Breaking News
16 Σεπτεμβρίου 2020

Οι διοργανωτές στο Άαρχους όμως επιμένουν και ακόμη ψάχνουν ημερομηνίες


Αγγελική Βύζικα by Αγγελική Βύζικα  
Κορονοϊός: Για τρίτη φορά αναβάλλονται οι τελικοί των Κυπέλλων Τόμας και Uber
Μετά την αποχώρηση όλων των κορυφαίων ομάδων οι Δανοί μαζί με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάντμιντον (BWF) αναγκάστηκαν να αναβάλλουν, για τρίτη φορά τους τελικούς των κυπέλλων Τόμας και του Uber για το 2020, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19, στο Άαρχους.

Οι εικασίες ότι τα κορυφαία τουρνουά στα ομαδικά ανδρών και γυναικών θα μετακινούνταν για άλλη μια φορά είναι χθεσινές και σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί.

Μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις της Ινδονησίας – η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του Thomas Cup – και της νικήτριας του Uber Cup 2010, Νοτίου Κορέας ήταν αναμενόμενη η αναβολή. Είχαν προηγουμένως αποχωρήσει από τους αγώνες 16 ομάδων, η Ταϊλάνδη, η Κινεζική Ταϊπέι και η Αυστραλία.

Το Thomas Cup θεωρείται ως το παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικό των ανδρών, με το Uber Cup να είναι το αντίστοιχο των γυναικών.

Αναζητούνται πλέον εναλλακτικές ημερομηνίες και για τις δύο διοργανώσεις, αλλά από την BWF ανέφεραν ότι δεν θα είναι πριν από το 2021. «Η BWF, σε συνεργασία με το με την ομοσπονδία της Δανίας, προετοιμάζεται για πολλούς μήνες για μια ασφαλή επιστροφή στο διεθνές μπάντμιντον», αναφέρει η δήλωση της BWF.

Και καταλήγει: «Ενόψει των πρόσφατων εξελίξεων στον Covid-19 σε όλο τον κόσμο, μια σειρά ομάδων και μεμονωμένων παικτών έχουν επιλέξει να μην ταξιδέψουν στη Δανία για τουρνουά στο Άαρχους και την Οντένσε, μια επιλογή που πρέπει να σεβαστεί και να αναγνωρίσει η BWF».

Οι διοργανώσεις είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 16 έως τις 24 Μαΐου, προτού μετακινηθούν για τις 15 έως τις 23 Αυγούστου. Στη συνέχεια επανα-προγραμματίστηκαν για τις 3 έως τις 11 Οκτωβρίου, καθώς η πανδημία συνέχισε να επηρεάζει το καλεντάρι του μπάντμιντον.

Η Οντένσε αναμένεται να φιλοξενήσει το πρωτάθλημα Δανίας 2020, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί από τις 13 έως τις 18 Οκτωβρίου.

Ένα δεύτερο τουρνουά που ήταν να διεξαχθεί στην Όντενσε, από 20 έως 25 Οκτωβρίου, το «Victor Masters 2020», ακυρώθηκε λόγω πολλών αποχωρήσεων. Η BWF εξετάζει επίσης και τη διεξαγωγή των αγώνων, του World Tour, στην Ασία, με πιθανότητα να ακυρώνονται και αυτοί.

sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics