Breaking News
01 Οκτωβρίου 2020

Στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε σήμερα στην Εριτσέιρα

Ντεφέ και Μοράις θριάμβευσαν στο κύπελλο Πορτογαλίας


Η Ζοάν Ντεφέ και ο Φρεντερίκο Μοράις είναι οι μεγάλοι νικητές του Κυπέλλου Πορτογαλίας στο Σέρφινγκ, το οποίο έληξε σήμερα (Πέμπτη, 1/10) στην Εριτσέιρα.

Την παραμονή αυτής της 3ης και τελευταίας ημέρας του Κυπέλλου Πορτογαλίας φαινόταν ότι θα είχαμε επανάληψη του αγώνα στην Ανγκλέ, μια εβδομάδα νωρίτερα. Τέλος όχι, καλό όχι εντελώς. Και αν η Γαλλίδα Ζοάν Ντεφέ επιβεβαίωσε την κυριαρχία της, στο ευρωπαϊκό σέρφινγκ, ο Ιταλό Φερέιρα, ο νικητής στους άνδρες του γαλλικού Rendez-Vous Of Surfing, δεν τα κατάφερε καθώς του έκλεψε αυτή τη φορά την παράσταση ένας ντόπιος, ο Φρεντερίκο Μοράις. Ο τελευταίος αποδεικνύει τακτικά ότι η θέση του στην ελίτ δεν απέχει πολύ, για όσους τον αμφιβάλλουν.

Στις γυναίκες, η Ζοάν Ντεφέ έδειξε και πάλι ότι είναι ανέγγιχτη. Η Γαλλίδα απλά κέρδισε τα πάντα. Κέρδισε τους τρεις αγώνες που πραγματοποιήθηκαν φέτος στα ευρωπαϊκά κύματα: το Ομοσπονδιακό Κύπελλο τον Ιούλιο, το Γαλλικό Rendez-vous Of Surfing στις 23 Σεπτεμβρίου στην Ανγκλέ και σήμερα το Πορτογαλικό Προ του Σέρφινγκ, στην 2η πράξη, του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Στον τελικό, και αφού είχε βγάλει εκτός την Πορτογαλίδα Καρολίνα Μέντες στους προημιτελικούς, στη συνέχεια την Ισραηλινή Ανάτ Λελιόρ στους ημιτελικούς, η Γαλλίδα άφησε τα καλύτερα για το τέλος και κατάφερε να ξεπεράσει την Ισπανή από τη Χώρα των Βάσκων Νάντια Εροστάρμπε (14.27 – 13.34 ). Μένει πλέον να δει αν θα τελειώσει τη σεζόν σε αυτόν τον αγώνα ή αν η σεζόν του 2021 του CT θα ξεκινήσει το Νοέμβριο, δεδομένου ότι το πρώτο στάδιο έχει προγραμματιστεί στη Χαβάη, στο σημείο του κόλπου της Χονολούα.

Ο Μοράις…προφήτης στη χώρα του

Στον αγώνα των ανδρών, ο Φεντερίκο Μοράις έκανε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση, καθώς τον τελευταίο χρόνο έχει καταφέρει να νικήσει τον Ιταλό Φερέιρα, τον ισχυρό και σχεδόν «αβύθιστο» παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Πορτογάλος το κατάφερε και μπορεί να είναι περήφανος γι ‘αυτό, ειδικά δεδομένου ότι ο Βραζιλιάνος είναι φόρμα αυτό το διάστημα.

Κατά τη διάρκεια του τελικού, ωστόσο, δεν ήταν σε ολυμπιακή φόρμα. Αν σημείωσε καλό 7,33, έχασε ένα καλό back up για να ανατρέψει έναν Μοράις που έκανε απλό σερφ χωρίς σύνθετες και περίπλοκες κινήσεις, ειδικά στην αρχή της σειράς. Επιτέθηκε πολύ σκληρά, με δύναμη στη συνέχεια στα τρία πρώτα του κύματα (6.50, 6.77 και 8.83). Ήταν στο σπίτι του, στα κύματά του, αλλά για να κάμψει τον Φερέιρα, χρειάζονται περισσότερα από αυτό. Και ο Μωράις έκανε καλό σερφ, αλλά είχε και καλό κάρμα.
sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics