Breaking News
11 Μαρτίου 2024

«Ασημένια» η Γκόγκουα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Ποντγκόριτσα, 3η θέση για Κυβελίδη και Κωστελίδη


Εντυπωσίασαν οι Έλληνες τζουντόκα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U21 που διεξήχθη στο Μαυροβούνιο.

Τρία μετάλλια, δύο πέμπτες και δύο έβδομες θέσεις, ήταν ο απολογισμός για τη νέα γενιά του αθλήματος, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει σε διεθνές επίπεδο και αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Η Μαριλένα Γκόγκουα στα -48 κιλά του Podgorica Junior European Cup 2024, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ οι Παναγιώτης Κυβελίδης και Ιωάννης Κωστελίδης ανέβηκαν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών στα -90 και +100 κιλά αντίστοιχα. Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Γεωργιάδης ήταν 5ος στα -60 κιλά, όπως και η Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκη στα -70 κιλά, ενώ την έβδομη θέση πήραν οι Ευαγγελία Γαβαλά (-52κ.) και Γαλήνη Συρινίδου (-63κ.).

Τόσο για την Γκόγκουα όσο και για τον Κυβελίδη, αυτά ήταν τα πρώτα τους διεθνή μετάλλια σε διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζούντο (EJU). H Γκόγκουα, η οποία τρεις φορές τους τελευταίους 13 μήνες, είχε φτάσει στο κατώφλι του πόντιουμ των νικητριών τόσο σε επίπεδο U18 όσο και σε επίπεδο U21, πανηγύρισε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου σημειώνοντας δύο νίκες σε τρεις αγώνες, ενώ ο Κυβελίδης, σε μια κατηγορία όπου συμμετείχαν συνολικά 20 αθλητές, χρειάστηκε τέσσερις νίκες για να μπορέσει να κατακτήσει το παρθενικό του μετάλλιο. Να σημειωθεί ότι ο 18χρονος Κυβελίδης, πριν από δύο χρόνια ήταν 5ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U18 και 7ος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας.

Όσον αφορά στον Κωστελίδη, στη διοργάνωση της Ποντγκόριτσα, φρόντισε να τριτώσει τα μετάλλια που έχει κατακτήσει σε διοργανώσεις της EJU. Μετά την πρωτιά στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U18 το 2023 στη Νάπολη και την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U21 στα Σκόπια επίσης την περσινή χρονιά, κατάφερε στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου να κρεμάσει στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο των υπερβαρέων.

Στον τελικό των ρεπεσάζ έφτασαν Γεωργιάδης και Παπαγιαννάκη, μένοντας ωστόσο στην 5η θέση (σ.σ. αμφότεροι είχαν από δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες), ενώ στην επτάδα των κατηγοριών τους κατετάγησαν Γαβαλά και Συρινίδου. H ελληνική ομάδα, από αύριο και μέχρι τις 13 Μαρτίου, θα παραμείνει στην Ποντγκόριτσα προκειμένου να συμμετέχει σε προπονητικό καμπ της EJU.

in.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 10/03

 

 

 

 

 

Διαβάστε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των play off της Super League

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics