Breaking News
20 Σεπτεμβρίου 2020

Το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Rugby Champions Cup πήρε η Ρασίν 92, επικρατώντας εκτός έδρας της Κλερμόν με 36-27.

Η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα για τους Παριζιάνους, που στην τετράδα θα αντιμετωπίσουν τους κατόχους του τίτλου Σάρασενς, οι οποίοι νωρίτερα έβγαλαν νοκ-άουτ τη Λέινστερ, στον δικό τους προημιτελικό. Στόχος των Γάλλων είναι η παρουσία σε τελικό για τρίτη φορά την τελευταία πενταετία (έπειτα από το 2016 και το 2018) και φυσικά η παρθενική κατάκτηση του μεγάλου ευρωπαϊκού τροπαίου.

Στο ματς, το try του Λουί Ντοπισό μόλις στο 2ο λεπτό έδωσε άμεσο προβάδισμα στη Ρασίν 92, που δεν έμελλε να το χάσει σε κανένα σημείο του αγώνα. Αν και η Κλερμόν βρήκε επίσης ένα try στο πρώτο ημίχρονο με τον Ετιέν Φαλγκού, τη μεγάλη διαφορά έκανε ο Τεντί Ιριμπαρέν. Ο 30χρονος Γάλλος είχε… φονική ευστοχία στις στημένες μπάλες, σημειώνοντας τέσσερα πέναλτι μόνο στο πρώτο 40λεπτό και σε συνδυασμό με ακόμη ένα try από τον Φρανσουά Τριν-Ντουκ στο 38’, το κλείσιμο του ημιχρόνου βρήκε μπροστά τη Ρασίν 92 με σκορ 24-8.

Στα πρώτα επτά λεπτά του δεύτερου μέρους ο Ιριμπαρέν με ακόμη δύο εύστοχα λακτίσματα πέναλτι φρόντισε να «ενταφιάσει» οριστικά τις όποιες ελπίδες της Κλερμόν για ανατροπή. Έστω και έτσι, οι γηπεδούχοι βρήκαν τρία try, με τους Ουέσλεϊ Φοφανά, Κοτάρο Ματσουσίμα και Νταμιάν Πενό, ως το 76’, δίχως όμως να φτάσουν ουσιαστικά σε… θέση βολής για να «τουμπάρουν» το ματς.

Πλέον, ο ημιτελικός απέναντι στους Σάρασενς είναι προγραμματισμένος για τις 26 Σεπτεμβρίου στην Paris La Défense Arena της γαλλικής πρωτεύουσας, με το ματς αυτό να συνιστά επίσης και μία επανάληψη του τελικού του 2016, όπου οι Άγγλοι είχαν επικρατήσει της Ρασίν 92 με 21-9. Την Κυριακή (20/09) θα γίνουν και οι άλλοι δύο προημιτελικοί της διοργάνωσης, Τουλούζ-Όλστερ και Έξεστερ Τσιφς-Νορθάμπτον Σέιντς, που θα αναδείξουν ταυτόχρονα το έτερο ζευγάρι των ημιτελικών. Ο μεγάλος τελικός του Champions Cup θα διεξαχθεί στις 17 Οκτωβρίου.
sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics