Breaking News
31 Μαΐου 2022

Δύο από τα μέλη της διοίκησης του ΠΟΑ, οι Κώστας Ανδρονάς και Κυριάκος Γκούφας μίλησαν στο Crete2day για το παρόν και το μέλλον του σωματείου.

 

Το «παράθυρο ελπίδας» για παραμονή στην Γ’ Εθνική, παρά τον φετινό υποβιβασμό, οι ενέργειες που θα γίνουν και δεν θα επηρεαστούν από την κατηγορία που θα αγωνίζεται η ομάδα, ο ρόλος των Ακαδημιών, και η προσπάθεια για να δυναμώσει ο ΠΟΑ μέσω της επιστροφής του φίλαθλου κόσμου του, θίχτηκαν από τους παράγοντες του σωματείου στην «ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΘΕΑ»

Video YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=a9ZHlpMOXFY

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

-Γιατί υποβιβάστηκε πέρυσι ο ΠΟΑ;

Κ. Ανδρονάς: «Υπήρχαν τραυματισμοί βασικών παικτών της ομάδας. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να τους αναπληρώσουμε μέχρι τον Ιανουάριο, όταν έγιναν κινήσεις σε μεταγραφικό επίπεδο. Είχαμε πολλά ατυχή αποτελέσματα. Χάσαμε αρκετά παιχνίδια μετά το 85’ ενώ προηγούμασταν στο σκορ. O πρόεδρος της ομάδας ήταν ο πρώτος όμως που ανέλαβε την ευθύνη»

Ένας μόνο βαθμός ήταν η απόσταση της παραμονή και της πτώσης στην κατηγορία»

-Ποιος ήταν ο τομέας των ευθυνών της διοίκησης;

Κ. Ανδρονάς: «Μας έχει απασχολήσει πολύ αυτό το θέμα, και δεν μπορώ να το αποδώσω κάπου συγκεκριμένα. Όλο το Δ. Σ. ήταν πολύ κοντά στην ομάδα. Οτιδήποτε θέμα υπήρχε λυνόταν το συντομότερο δυνατό. Η «κεφαλή» του σωματείου είναι η διοίκηση, για αυτό και ο πρόεδρος και τα μέλη ανέλαβαν την ευθύνη, όμως δεν μπορώ να πω τι έφταιξε. Για μένα η διοίκηση δεν έχει ευθύνη για αυτό το αποτέλεσμα. Η ομάδα δεν ήταν «ακέφαλη», ο πρόεδρος ήταν πάντα κοντά στην ομάδα. Δεν μπορώ να εξηγήσω τα αίτια του υποβιβασμού»

Κ. Γκούφας: «Στο ξεκίνημα κάθε χρονιάς γίνεται ένας προγραμματισμός. Η διοίκηση φέρνει έναν προπονητή και ορισμένους ποδοσφαιριστές. Προχωρώντας μετά από 2 – 3 μήνες, μετά και από κάποιες ατυχείς στιγμές, έγινε προσπάθεια τον Δεκέμβριο να αναπληρωθεί το κενό που άφησαν οι τραυματισμοί. Ήρθαν παίκτες για να ανταπεξέλθει η ομάδα στο πρωτάθλημα.

Θα δούμε ένα – ένα τα βήματα της λειτουργίας της περυσινής ομάδας, και θα προσπαθήσουμε να απαλείψουμε κάθε επανάληψη τέτοιας κατάστασης στο μέλλον»

-Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με τα κοινά του ΠΟΑ;

Κ. Γκούφας: «Έχω γεννηθεί Αθήνα, όμως ο πατέρας μου ήταν Ατσαλενιώτης. Κατέβαινα τα καλοκαίρια εδώ για διακοπές. Μεγάλωσα στο προάστιο, και η αγάπη που του έχω είναι μεγάλη. Κατέβηκα για μόνιμη εγκατάσταση εδώ όταν ήμουν δεκαοκτώ χρονών. Έκανα μια επιχείρηση στο Ατσαλένιο που την είχα δέκα χρόνια. Υπήρχε δέσιμο με τους ανθρώπους του προαστίου, και αποφάσισα και εγώ να βοηθήσω την ομάδα για να πάμε ένα βήμα παραπέρα.

Αυτό θα έχει να κάνει με το εμπορικό κομμάτι και το κομμάτι των πωλήσεων της ομάδας, στο οποίο ο κ. Λέλεκας μου είπε ότι χρειαζόταν βοήθεια.

Θέλουμε να φέρουμε τους φίλους μας ξανά στο γήπεδο, γιατί η βάση φιλάθλων του ΠΟΑ είναι πολύ μεγάλη.

Αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα του ΠΟΑ. Να φέρουμε τον κόσμο μας πάλι στο γήπεδο»

-Υπάρχει «ανοικτό παράθυρο» για να παραμείνει η ομάδα στη Γ’ Εθνική. Μιλήστε μου για τις προοπτικές μη υποβιβασμού του ΠΟΑ. Αν είναι βάσιμες, και πόσο τις υπολογίζετε

Κ. Ανδρονάς: «Πρόσφατα έγινε μια συνάντηση στην Περιφέρεια με τον κ. Αρναουτάκη. Ήταν εκπρόσωποι από όλες σχεδόν τις ομάδες της Γ’ Εθνικής του κρητικού όμίλου, εκτός από τον Πόρο που είναι αντίθετος, και αυτό είναι βέβαια δικαίωμα του.

Έχουν γίνει κινήσεις, τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από την ΕΠΣΗ για να μείνει ο κρητικός όμιλος ως έχει. Περιμένουμε τις αποφάσεις της ΕΠΟ. Αυτό βέβαια θα καθυστερήσει. Πιθανότατα να περάσει και ο Ιούλιος για να έχουμε μια τελεσίδικη απόφαση.

Το βασικότερο κριτήριο που κάνει τις ομάδες να θέλουν να διατηρηθεί ο κρητικός όμιλος είναι το οικονομικό.

Αν έχεις να κάνεις 5 – 10 ταξίδια στην Αθήνα ή στην Πελοπόννησο τα κοστολόγια ανεβαίνουν και οι ομάδες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Φέτος αυτό το κόστος το ανέλαβε η Περιφέρεια και ευχαριστούμε για αυτό τον κ. Αρναουτάκη.

Εάν παραμείνει ο κρητικός Όμιλος, ο στόχος του ΠΟΑ θα είναι να μάθει από τα λάθη του, και την επόμενη χρονιά να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο»

-Επηρεάζει αυτή η καθυστέρηση τις κινήσεις που θα γίνουν;

Κ. Ανδρονάς: «Δεν θα επηρεάσει. Η ομάδα θα «χτιστεί» με βάση τα κριτήρια και τη δυναμικότητα της Γ’ Εθνικής.

Ακόμα και αν παίξουμε στην Α1 ΕΠΣΗ, η άνοδος δεν έρχεται απευθείας. Προκύπτει μέσω μπαράζ με δυνατούς αντιπάλους. Οπότε θα πρέπει να έχουμε φροντίσει για να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα που και το πρωτάθλημα θα πάρει, και θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους των υπολοίπων ΕΠΣ για να φτάσει στην άνοδο.

Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός δεν θα επηρεαστεί»

-Πως είναι τα πράγματα σε οικονομικό επίπεδο;

«Τα πράγματα είναι δύσκολα. Κάθε οικογενειάρχης το σκέφτεται να πάει στο γήπεδο για πολλούς λόγους. Ο γονιός έχει κουραστεί μετά από μέρες δουλειάς να αφιερώσει δύο επιπλέον ώρες για να έρθει στο γήπεδο. Προσπαθούμε μέσω διαφημίσεων, με τις επιγραφές που υπάρχουν στο γήπεδο για να ανταπεξέλθουμε. Φυσικά δεν καλύπτεται ο προϋπολογισμός από αυτό. Ο πρόεδρος είναι που επιβαρύνεται…»

-Υπάρχει ικανοποίηση ή όχι από τον τομέα των εσόδων;

«Σε καμία ομάδα δεν υπάρχει ικανοποίηση. Το ιδανικό θα ήταν να τρέχει όλο το μπάτζετ με έσοδα από διάφορες πηγές και να μην χρειάζεται ούτε ο πρόεδρος, ούτε το Δ.Σ. να χρηματοδοτούν την ομάδα, όμως αυτό δεν θα υπάρξει ποτέ.

Χρειάζεται αγώνας. Όλοι οι πρόεδροι «ματώνουν».

Τα χρήματα που πήραμε μετά από την ένταξη στο μητρώο ήταν μια μικρή «ένεση» από την Γ.Γ.Α. Μακάρι αυτό να συνεχιστεί κάθε χρόνο και να αυξηθεί το ποσό»

-Έχετε στο μυαλό μας τον τρόπο για την άντληση επιπλέον εσόδων;

Κ. Γκούφας: «Τα προηγούμενα δύο χρόνια υπήρχε ο κορονοϊός. Πρέπει να ξεκινήσουμε από «λευκή κόλλα». Μας ενδιαφέρει να φέρουμε ξανά τους ανθρώπους που μας υποστήριζαν διαφημιστικά στο παρελθόν.

Επίσης να αυξήσουμε τα διαρκείας, για να βοηθηθεί η ομάδα όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά.

Με αυτόν τον τρόπο και η διοίκηση βλέπει ότι η προσπάθεια που κάνει βρίσκει ανταπόκριση.

Στην παρούσα φάση ο ΠΟΑ έχει περίπου 130 εισιτήρια διαρκείας. Το νούμερο είναι πολύ μικρό.

Μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε αυτό το κομμάτι για να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε στην ομάδα.

Αυτό είναι το έργο που μου έχει ανατεθεί, από τον κ. Λέλεκα και τον ευχαριστώ πολύ, όπως και τα μέλη του συλλόγου που με στήριξαν σε αυτήν την διαδικασία.

Πιστεύω ότι μπορούμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα καλύτερο από ότι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό είναι υπόσχεση»

Κ. Ανδρονάς: «Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στο οικονομικό κομμάτι είναι και η εκμετάλλευση των Ακαδημιών. Να βγουν παίκτες από κει. Ένας δεύτερος Γιακουμάκης. Μακάρι να βγάζαμε κάθε χρόνο δύο – τρεις τέτοιους παίκτες»

-Πώς είναι τα πράγματα στις Ακαδημίες;

Κ. Ανδρονάς: «Η δουλειά που γίνεται είναι πολύ καλή. Η Ακαδημία μας έχει περίπου 300 παιδιά. Αυτό μας δίνει δύναμη. Υπάρχουν ο «Ερμής» και ο «Κεραυνός» που είναι το μεταβατικό στάδιο μεταξύ Ακαδημίας και πρώτης ομάδας για την προώθηση παικτών. Ήδη γίνονται αρκετά τουρνουά που λαμβάνουμε μέρος, ενώ φιλοξενούμε σκάουτ από το εξωτερικό που έρχονται για να δουν παιδιά. Ήρθαν από την Κάλιαρι και την Τορίνο. Ο ΠΟΑ ακούγεται στην Ιταλία. Ήρθαν επίσης από τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, και τον Παναθηναϊκό»

-Θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό;

Κ. Ανδρονάς: «Ο βασικός κορμός είναι αρκετό καιρό στην ομάδα. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά έχουν εκφράσει την επιθυμία να παραμείνουν. Όλα αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο. Αν παίξουμε στο τοπικό, μπορεί να δεχτούν πρόταση από ομάδα Γ’ Εθνικής και να συνεχίσουν εκεί»

-Για το θέμα της τεχνικής ηγεσίας έχει ληφθεί απόφαση;

Κ. Ανδρονάς: «Όχι δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το θέμα του προπονητή. Θα ληφθεί όμως άμεσα.

Διαχρονικά αυτό γίνεται μέσω ψηφοφορίας. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο για να πούμε»

-Στην Γ’ Εθνική υπάρχει ένας «φαύλος κύκλος» στον οποίο συμμετέχουν δυστυχώς πολλές ιστορικές ομάδες. Ελάχιστες ομάδες θέλουν την άνοδο, γιατί οι οικονομικές υποχρεώσεις που συνεπάγεται είναι δυσανάλογα μεγάλες σε σύγκριση με τα έσοδα της Super League 2.

Κ. Ανδρονάς: «Είναι μεγάλο θέμα. Όταν ξεκίνησε η χρονιά, έχοντας στόχο να πρωταγωνιστήσουμε και ει δυνατόν να πάρουμε το πρωτάθλημα, ο πρόεδρος είχε κάνει επαφές για να βοηθηθεί η ομάδα. Υπήρχαν άνθρωποι που έβλεπαν θετικά και ήταν διατεθειμένοι να βοηθήσουν επενδυτικά την ομάδα. Όχι για να τους παραδώσουμε τα «κλειδιά». Διευκρινίζω. Η μια εταιρεία ήταν μάλιστα χορηγός μας στην φανέλα, από την Ιταλία. Έβλεπε θετικά το να επενδύσει στο σωματείο»

Κ. Γκούφας: «Οι ομάδες είναι πλέον επιχειρήσεις. Έχουμε την τύχη να έχουμε πρόεδρο τον Γιώργο Λέλεκα που είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Υπάρχει το όραμα για το παραπάνω βήμα. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Εάν υπάρξει μια τέτοια συγκυρία, σίγουρα θα συζητήσουμε με ανθρώπους για να στηρίξουν την προσπάθεια. Βλέπουμε ομάδες που ανέβηκαν στη Β’ Εθνική, να μην έχουν στήριξη και μετά από μερικές αγωνιστικές είναι σαν να μην παίζουν καθόλου σε ένα πρωτάθλημα που έχει υποβαθμιστεί»

Κ. Ανδρονάς: «Υπάρχει και η επιλογή του να μη δηλώσεις συμμετοχή. Πρέπει να υπάρχει η λογική. Αν δεν μπορείς γιατί να εκτεθείς;»

-Είναι σημαντικό ωστόσο ότι υπάρχουν «πρεσβευτές» της ομάδας ακόμα και τώρα που η ομάδα είναι στα «κάτω της», και διατηρούν το όνομα της στον «αφρό». Ο Γιώργος Γιακουμάκης διατηρεί στενούς δεσμούς με το σωματείο

Κ. Ανδρονάς: «Ο Γιώργος μιλάει πολύ με τα παιδιά, που τον έχουν σαν πρότυπο. Θέλουν να γίνουν σαν αυτόν. Είναι πολύ κοντά. Τους λύνει απορίες, και τους λέει τι πρέπει να κάνουν, και πώς πρέπει να δουλέψουν. Είναι διαφορετικό να τον βλέπουν στην τηλεόραση, και διαφορετικό να τον έχουν δίπλα τους»

-Ακόμα και μια άσχημη χρονιά μπορεί να έχει κέρδη. Ποιο είναι αυτό φέτος για τον ΠΟΑ, έστω και εν είδη διδάγματος;

Κ. Ανδρονάς: «Το ότι συνεχίζουμε, και δεν τα παράτησε κανένας. Δεν φοβήθηκα ποτέ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ήταν μια άτυχη χρονιά, που μας στενοχώρησε, όμως αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Αυτό είπε και ο κ. Καλέμπουμπας στην Γενική Συνέλευση.

Το θέμα τώρα είναι η επόμενη μέρα, και το θετικό της επόμενης μέρας στον ΠΟΑ είναι ότι υπάρχει συνέχεια σε όλα τα επίπεδα. Ο οργανισμός του σωματείου λειτουργεί, και είναι πιο πεισμωμένος»

Κ. Γκούφας: «Υπήρχε και υπάρχει ένας προγραμματισμός στο σωματείο. Ο κ. Λέλεκας με είχε προσεγγίσει από τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση βλέπει μπροστά και σχεδιάζει το επόμενο βήμα»

-Τι θα λέγατε απευθυνόμενοι στους φίλους της ομάδας;

Κ. Γκούφας: «Συσπείρωση. Αυτό που έχουν ανάγκη όλες οι ομάδες. Θέλουμε τον κόσμο ξανά στο γήπεδο. Να συζητήσουμε ξανά με όλους. Δυσαρεστημένους ή μη. Να τα δούμε όλα από την αρχή. Ξεκινάμε και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας σε αυτή την νέα προσπάθεια που κάνουμε. Μακάρι να παίξουμε στη Γ’ Εθνική, όμως ο οργανισμός του ΠΟΑ δεν σταματάει ποτέ»

Κ. Ανδρονάς: «Με κάλυψε πλήρως ο Κυριάκος. Τους θέλουμε όλους δίπλα μας. Δεν περισσεύει κανένας. Όλοι χέρι – χέρι, για να πάει ο ΠΟΑ όσο ψηλότερα γίνεται»

Διαβάστε επίσης

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Πανέτοιμοι για επιτυχημένες εμφανίσεις και για διακρίσεις είναι οι Έλληνες αθλητές του τραμπολίνο

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics