Breaking News
16 Μαρτίου 2024

Στα πλέι οφ της σουηδικής λίγκας και οι τρεις ομάδες των πρωταθλητών μας Αγγελάκη, Σγουρόπουλου, Κ. Κωνσταντινόπουλου

 

Το βράδυ της Παρασκευής 15/03 ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια στη σουηδική λίγκα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών 2023-2024 και έφερε εξαιρετικό νέο για τις τρεις ομάδες των Ελλήνων πρωταθλητών, που αγωνίζονται φέτος εκεί. Θα είναι όλες παρούσες στα πλέι οφ της πρώτης 4άδας και φυσικά θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο!

Η Έσλοβ του Γιάννη Σγουρόπουλου, η οποία κατέλαβε την 1η θέση στο τέλος των δύο γύρων, η Ρέκορντ του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου, που κατετάγη 3η και η Σπαρβάγκεν του Κωνσταντίνου Αγγελάκη, που στη 14η και τελευταία αγωνιστική εξασφάλισε την 4η θέση. Από το φινάλε έλειπε ο Κωνσταντινόπουλος, ο Αγγελάκης συνέβαλε στην καθοριστική νίκη της Σπαρβάγκεν και γενικά όλοι οι διεθνείς μας είχαν συμβολή στην επιτυχία των ομάδων τους εκπροσωπώντας θαυμάσια άλλη μια φορά την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Τα πλέι οφ της λεγόμενης Pingisligan Herrar θ’ αρχίσουν στις 22/04. Μεθαύριο 17/03 θα τελειώσουν οι δύο γύροι και στη σουηδική λίγκα των γυναικών, όπου αγωνίζεται η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα με τη φανέλα της Γιούνο.

Η Έσλοβ αναδείχτηκε νικήτρια της regular season με 38 βαθμούς. Χτες στον τελευταίο αγώνα της επιβλήθηκε στην έδρα της 4-0 της Ρέκορντ. Ο Σγουρόπουλος σημείωσε δύο νίκες ως 1ος παίκτης της ομάδας του. Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νεαρών ηλικιών νίκησε με 3-2 σετ τον Χάμπους Σόντερλουντ (ο οποίος θυμίζουμε είχε έρθει το καλοκαίρι για προπονήσεις στο ΣΕΦ) και με 3-1 τον Ντιέγκο Οράντες. Για τη Ρέκορντ δεν υπήρχε κίνδυνος βαθμολογικά, ήταν σίγουρη η παρουσία στην κορυφαία 4άδα και γι’ αυτό δεν κλήθηκε ο Κωνσταντινόπουλος. Το κλαμπ πήρε την 3η θέση με 22 βαθμούς και θα είναι στα πλέι οφ με τον «χρυσό» Βαλκανιονίκη του ομαδικού ανδρών για δεύτερη σερί χρονιά.

Η Σπαρβάγκεν ήθελε απαραίτητα τη νίκη στον εντός έδρας αγώνα με τη Σέβλινγκε. Την πήρε ύστερα από συναρπαστικό ματς με σκορ 4-3, ισοβάθμησε στους 22 πόντους με τη Ρέκορντ και τη χτεσινή του αντίπαλο και κατέλαβε την 4η προνομιούχο θέση. Μέτρησαν οι αγώνες των δύο γύρων ανάμεσα στις τρεις ομάδες, η Ρέκορντ είχε 3 νίκες και 1 ήττα, η Σπαρβάγκεν την ακολούθησε με 2 νίκες-2 ήττες, ενώ η Σέβλινγκε έμεινε στην 5η θέση κι εκτός πλέι οφ με απολογισμό 1-3. Ο Αγγελάκης ξεπέρασε αρχικά με 3-1 σετ τον Γάλλο Αντουάν Ντογιέν (γνωστό και στους Έλληνες φιλάθλους από τη φετινή παρουσία του στην ΑΕΚ) και μετά κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον Ιάπωνα Σόμα Νισιχάρα. Με το σκορ ομάδων στο 3-3 ο φιναλίστ του τελικού στο διπλό ανδρών του φετινού ιταλικού Feeder χρησιμοποιήθηκε και στο καθοριστικό διπλό και πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη. Με παρτενέρ τον Χάραλντ Άντερσον (αθλητής, που επίσης είχε έρθει τον περασμένο Αύγουστο στην Αθήνα να προπονηθεί με τους Έλληνες διεθνείς) επιβλήθηκαν με 2-0 σετ (σύστημα του καλύτερου των τριών σετ προβλέπει εκεί το διασυλλογικό πρωτάθλημα) των Νισιχάρα/Γιανίκ Βόστες.

Και για τους τρεις πρωταθλητές μας ήταν θετικό το πρόσημο στα ατομικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της σουηδικής ομοσπονδίας ο Κωνσταντινόπουλος είχε απολογισμό στην κανονική διάρκεια της λίγκας 16 νίκες και 8 ήττες, ο Σγουρόπουλος 8-1 και ο Αγγελάκης 11-9.

Τη 2η θέση μετά τους δύο γύρους πήρε η Σόντερχαμ με 28 βαθμούς. Τα ζευγάρια των ημιτελικών δεν βγαίνουν απαραίτητα με τις θέσεις 1-4 και 2-3. Η ομοσπονδία δίνει τη ευχέρεια στην 1η ομάδα να επιλέξει αν θέλει ν’ αντιμετωπίσει την 3η ή την 4η της βαθμολογίας. Οι πληροφορίες λοιπόν, αναφέρουν ότι η Έσλοβ του Σγουρόπουλου επέλεξε ν’ αγωνιστεί κόντρα στην 3η Ρέκορντ του Κωνσταντινόπουλου, που είναι και πιο κοντά της σε απόσταση. Εφόσον δεν αλλάξει κάτι, στον άλλο ημιτελικό θ’ αναμετρηθούν η Σόντερχαμ με τη Σπαρβάγκεν του Αγγελάκη.

Η έναρξη των πλέι οφ είναι για τις 22/04 και οι ρεβάνς για τις 24/04. Με δεδομένο ότι προχωρούν οι ομάδες, οι οποίες θα φτάσουν πρώτες στις δύο νίκες, αν χρειαστεί τρίτο ματς θα διεξαχθεί στις 27/04. Στις δύο νίκες θα κριθεί και ο τελικός των πλέι οφ. Θα γίνει τον Μάιο, απλά δεν έχουν βγει ακόμα οι ημερομηνίες.

Το φινάλε πλησιάζει και στη σουηδική λίγκα των γυναικών (Pingisligan Damer). Η Γιούνο της Τσεκούρα αγωνίζεται τη Δευτέρα 17/03 για τη 10η και τελευταία μέρα της κανονικής διάρκειας. Αντιμετωπίζει ως φιλοξενούμενη τη Σόπινγκ, αλλά βρίσκεται στην 5η θέση με 6 βαθμούς και δεν ελπίζει σε είσοδο στα πλέι οφ.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο καιρός σήμερα 16/03/2024

 

 

 

 

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Εθνική ανσάμπλ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής «Αφροδίτη»

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics