Breaking News
11 Οκτωβρίου 2020

Με γκολ του Μπακασέτα και του Μάνταλου η ανανεωμένη Εθνική του Φαν 'τ Σχιπ επικράτησε 2-0 της Μολδαβίας και παρέμεινε αήττητη στο Nations League


Μέρα με τη μέρα, αγώνα με τον αγώνα η Εθνική Ελλάδας βελτιώνεται, προοδεύει, ομορφαίνει και κυρίως γίνεται αποτελεσματική αποκτώντας κάτι από τον... κυνικό χαρακτήρα του παρελθόντος. Η νεανική, ανανεωμένη και φρέσκια «γαλανόλευκη» του Τζον Φαν 'τ Σχιπ συνέχισε την αήττητη πορεία της στο 2ο Nations League καθώς επικράτησε 2-0 της Μολδαβίας στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε στην κορυφή του 3ου ομίλου της Γ' κατηγορίας μαζί με τη Σλοβενία που νίκησε 1-0 στο Κόσοβο. «Χρυσοί» σκόρερ για την Ελλάδα ήταν ο Τάσος Μπακασέτας και ο Σταύρος Μάνταλος με γκολ στο φινάλε του α' και στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, αντιστοίχως, ενώ ο Κώστας Φορτούνης σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι. Η επόμενη αποστολή για την Ελλάδα -και πάλι εντός έδρας- είναι προγραμματισμένη με το Κόσοβο την ερχόμενη Τετάρτη (14/10, 21.45).

Από το ξεκίνημα του αγώνα πάντως έγινε σαφές πώς θα κυλούσε το υπόλοιπο της αναμέτρησης καθώς η Ελλάδα πήρε τον έλεγχο και τον διατήρησε μέχρι τέλους. Η Εθνική είχε καθολική κατοχή της μπάλας αλλά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του α' ημιχρόνου κατόρθωσε να διασπάσει το αμυντικός τείχος των Μολδαβών ελάχιστες φορές: με τον Μπακασέτα στο 13' και με τον Παυλίδη στο 35'.

Εν τέλει η ανούσια, μέχρι τότε, πολιορκία της Εθνικής απέδωσε καρπούς στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου. Ο Παυλίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Πόσματς και ο Ολλανδός διαιτητής όχι μόνο έδωσε πέναλτι αλλά απέβαλε και τον αμυντικό της Μολδαβίας φέρνοντας την Ελλάδα σε θέση ισχύος. Ο Μπακασέτας ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα δίνοντας σημαντικό προβάδισμα (1-0) στην Εθνική με το τέλος του ημιχρόνου.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Εχοντας πια αποβάλει το άγχος του γκολ, η Εθνική μπήκε πιο... αεράτη στο β' ημίχρονο και πολύ νωρίς κατόρθωσε να σκοράρει για δεύτερη φορά. Στο 50' ο Μπακασέτας «σημάδεψε» με καταπληκτική ασίστ τον Μάνταλο, ο οποίος έκανε κίνηση... φορ, βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Μολδαβίας και με σουτ εκτέλεσε τον Ναμάσκο γράφοντας το 2-0.

Οι Μολδαβοί είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν και να μειώσουν σε 2-1 στο 88' με πέναλτι που κέρδισε ο Ρεάμπτσιουκ από τον Ρότα, αλλά ο Βλαχοδήμος στη μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει στο ματς, ήταν αποτελεσματικός μπλοκάροντας την μπάλα στην εκτέλεση του Μιλιντσεάνου διατηρώντας το 2-0.

Στις καθυστερήσεις η Ελλάδα έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά δύο σουτ του Φορτούνη κατέληξαν στο δοκάρι!

Ελλάδα (Φαν 'τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (69' Ρότα), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Κουρμπέλης (83' Μπουχαλάκης), Ζέκα, Λημνιός (76' Πέλκας), Μάνταλος (69' Φορτούνης), Μπακασέτας, Παυλίδης (83' Φούντας).

Μολδαβία (Φιράτ): Ναμάσκο, Αρμας, Πόσματς, Μούντρατς, Ρεάμπτσιουκ, Πλάτιτσα, Τσότσιουτς, Ράτσα (66' Μαραντίτσι), Τσαϊμάτσοβ (46' Επουρεάνου), Ιονίτσα (76' Ράκου), Νικολαέσκου (58' Μιλιτσεάνου).
ethnos.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics