Breaking News
17 Ιανουαρίου 2023

Τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του 2022 βράβευσε η ΕλληνικήΤους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του 2022 βράβευσε η ΕλληνικήΟλυμπιακή Επιτροπή σε μία Τελετή γεμάτη λάμψη και αισιοδοξία ενόψει τωνΟλυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».



Η ΕΟΕ τίμησε όσους κατέκτησαν μετάλλια στα Ευρωπαϊκά και ΠαγκόσμιαΠρωταθλήματα της περασμένης χρονιάς, παρουσία του Αντιπροέδρου τηςΚυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμένου, του Υπουργού Εθνικής Αμυνας ΝίκουΠαναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη καιεκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής οικογένειας, όπως ο Γενικός Γραμματέαςτων Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Ραφαέλε Πανιότσι και ο Πρόεδρος τηςΟλυμπιακής Επιτροπής της Ρουμανίας Μιχάι Κοβάλιου.


Οι αθλητές και οι αθλήτριες που τιμήθηκαν, παρέλαβαν και τις επιταγές τους, μετάτην απόφαση της ΕΟΕ να στηρίξει οικονομικά όσους κατέκτησαν μετάλλια σταΕυρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλοςμεταξύ άλλων επισήμανε: «Βοηθάμε με κάθε τρόπο τους αθλητές υψηλού επιπέδουκαι συνεχίζουμε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα Υιοθετήστε έναν Αθλητή στοδρόμο για το Παρίσι, που παρέχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις αλλά και νοσηλεία στακαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, δωρεάν εργομετρικές αναλύσεις, δωρεάνεκγύμναση σε αλυσίδες γυμναστηρίων αλλά και μεταπτυχιακά προγράμματα γιατην επόμενη μέρα μετά τον αθλητισμό. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα,ήδη 83 αθλητές και αθλήτριες έχουν βρει κάποιο χορηγό που βοηθά σημαντικάστην προσπάθεια τους να βρεθούν μετά από 1,5 χρόνο στο Παρίσι.Πέρα από το Υιοθετήστε, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βοηθά και απευθείαςτους αθλητές. Για πρώτη φορά στην ιστορία επιβραβεύουμε φέτος και οικονομικάόσους κατέκτησαν μετάλλια μέσα στο 2022 σε Ευρωπαϊκά και ΠαγκόσμιαΠρωταθλήματα, καθώς και στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Επίσης δίνουμε χρήματα στις Ομοσπονδίες με την πρωτοποριακή απόφαση της ΕΟΕνα καλύψει την αμοιβή ξένων προπονητών εγνωσμένης αξίας. Το αποτέλεσμα είναινα εργάζονται σε αθλητικές ομοσπονδίες εννέα ομοσπονδιακοί προπονητές από το
εξωτερικό, που εκτός από τους αθλητές υψηλού επιπέδου, μεταφέρουν τη γνώσηκαι τις εμπειρίες τους και στους Έλληνες προπονητές.


Ταυτόχρονα έχουμε δώσει χρήματα και στις Ομοσπονδίες. Το 2022 εκταμιεύθηκαναπό το ταμείο μας 574.000 ευρώ για την Ολυμπιακή Προετοιμασία, ενώ για τηφετινή χρονιά, έχουμε προβλέψει ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό που θα φτάνει τα1.600.000 ευρώ.»Το βραβείο της ΕΟΕ «Δημήτρης Βικέλας» για τη μεγάλη προσφορά στον Ολυμπισμόκαι στον Αθλητισμό απονεμήθηκε στον πρώην Πρόεδρο της ΕΟΕ και Επίτιμο Μέλοςτης ΔΟΕ κ. Λάμπη Νικολάου και στην κα Μαριάνα Λάτση, εκπρόσωπο τουΚοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση, για τις υποτροφίες ΟλυμπιακήςΠροετοιμασίας.


Οι αθλητές και οι αθλήτριες που βραβεύτηκαν ήταν: Αννα Κορακάκη, ΚατερίναΣτεφανίδη, Λευτέρης Πετρούνιας, Μίλτος Τεντόγλου, Στέφανος Ντούσκος, ΑντιγόνηΝτρισμπιώτη, Ελίνα Τζένγκο, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Κουγιουμτσίδης,Απόστολος Χρήστου, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Μαρία Πρεβολαράκη, ΘένιαΣαρβανάκη, Ζωή Φίτσιου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Κριστιάν Γκολομέεβ, ΘοδωρήςΤσελίδης, Δέσποινα Γεωργιάδου, Σοφία Γεωργοπούλου, Ολγα Παπαδάτου, ΜάριοςΓράψας, Νίκος Σαββίδης. Επίσης βραβεύτηκαν τα παιδιά που πήραν μετάλλιο στοΕυρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων Μπάνσκα Μπίστριτσα, Γιάννης Γκάρτσιος,Εβίνα Παναγιώτου, Απόστολος Κριαράς και Αντωνία Ρακοπούλου. Τέλος βραβείοπήραν οι Εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών και η Εθνική ομάδακαλλιτεχνικής κολύμβησης.


Παραδόθηκαν επίσης οι επιταγές στους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν τιςΟλυμπιακές Υποτροφίες της ΔΟΕ και είναι οι Nόρα Δράκου, Παύλος Καγιαλής,Εμμανουήλ Καραλής, Αλκης Κυνηγάκης, Μαρία και Αννέτα Κυρίδου, ΚώσταςΜερετσόλιας, Χριστίνα Μπούρμπου, Αννα Ντουντουνάκη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη,Ελισάβετ Τελτσίδου και Φανή Τζέλη.

Στην Τελετή παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ ΜανώληςΚολυμπάδης, οι Αντιπρόεδροι Στέλιος Αγγελούδης και Στέφανος Χανδακάς, τα μέλητης Ολομέλειας της ΕΟΕ και η Πρόεδρος των Ελλήνων Olympians Βούλα Κοζομπόλη.Στην εκδήλωση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τις μεγάλες προσωπικότητες τουαθλητισμού που έφυγαν από τη ζωή το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ.

Όλα τα ζώδια 17/12

 

 

 

 

Η Δέσποινα Γεωργιάδου έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει περήφανη μετά από το χρυσό μετάλλιο

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics