορδανίδης.

 

 

Για το τι του αρέσει στον ΟΦΗ:

«Η ομάδα δείχνει ότι αγωνιστικά είναι σε πολύ καλό δρόμο. Μικρά πραγματάκια της λείπουν για να συμπληρωθεί το παζλ. Σε εξωαγωνιστικό επίπεδο γνωρίζουμε βέβαια ότι έχουν μπει οι βάσεις για πολύ ωραία πράγματα στο μέλλον. Ο προπονητής έχει περάσει πολλά από τα στοιχεία που θέλει στην ομάδα. Στοιχεία που έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του. Παρουσιάζει ένα σύνολο που είναι πειθαρχημένο, και δημιουργικό».

Για την παρουσία του Νίκου Νιόπλια:

«Ο Νίκος Νιόπλιας έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα τόσο σαν παίκτης όσο και τώρα σαν προπονητής. Είναι ίσως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία στην ομάδα. Οι αριθμοί τα λένε όλα»

Για την εξέλιξη της μάχης των πλέι – οφ:

«Οι επιστροφές συγκεκριμένων παικτών έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα των Νέιρα και Ντουρμισάι που είναι και ο μοναδικός που μπορεί να δώσει αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση. Έχουμε πολύ καλές βάσεις τόσο αμυντικά και στο κέντρο. Νομίζω ότι η συνέχεια θα είναι πολύ καλή».

Για τη ταύτιση με τον ΟΦΗ:

«Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα μου. Μου έδωσε πάρα πολλά, ενώ εγώ δεν έδωσα όσα θα μπορούσα να της δώσω. Τον αγαπάω πραγματικά και τον νιώθω σαν δική μου ομάδα».

Για το ξεκίνημα του στην ομάδα και τις αιτίες που δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια:

«Καμία φορά όταν το ξεκίνημα είναι τόσο καλό η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Στην περίπτωση μου δεν με βοήθησε το δυνατό ξεκίνημα. Στη συνέχεια τα πράγματα κρίθηκαν στην έλευση του Γκόμεζ. Εκεί νομίζω ότι έχασα το παιχνίδι σε ότι έχει να κάνει με την ενδεκάδα. Στη συνέχεια έχασα την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου την αυτοπεποίθηση μου και άλλα πράγματα. Όλα αυτά τα πλήρωσα σε ότι έχει να κάνει με την συμμετοχή μου στην ομάδα. Από ένα σημείο και μετά δεν πρόσφερα αυτά που ήθελα εγώ να προσφέρω και αυτά που περίμενε και η ομάδα να της δώσω».

Για την «διαχείριση» της επιτυχίας:

Σίγουρα δεν έκανα σωστή διαχείριση. Ήταν πολύ έντονο αυτό που μου ήρθε ενώ ήμουν μόνο 18 χρονών. Ειδικά αργότερα όταν ήρθαν στην ομάδα ο Γκόμεζ, ο Σοάρεζ και ο Μάουρο που ήταν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Εκεί ήταν τα μεγάλα μου λάθη. Παράτησα την προσπάθεια. Αυτό είναι μια συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω σε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή. Να μην σταματάει ποτέ να προσπαθεί, όποιες κι αν είναι οι καταστάσεις. Να δουλεύει και να προσπαθεί να βελτιώνεται σε καθημερινή βάση.

Για το αν αισθάνεται καλά με τον εαυτό σου ή υπάρχουν πράγματα που τον βασανίζουν:

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο θα έκανα πολλά πράγματα διαφορετικά. Θα έδειχνα περισσότερο εγωισμό. Είμαι ο καταλληλότερος για να δώσω συμβουλές σε ένα νέο παιδί ξεκινώντας κάνει το «μπαμ» για να μην χάσει την ευκαιρία που έχει μπροστά του. Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης ανήκει σε μένα. Το αναλαμβάνω και το πλήρωσα. Απογοητευόμουν εύκολα. Οι προπονητές μου έλεγαν ότι οι δυνατότητες μου ήταν τεράστιες».

Για τον σέντερ – φορ που χρειάζεται η ομάδα:

«Η ομάδα χρειάζεται σίγουρα έναν σέντερ φορ. Αυτό το λένε όλοι. Ένας αξιόπιστος επιθετκός θα δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση σε όλη την ομάδα. Θα δώσει ώθηση και στο κέντρο και στην άμυνα».

Για το ένστικτο του σκόρερ:

«Υπάρχουν παίκτες γεννημένοι σκόρερ που δεν συμμετέχουν πολύ στο παιχνίδι παρά το ότι έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο. Νομίζω όμως ότι ακόμα και το τελείωμα και το διάβασμα των φάσεων μπορεί να δουλευτεί. Ένας σέντερ φορ πρέπει να είναι πολύ καλά γυμνασμένος, να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, και να μπορεί να κάνει πολλά μικρά σπριντ που να τον φέρνουν μπροστά από τους αμυντικούς».

Για τη «μάχη» της εισόδου στα πλέι οφ:

«Η ομάδα μας είναι καλύτερη από όλες τις ομάδες που προσπαθούν να μπουν στα πλέι – οφ. Αυτό το έχουμε δείξει στα παιχνίδια που έχουμε παίξει. Πρέπει να υπάρχει όμως διάρκεια»

Για το αν έχει επαφή με ανθρώπους του ΟΦΗ:

«Είμαι σε καθημερινή επαφή με όλα τα παιδιά του Γκέραρντ».

Για τον Ευγένιο Γκέραρντ:

«Μόνο θετικά λόγια μπορώ να πω. Ταξίδεψε στις Σέρρες για να έρθει να με δει. Δεν φοβήθηκε να με χρησιμοποιήσει. Με πίστευε πολύ, και μου μιλούσε συνέχεια. Ήταν ο ποδοσφαιρικός μου πατέρας. Κρίμα που δεν τον δικαίωσα 100 % στη διάρκεια που θα μπορούσα να έχω. Είναι ένας καημός που έχω μέσα μου».
Διαβάστε Επίσης

Οι τιμωρημένοι στο Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ

 

 

 

 

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ευχαριστεί θερμά την πολιτεία για την οικονομική ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics