Breaking News
11 Απριλίου 2024

Παγκόσμιο Προολυμπιακό διπλού μικτού: Στη δεύτερη ευκαιρία Σταματούρος/Παπαδημητρίου

 

Στη δεύτερη ευκαιρία πηγαίνουν ο Γιώργος Σταματούρος και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου για να κυνηγήσουν θετικό αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του διπλού μικτού και γιατί όχι να ονειρευτούν την απόλυτη υπέρβαση μίας ολυμπιακής πρόκρισης.

Στην έναρξη της πολύ δύσκολης διοργάνωσης, σήμερα 11/04 στο Χάβιροφ της Τσεχίας, έχασαν στο πρώτο στάδιο με 4-0 σετ από τους Ινδούς Σατιγιάν Γκανασεκαράν/Μάνικα Μπάτρα και θα συνεχίσουν αύριο Παρασκευή σε νέο νοκ άουτ ταμπλό. Το σκορ στην πρεμιέρα δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του αγώνα, καθώς το ελληνικό δίδυμο ήταν ανταγωνιστικό από την αρχή ως το τέλος απέναντι σε παγκοσμίως δυνατό ζευγάρι και άξιζε κάτι περισσότερο.

Μετά την ολοκλήρωση του σταδίου 1 (και τις δύο πρώτες προκρίσεις, που θα κριθούν) περιμένει να μάθει τους επόμενους αντιπάλους του και στοχεύει σε νίκη με οδηγό την αξιόλογη εμφάνιση. Στην τεχνική καθοδήγηση είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών Γιώργος Καρύτσας.

Το World Mixed Doubles Olympic Qualification έχει συγκεντρώσει 26 συμμετοχές από ισάριθμες χώρες. Στο στάδιο 1 δημιουργήθηκαν δύο διαφορετικά ταμπλό των «16», που έχουν από 13 ζευγάρια και 3 bye. Σταματούρος και Παπαδημητρίου (νούμερο 20 στα seeding των αγώνων) κληρώθηκαν στον 1ο γύρο με το 8ο φαβορί, τους Γκνανασεκαράν και Μπάτρα. Στην πρώτη τους εμπειρία σε Προολυμπιακό έπαιξαν με ελεγχόμενο άγχος, συνδυάστηκαν καλά και αντιμετώπισαν σε ικανοποιητικό βαθμό και το κομπίνα λάστιχο της Ινδής στο backhand («δοντάκι»).

Το τελικό 4-0 σετ δεν ήρθε καθόλου εύκολα, όπως φάνηκε κι από την τηλεοπτική κάλυψη του ματς στο τραπέζι 1. Στο αρχικό 7-1 των Ινδών το ελληνικό δίδυμο αντέδρασε εξαιρετικά. Με συνεχόμενους πόντους έφτασε στο -1 (7-6 και 8-7), αλλά στο τελευταίο κομμάτι η τακτική βγήκε στους αντιπάλους.

Σερί, που τους έφερε και να προηγούνται δημιούργησαν και στο 2ο σετ οι περσινοί πρωταθλητές Ελλάδας του αγωνίσματος. Βρέθηκαν πίσω 3-0 και μετά προηγήθηκαν 8-5 με καλή υποδοχή και πετυχημένες επιθέσεις. Εκεί όμως, οι έμπειροι Ινδοί έβγαλαν πολύ δύσκολα χτυπήματα και επικράτησαν με την ελάχιστη διαφορά.

Ισορροπημένο από την αρχή ήταν το 3ο σετ και έφτασε στο 7-7. Σε αυτό το σημείο Γκανασεκαράν και Μπάτρα ξέφυγαν με πολύ καλές ενέργειες κι όταν έφτασαν στο 10-7 ήταν σχεδόν απίθανο να γυρίσει η κατάσταση.

Πάντα ανταγωνιστικοί οι διεθνείς μας πίεσαν και στο 4ο σετ. Στο 4-4 όμως, οι Ινδοί αξιοποίησαν τα σερβίς τους, μετά πήγαν στο 7-4 και ο Γιώργος Καρύτσας έκανε χρήση του τάιμ άουτ. Έγινε μία τελευταία προσπάθεια χωρίς ν’ αλλάξει κάτι και ήρθε η ήττα με 4-0 σετ (8-11, 9-11, 8-11, 6-11).

To Live Streaming γίνεται από το Olympic Channel και αφορά όλα τα ματς από το τραπέζι 1 https://olympics.com/en/sport-events/2024-ittf-table-tennis-olympic-qualifier-world-mixed-doubles-havirov.

Επίσης, η ιστοσελίδα της ITTF προσφέρει το Live Scoring των αγώνων στη διεύθυνση https://results.ittf.com/ittf-web-results/html/TTE2931/results.html#/live. Η ενημερωτική ενότητα για το Προολυμπιακό είναι στη διεύθυνση https://www.ittf.com/tournament/2931/2024WorldXDQual/.


Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Στις «8» κορυφαίες ομάδες προκρίθηκε η Μικτή Κ16 του Ηρακλείου

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics