Breaking News
21 Σεπτεμβρίου 2020


Δύσκολες στιγμές για τον κορυφαίο Πακιστανό αναβάτη
Μελέτης Ιορδανίδης by Μελέτης Ιορδανίδης  


Απεβίωσε το άλογο του Ουσμάν Χαν και ίσως ξαναπεράσει από Ολυμπιακούς προκριματικούς
Σε δυσμενή θέση βρίσκεται ο Ουσμάν Χαν. Ο 39χρονος αναβάτης «έχασε» το άλογό του Αζάντ Κασμίρ από καρδιακή προσβολή και, πέρα από το προσωπικό συναισθηματικό πλήγμα, κινδυνεύει να απολέσει τη θέση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Χαν έγινε στις αρχές του έτους ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του Πακιστάν που προκρίνεται σε Ολυμπιακού Αγώνες στην ιππασία (στην ατομική υπερπήδηση εμποδίων), ωστόσο βάσει κανονισμών η πρόκριση δεν αφορά μόνο τον αναβάτη αλλά και το άλογό του.

Εφόσον ο Χαν δεν έχει πια τον Αζάντ Κασμίρ κοντά του, αυτή η πρόκριση δεν είναι πλέον τόσο σίγουρη, με την κατάσταση να είναι πάντως ρευστή, λόγω του ότι οι Αγώνες δεν διεξάγονται στην προκαθορισμένη τους ημερομηνία, αλλά με έναν χρόνο καθυστέρηση λόγω του κορονοϊού. Μέσα στις επόμενες ημέρες ο 39χρονος Πακιστανός θα ενημερωθεί για το εάν πρέπει να ξαναπεράσει από προκριματικούς, ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι μονάχα αυτό. Το κύριο ζήτημα είναι το οικονομικό, αφού ο Χαν ούτε διέθετε εφεδρικό άλογο, ούτε διαθέτει τους πόρους για να αποκτήσει άμεσα ένα.

«Είμαστε συντετριμμένοι. Δεν έχουμε εφεδρικό άλογο, ειλικρινά όμως η οικονομική απώλεια είναι ασήμαντη εάν συγκριθεί με την ευρύτερη εικόνα. Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας επιτρέπει σε έναν αθλητή να αποκτήσει ένα άλλο άλογο και να ξαναρχίσει. Κάποιος όμως πρέπει να το χρηματοδοτήσει αυτό, κάποιος που θα μπορεί να δει τη μεγάλη εικόνα. Ο Αζάντ και εγώ εκπληρώσαμε τον στόχο μας, προκριθήκαμε, τα καταφέραμε, κάναμε και περισσότερα από αυτά. Ο κόσμος όμως δεν ήταν έτοιμος για εμάς τον Ιούλιο του 2020», ανέφερε ο Χαν.
sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics