Breaking News
11 Ιανουαρίου 2022

Καλεσμένος στο studio του crete2day και στην Αθλητική Εκπομπή "Στρογγυλή Θεά" με τον Αντώνη Σαριδάκη, o προπονητής της Επισκοπής, Γιασμίνκο Βέλιτς.

 

 

Για το αν υπάρχουν κρούσματα στην Επισκοπή:

«Η πανδημία έχει περάσει…ξώφαλτσα από εμάς. Ευτυχώς υπάρχουν μόνο μεμονωμένα κρούσματα. Έχουμε λίγους ποδοσφαιριστές και θα ήταν καταστροφικό αν έπαιρναν μεγαλύτερη διάσταση»

Για το πόσο δυσκολεύουν τα πράγματα με αυτές τις συνθήκες:

«Δεν έχουμε μεγάλα προβλήματα λόγω του Covid. Δεν έχουν επηρεαστεί οι προπονήσεις μας. Συνεχίζουμε να προπονούμαστε όλοι μαζί, και όχι σε ξεχωριστά γκρουπ καθώς όπως ανέφερα δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα από μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Η προπονητική διαδικασία παραμένει αδιατάρακτη.. Ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι και να μην υπάρχει πρόβλημα στη διαχείριση της προπόνησης και της επανένταξης όπως συμβαίνει σε άλλες ομάδες»

Για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που διανύει στη δεύτερη θητεία του στην Επισκοπή:

«Στην Επισκοπή βρήκα ένα περιβάλλον που υπάρχει κοινό σκεπτικό και ταύτιση ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας με τη δική μου. Μου αρέσει να φτιάχνω και να βελτιώνω την υπάρχουσα κατάσταση σε οποιαδήποτε ομάδα. Έχουμε κατακτήσει δύο ανόδους. Πέρυσι με την αξία μας καταφέραμε να ανέβουμε στην Super League 2. Φέτος από πλευράς αποτελεσμάτων δεν έχουμε ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο, νομίζω όμως ότι με βάση τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε η εικόνα της ομάδας είναι υπερβατική. Τα παιχνίδια μας κρίνονται στο…μισό γκολ. Σε πολλά από αυτά ήμασταν άτυχοι. Για παράδειγμα σε αυτό με τον Εργοτέλη δικαιούμασταν τη νίκη και στο τέλος χάσαμε. Σε κάποια άλλα, αδικηθήκαμε χάνοντας από ανύπαρκτα πέναλτι. Υπάρχει ένα σύνολο πραγμάτων που δεν έχει σχέση με την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζουμε και μας έχει φέρει στο σημείο να λέμε ότι θα έπρεπε να έχουμε περισσότερους βαθμούς»

Για το οργανωτικό επίπεδο του πρωταθλήματος της Super League 2:

«Η περυσινή Β’ Εθνική που είχε 12 ομάδες ήταν και ποιοτικά και οργανωτικά καλύτερη. Επίσης ήταν πιο αποτελεσματική από πλευράς οικονομικών δεδομένων. Φέτος υπάρχουν 34 ομάδες. Η διαφορά είναι τεράστια σε όλα τα επίπεδα. Ίσως όμως κάτι τέτοιο να έπρεπε να γίνει εξαιτίας του Covid. Πιστεύω ωστόσο ότι το επόμενο διάστημα χρειάζεται να γίνει και συρρίκνωση και κατά κάποιο τρόπο εκκαθάριση της κατηγορίας. Να παραμείνουν οι ομάδες που θα έχουν τα δεδομένα και τις συνθήκες για να βρίσκονται σε μια επαγγελματική κατηγορία»

Για το τι τον προβληματίζει περισσότερο για τη συνέχεια:

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα που είμαστε αναγκασμένοι να παλέψουμε για να βρούμε λύσεις. Ας πούμε το θέμα των εγκαταστάσεων. Δεν έχουμε βοηθητικό γήπεδο. Κάνουμε προπονήσεις στο πλαστικό και παίζουμε σε ένα γήπεδο που είναι μακράν το χειρότερο στην Ελλάδα. Είναι ένα χωράφι. Τα έσοδα των ομάδων στο πρωτάθλημα είναι μηδέν. Υπάρχουν μόνο έξοδα. Το καλοκαίρι έγινε μπέρδεμα με τους κανόνες για τις ομάδες που επρόκειτο να λάβουν μέρος στη διοργάνωση, σε αρκετούς τομείς. Στις άδειες, τις ηλικίες των ποδοσφαιριστών, τις εθνικότητες. Η ομάδα μας έχασε το βασικό της κορμό και αναγκαστήκαμε να φτιάξουμε ξανά ένα σύνολο από το μηδέν. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε νέους ποδοσφαιριστές και να διαλέγουμε από έναν περιορισμένο αριθμό, για να δημιουργήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις. Υπάρχουν κενά που δεν έχουν καλυφθεί. Υπό αυτές τις συνθήκες η εικόνα της ομάδας είναι υπερβατική. Σε κανένα παιχνίδι δεν ήμασταν υποδεέστεροι των αντιπάλων μας. Αντιθέτως στα περισσότερα είχαμε τα ηνία και ήμασταν πιο κοντά στη νίκη. Υπήρχε ατυχία, αδικία αλλά και θέμα επιθετικής δυστοκίας. Δημιουργούμε ευκαιρίες αλλά δεν έχουμε παίκτες που «έχουν» το εύκολο γκολ. Η ομάδα είναι ανταγωνιστική. Το απέδειξε και στο τελευταίο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο. Δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τον Λεβαδειακό»

Για το αν θα γίνουν μεταγραφές:

«Χρειαζόμαστε προσθήκες, για να έχουμε περισσότερα όπλα στη διάθεση μας και να διεκδικήσουμε τα αποτελέσματα που θα μας οδηγήσουν στο στόχο μας που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Αν μπορέσουμε να βρούμε 3 – 4 ποδοσφαιριστές. Έχουν έρθει και κάποια παιδιά που δεν έχουν ακόμα δικαίωμα συμμετοχής. Μας λείπει περισσότερο η επιθετική ισχύ. Η αμυντική μας απόδοση είναι απόδοση πρωταθλητισμού. Έχουμε δεχτεί πολύ λίγα γκολ και τα μισά από αυτά είναι από ανύπαρκτα πέναλτι. Σε αυτή τη χαμηλή θέση, μας κρατάει η χαμηλή επιθετική μας επίδοση»

Για το ποια από τις ιδιότητες του Τεχνικού Διευθυντή, του προπονητή, ή του σκάουτ που έχει ασκήσει ταιριάζει περισσότερο με το χαρακτήρα σου;

«Με το χαρακτήρα μου ταιριάζει ο τομέας της δημιουργίας. Να φτιάχνω, να βελτιώνω ή να τελειοποιώ κάτι. Η θέση του προπονητή μου αρέσει γιατί μπορώ να δημιουργήσω και να δω τα αποτελέσματα της δουλειάς. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Επισκοπή. Κάτι ανάλογο προσφέρει επίσης και η θέση του Τεχνικού Διευθυντή που είχα στον Παναθηναϊκό. Αυτοί οι δύο ρόλοι για μένα είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Η θέση του Τεχνικού Διευθυντή απαιτεί προπονητικές ικανότητες και εμπειρίες. Η υποχρέωση και η σκέψη του προπονητή είναι να κερδίζει το επόμενο παιχνίδι, και η σκέψη του Τεχνικού Διευθυντή είναι να κερδίζει την επόμενη πενταετία στην ομάδα. Αυτοί οι δύο ρόλοι πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε συνεργασία».

Για την ποδοσφαιρική παρουσία του στον ΟΦΗ:

«Η ποδοσφαιρική μου διαδρομή είναι συνδεδεμένη με την Κρήτη που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, καθώς ήμουν ποδοσφαιριστής στον ΟΦΗ, ενώ προπονητικά εργάστηκα στον Εργοτέλη και τώρα είμαι στην Επισκοπή. Τα τρία χρόνια που πέρασα στον ΟΦΗ ήταν υπέροχα. Είχαμε μια ομάδα που έχει μείνει στην ιστορία. Αν φορούσε τη φανέλα της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού είχε όλα τα φόντα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Στα δύο από τα τρία χρόνια που αγωνίστηκα ήμασταν κοντά στην κορυφή με λίγους βαθμούς διαφορά από τον πρώτο μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές, και τελικά καταλήγαμε να παίρνουμε μια θέση στην Ευρώπη. Αυτό που είναι υπέροχο είναι η αναγνώριση της πορείας και της προσφοράς μας στον ΟΦΗ από τον απλό κόσμο. Έχουν περάσει τόσα χρόνια και ο κόσμος μας θυμάται και συνεχίζει να μας δείχνει αγάπη και εκτίμηση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα σε μια ποδοσφαιρική πορεία».

Για το αν είχε τις αγωνιστικές δυνατότητες για μια μεγαλύτερη πορεία:

«Είναι δεδομένο ότι θα μπορούσα να κάνω μεγαλύτερη ποδοσφαιρική καριέρα. Το ταλέντο μου προσδιόριζε περισσότερα πράγματα, όμως είναι σημαντικό να έχεις και τύχη, και να βρίσκεσαι στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή. Μπορώ να αναφερθώ σε τρεις περιπτώσεις που επηρέασαν το γεγονός για να μην μπορέσω να κάνω μεγαλύτερη καριέρα. Το πρώτο ήταν στη Γιουγκοσλαβία όταν ήμουν μικρός και ταλέντο στην Σαράγεβο. έφυγα πολύ νωρίς για θητεία στο στρατό. Στην συνέχεια ήμουν άτυχος καθώς ακολούθησαν σοβαροί τραυματισμοί και προβλήματα που απαίτησαν τρία χρόνια για να επανέλθω στη δράση. Ξέρεις μια τριετία είναι πολύς χρόνος στο ποδόσφαιρο.

Το δεύτερο κρίσιμο σημείο ήταν όταν βρισκόμουν στον ΟΦΗ, και ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού Ίβιτσα Όσιμ με είχε ζητήσει. Ο αείμνηστος Θόδωρος Βαρδινογιάννης δεν επέτρεψε όμως να γίνει αυτή η μεταγραφή.

Το τρίτο σημείο ήταν η πορεία μου στην Πορτογαλία, όταν έπαιξα στην Εστρέλα Αμαδόρα και είχα διακρίσεις. Όταν ο τότε προπονητής της ομάδας Φερνάντο Σάντος έφυγε για την Πόρτο η διοίκηση εξέφρασε ενδιαφέρον για μένα αλλά το εμπόδιο ήταν η ηλικία μου καθώς ήμουν τότε 32 ετών. Ήταν καταστάσεις που με αδίκησαν, όχι πρόσωπα».

Από τις θητείες σου σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ποια σου έχει μείνει περισσότερο;

«Ο περισσότερος κόσμος με έχει ταυτίσει με τον Παναθηναϊκό. Είχαν μπει τότε πολύ γερές βάσεις για το μέλλον, σε μια σωστά δομημένη ομάδα μην ξεχνώντας παράλληλα ότι ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να κυνηγάει το πρωτάθλημα. Η ομάδα έφτασε ένα βήμα πριν την κατάκτηση του τίτλου. Κατά την άποψη μου το πρωτάθλημα χάθηκε όταν είχαν επιστραφεί στον Ολυμπιακό οι τρεις βαθμοί από το παιχνίδι με την Καλαμαριά. Μέχρι τότε κρατούσαμε το πρωτάθλημα στα χέρια μας. Επίσης την πρώτη χρονιά της πολυμετοχικότητας ο Παναθηναϊκός είχε κάνει εκπληκτική χρονιά στο Champions League τερματίζοντας πρώτος σε όμιλο που υπήρχε η Ιντερ του Μουρινιο, και στη συνέχεια αποκλείστηκε στα σημεία από την Βιγιαρεάλ στη φάση των «16».

Για την ομάδα με την οποία συνδέθηκε περισσότερο στην Ελλάδα:

«Συνδέεσαι με κάθε ομάδα που εργάζεσαι ως επαγγελματίας. Πρέπει να τις αγαπήσεις για να τις υπηρετήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είχα την τύχη να έχω καλές αναμνήσεις και εμπειρίες. Δεν έχω κανένα παράπονο από καμία ομάδα που εργάστηκα. Από κει και πέρα ο ΟΦΗ ήταν η πρώτη ομάδα που δούλεψα στο εξωτερικό και για αυτό έχει ξεχωριστή θέση στην καριέρα μου. Αυτό ισχύει επίσης και για την ομάδα που έκανα την πρώτη συμμετοχή μου ως επαγγελματίας. Πάντα η πρώτη φορά είναι ξεχωριστή».

Για τον γιο του τον Άλαν:

«Βρίσκεται στην Κ19 του Ολυμπιακού ως αναλυτής και βοηθός προπονητή. Από τη στιγμή που διαπίστωσε ότι ποδοσφαιρικά δεν μπορεί να κάνει σημαντική καριέρα, ο σκοπός του ήταν να παραμείνει στο ποδόσφαιρο και να διαγράψει διαφορετική διαδρομή. Έκανε σπουδές τελειώνοντας το πανεπιστήμιο και κάνοντας μεταπτυχιακό στην Πορτογαλία. Αν και είναι μικρός έχει ένα ενδιαφέρον βιογραφικό. Έχει περάσει από τις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, της Μπενφίκα και από την δεύτερη ομάδα της Μπράγκα. Σε μια από τις διαλέξεις που έδινε σε κάποια online σεμινάρια στην Ελλάδα το προηγούμενο καλοκαίρι υπήρξε προσέγγιση από τον Ολυμπιακό και είναι πλέον εκεί. Είναι στο ξεκίνημα της καριέρας του. Θέλω να έχει υγεία και τύχη για να καταφέρει σημαντικότερα πράγματα από εμένα»

Για το πέρασμα του από τον Εργοτέλη

«Πήγα στον Εργοτέλη σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το σύλλογο. Λίγους μήνες μετά χρεοκόπησε. Παρόλα αυτά είχε γίνει εξαιρετική δουλειά. Δημιουργήθηκε μια ομάδα που έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Πολλοί ποδοσφαιριστές έκαναν και κάνουν εξαιρετική πορεία σε μεγάλες ομάδες».

Για την φετινή πορεία του ΟΦΗ:

«Παρά το ότι δεν έχω δει πολλά παιχνίδια του, η ομάδα έχει τη σφραγίδα του προπονητή. Πιστεύω ότι ο Νίκος είναι πραγματιστής. Αντιλαμβάνεται τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχει στη διάθεση του, και προσέχει αρκετά το αμυντικό κομμάτι και τη συνοχή της ομάδας. Εκεί ο ΟΦΗ είναι πιο αποτελεσματικός. Υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ και στο παιχνίδι. Ο συνδυασμός αυτής της καλής δουλειάς με μια προσέγγιση σύμφωνη με την πραγματικότητα θεωρώ ότι έχει αποφέρει αυτή την καλή πορεία που έχει στο πρωτάθλημα».

Για τον φετινό Εργοτέλη:

«Ο Εργοτέλης έχει τη δική του φιλοσοφία. Δίνει δυνατότητες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, και βγάζει παίκτες από τις Ακαδημίες. Είναι μια από τις μεγάλες ομάδες της κατηγορίας. Όταν τον αντιμετωπίσαμε δεν είχε την καλύτερη δυνατή εικόνα.. Ο στόχος της ανόδου δεν είναι εύκολος φέτος, εύχομαι όμως να το καταφέρει στο μέλλον».

Η γνώμη του με μια λέξη για τους:

Γιάννη Βαρδινογιάννη:

«Φίλος»

Φερνάντο Σάντος:

«Πρώτες εμπειρίες»

Μάκη Ψωμιάδη:

«Ιδιότροπος»

Ευγένιο Γκέραρντ:

«Μπροστά από την εποχή του»

Ντέμη Νικολαΐδη:

«Μεγάλος ποδοσφαιριστής»

Σαν παράγοντας:

«Κάπου το έχασε στην πορεία»
Διαβάστε Επίσης

 

 

Ο καιρός σήμερα 11/01/2022[vid]

 

 

 

 

Συγκροτήθηκε η Οργανωτική Επιτροπή των 3 ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023»

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics