Breaking News
19 Μαρτίου 2024

Δύο νίκες και πρώτη 16άδα ο Σγουρόπουλος στο WTT Feeder του Λιβάνου

 

Πρώτος στόχος επετεύχθη για τον Γιάννη Σγουρόπουλο στο World Table Tennis Feeder του Λιβάνου, που άρχισε σήμερα Τρίτη 19/03 στη Βηρυτό. Εκμεταλλευόμενος και τη βατή κλήρωση ο Ελευσίνιος άσος προχώρησε με δύο νίκες στο ταμπλό των «64» και μπήκε στην πρώτη 16άδα. Αντιμετώπισε αξιόλογους αντιπάλους, αλλά υπήρχε διαφορά ποιότητας και σε συνδυασμό με τη σταθερά καλή απόδοση ήρθε δυναμικά η είσοδος στην πρώτη 16άδα.

Το μεσημέρι στον 1ο γύρο ο Σγουρόπουλος κατέβαλλε τον Νιγηριανό Ολατζίντε Ομοτάγιο με 3-1 σετ, το βράδυ στον 2ο τον Ζαΐντ Άμπο Γιαμάν από την Ιορδανία με 3-0 και αύριο Τετάρτη 20/03 κυνηγά την πρόκριση στα προημιτελικά με αντίπαλο τον Αιγύπτιο Μαχμούντ Χέλμι. Ήδη με την παρουσία στον 3ο γύρο έχει εξασφαλίσει 15 πόντους για τον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης και διεκδικεί αρκετούς παραπάνω, κάτι που επίσης τον ενδιαφέρει στην προολυμπιακή διαδικασία.

Το WTT Feeder Ι του Λιβάνου (καθώς την Παρασκευή θ’ ακολουθήσει το δεύτερο ανάλογο τουρνουά στη Βηρυτό) άρχισε το πρωί με τα διπλά, όπου δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή. Νωρίς το μεσημέρι ο Σγουρόπουλος, νούμερο 348 στο World Rank #εβδομάδα 12, που ανακοινώθηκε σήμερα, τέθηκε αντιμέτωπος με σημαντικό εκπρόσωπο της Αφρικής. Έχασε το 1ο σετ από τον Νιγηριανό Ομοτάγιο (νούμερο 96 της παγκόσμιας κατάταξης), αλλά βρήκε άμεσα ρυθμό και πήρε τον έλεγχο του ματς. Στο 4ο σετ είχε επίσης δυσκολίες, μάλιστα χρειάστηκε να σώσει και σετ μπολ. Πέρασε και τότε τα χτυπήματά του κι έφτασε στο τελικό 3-1 σετ (10-12, 11-6, 11-4, 12-10).

Στον 2ο γύρο του απλού συνάντησε τον Άμπο Γιαμάν, ο οποίος δεν είναι αξιολογημένος. Με σοβαρό πρόσωπο και απόλυτη προσοχή ο Ελευσίνιος άσος έκανε εύκολο το έργο του και επιβλήθηκε του αθλητή από την Ιορδανία με 3-0 σετ (11-5, 11-7, 11-4).

Στη δεύτερη μέρα του τουρνουά ο Σγουρόπουλος αγωνίζεται στον γύρο των «16» απέναντι στον Μαχμούντ Χέλμι. Ο Αιγύπτιος απόψε πέτυχε αξιοσημείωτη νίκη κόντρα στον Μπράιαν Αφανάντορ από το Πουέτο Ρίκο με 3-2 σετ. Το ματς γίνεται στις 13:20, στο τραπέζι 2, με το κανάλι της WTT στο youtube (https://shorturl.at/ewBCH) να έχει live κι από τα τέσσερα τραπέζια. Ο Χέλμι είναι σήμερα νούμερο 212 στον κόσμο.

Παρεμπιπτόντως, ο Παναγιώτης Γκιώνης, που θα πάει στη Βηρυτό για το 2ο Feeder, υποχώρησε σήμερα στο νούμερο 100 της διεθνούς κατάταξης από το 97 της περασμένης εβδομάδας.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

 

Οι Νεάνιδες του ΟΦΗ ρίχνονται στην μάχη του Πανελλήνιου πρωταθλήματος βόλεϊ με στόχο τη διάκριση

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics