Breaking News
26 Σεπτεμβρίου 2020

Μία ματιά στη λίστα των επώνυμων οπαδών του αθλήματος δείχνει ότι η ξιφασκία είναι για όλες τις ηλικίες και έχει θετική επίδραση σε μυαλό και σώμα
Γιώργος Αυγερινάκης by Γιώργος Αυγερινάκης 


Οι άγνωστοι…επώνυμοι της ξιφασκίας
Το 2008, ο Γουίλ Σμιθ δημιούργησε ενδιαφέρον όταν αποκάλυψε κάτι αναπάντεχο για τον τρόπο ζωής του. Μιλώντας στην πρεμιέρα της ταινίας Hancock, ο ηθοποιός είπε πως αυτός και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχουν βρει ένα νέο κοινό χόμπι, την ξιφασκία με τον Τομ Κρουζ.

«Ο Τομ έχει ένα καλό δωμάτιο για προπόνηση», είπε ο Σμιθ. «Δεν έχουμε αρκετό χρόνο να κάνουμε παρέα εμείς οι τρεις, οπότε αυτός είναι ένας τρόπος να συναντιόμαστε και να περνάμε καλά. Ο Ντέιβιντ κι εγώ πηγαίνουμε σπίτι του και εξασκούμαστε. Είναι πολύ ευχάριστο».

Αυτοί οι τρεις όμως δεν είναι οι μοναδικοί της λίστας που έχουν ερωτευθεί το άθλημα. Πολλοί ηθοποιοί έχουν γοητευτεί από την ξιφασκία από την συμμετοχή τους σε γυρίσματα ταινιών και σειρών. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν η Γκρέις Κέλι, η οποία πήρε μαθήματα από τον Ζαν Χέρεμανς προτού γυρίσει την περίφημη σκηνή στην ταινία The Swan του 1956.

Πιο πρόσφατα, η Μαντόνα έπαιξε το ρόλο μίας φανταστικής δασκάλας ξιφασκίας στην σειρά ταινιών Τζέιμς Μποντ, Die Another Day. Την επίβλεψη των σκηνών ξιφασκίας σε εκείνη την ταινία είχε ο Στίβεν Πολ με συμμετοχή σε τρεις Ολυμπιακές διοργανώσεις. Η Μαντόνα είπε ότι η εμπειρία την ενθουσίασε σε τέτοιο βαθμό που έγινε ο νέος τρόπος γυμναστικής της λόγω και της θετικής επίδρασης σε μυαλό και σώμα.

Για άλλους, η ενασχόληση με την ξιφασκία ήρθε σε πιο νεανικό στάδιο της ζωής τους. Το 2003 εμφανίστηκε ένα βίντεο στο διαδίκτυο που έδειχνε την 16χρονη Αντζελίνα Τζολί να συζητά για την αγάπη της προς το άθλημα. Ο δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ήταν ακόμα περισσότερο αφοσιωμένος όντας ο αρχηγός της ομάδας στο λύκειο. Μάλιστα το ανέφερε και ως ασχολία όταν έκανε αίτηση στο Χάρβαρντ.

Ίσως το γνωστό όνομα που διακρίθηκε περισσότερο στην ξιφασκία ήταν ο Γουίνστον Τσόρτσιλ. Σε επιστολές που ανακαλύφθηκαν ο νεαρός τότε Βρετανός έγραφε στη μητέρα του ζητώντας την άδειά της να ασχοληθεί με το άθλημα. Ο μετέπειτα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είχε ιδιαίτερο ταλέντο και μάλιστα αναδείχθηκε πρωταθλητής της χώρας στα δημόσια σχολεία το 1892.

sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics