Breaking News
12 Ιανουαρίου 2022

Τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα συλλόγων θ’ αποτελέσουν το ξεκίνημα στο νέο έτος για τον Παναγιώτη Γκιώνη και τον Γιάννη Σγουρόπουλο.

Απόψε άρχισε η νοκ άουτ φάση των προημιτελικών στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Europe Cup και το βράδυ της Πέμπτης έρχονται οι πρώτοι αγώνες για τα ξένα κλαμπ των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης (φωτό). Ο Σγουρόπουλος μετέχει στη 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη γερμανική Νόι Ουλμ. Αντίπαλος είναι η παραδοσιακά δυνατή UMMC από τη Ρωσία με το πρώτο ματς να γίνεται στη Γερμανία. Ο Γκιώνης, που γυρίζει στα αγωνιστικά τραπέζια ύστερα από περίπου 2,5 μήνες και με το πρόβλημα στον αχίλλειο να μην τον έχει εγκαταλείψει, θ’ αγωνιστεί με την πολωνική Μπογκόρια στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, το Europe Cup. Αντίπαλος είναι η Ρόσκιλντε από τη Δανία, ο πρώτος αγώνας διεξάγεται, επίσης μεθαύριο, εκτός έδρας και ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2013 αναχωρεί αύριο από την Αθήνα. Θυμίζουμε ότι Νόι Ουλμ και Μπογκόρια είχαν συναντηθεί αρχές Νοεμβρίου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το εισιτήριο για την 8άδα είχε πάρει το γερμανικό κλαμπ (με τον Σγουρόπουλο να νικά τον Γκιώνη στον προτελευταίο αγώνα του δεύτερου πριν αρχίσει νέα θεραπεία λόγω υποτροπής στο πόδι), ενώ οι Πολωνοί με την 3η θέση συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους «περιπέτεια» στο Europe Cup.

Στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό Κύπελλο η Νόι Ουλμ έχει ήδη πετύχει στην αποστολή της, καθώς μπήκε στο ταμπλό προχωρώντας από δύο φάσεις ομίλων. Με πρωτιά αρχικά στο δικό της γκρουπ και με 2η θέση μετά, όπου μάλιστα συνάντησε μία άλλη ρωσική ομάδα, την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Όρενμπουργκ. Ο Σγουρόπουλος βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στη Γερμανία για προπονήσεις και όπως στη Βαρσοβία, στη δεύτερη φάση των ομίλων, έτσι και τώρα, θα είναι στην τριάδα μαζί με τους Ρώσους Βλαντιμίρ Σιντορένκο και Λεβ Κάτσμαν. Η UMMC πέρασε στα νοκ άουτ ως νικήτρια ομίλου. Το σπουδαίο ματς αρχίζει στις 20:00 ώρα Ελλάδας και μεταδίδεται ζωντανά από την πλατφόρμα του ETTU TV στο λινκ https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1166760. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στη Βερκνάγια της Ρωσίας στις 19 του μήνα. Η νικήτρια ομάδα θα συναντήσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ είτε την Όρενμπουργκ είτε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Στο Europe Cup η Μπογκόρια θέλει να κυνηγήσει άλλη μια χρονιά τη διάκριση, πάντως δεν πάει στη Δανία με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν έχει στη διάθεσή της τον ανέτοιμο Μάρεκ Μπαντόφσκι, ξέρει ότι ο Γκιώνης δεν μπορεί να είναι στην καλύτερη κατάσταση λόγω του προβλήματος στον αχίλλειο, ενώ θα στερηθεί και τον προπονητή της Τόμας Ρετζίμσκι, ο οποίος είναι θετικός στον κορωνοϊό. Πλην του Έλληνα άσου η πολωνική ομάδα θα έχει στην τριάδα τον Τσέχο Πάβελ Σίρουτσεκ και τον Πολωνό (γιο του προπονητή) Μίλος Ρετζίμσκι, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση θα βρεθεί ο Πάβελ Φερτικόβσκι, προπονητής του σωματείου στις νεαρές ηλικίες.Η Ρόσκιλντε προέρχεται επίσης, από το Τσάμπιονς Λιγκ και είχε μείνει 3η στον δικό της όμιλο στις αρχές Νοεμβρίου. Ο αγώνας αρχίζει στις 20:00 Ελλάδας κι επίσης θα έχει live streaming στο λινκ https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1199590. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Παρασκευή 21 του μήνα στο Γκρότζισκ. Όποια ομάδα προκριθεί στα ημιτελικά θα τεθεί αντιμέτωπη ή με την τσέχικη Οστρόφ ή με την ισπανική Μπόργκες.

* Φέτος ως γνωστόν, είναι να γίνει πρώτη φορά κι ένα τρίτο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συλλόγων της ETTU, το λεγόμενο Europe Trophy. Στη διοργάνωση, που πήρε αναβολές λόγω της πανδημίας, έχει δηλώσει συμμετοχή η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος, οι αγώνες προγραμματίστηκε να γίνουν από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2022. Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο 1ος γύρος στις φάσεις των ομίλων είναι να διεξαχθεί στις 13 και 14 Μαρτίου και μένει να επιβεβαιωθεί για κάθε περιοχή.
Διαβάστε Επίσης

Φοιτήτρια Ιατρικής έσωσε τη ζωή προπονητή της αντιπάλου ομάδας χόκεϊ επί πάγου !

 

 

 

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (12/01)

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics