Breaking News
27 Αυγούστου 2021

Η μέρα άρχισε υπέροχα για την ελληνική αποστολή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Τόκιο και όλους τους φίλους του αθλήματος!

Με τρομερή ανατροπή από 0-2 πίσω στα σετ ο Μάριος-Κανέλλης Χατζηκυριάκος κατέβαλλε τον Χιλιανό Κριστιάν Ντετόνι με 3-2 και προκρίθηκε ως 2ος από το 1ο γκρουπ στους 10 καλύτερους του Παραολυμπιακού τουρνουά στην κλάση 6 των ορθίων! Μπήκε στο ταμπλό των «16» πραγματοποιώντας τον βασικό του στόχο (είναι ταμπλό με τους δύο πρώτους αθλητές από τα πέντε γκρουπ της αρχικής φάσης) και συνεχίζει το όνειρο αργότερα σήμερα, έχοντας δείξει φυσικά τις δυνατότητες να φτάσει ακόμα πιο ψηλά! Ο 20χρονος αθλητής βρέθηκε αντιμέτωπος με το φάσμα της δεύτερης ήττας και του αποκλεισμού και βρήκε μεγάλα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσει την κατάσταση. Έσωσε ματς μπολ για να μειώσει στην παράταση, ισοφάρισε επίσης με οριακή διαφορά και στο καθοριστικό 5ο σετ εκμεταλλεύτηκε το εκρηκτικό του ξεκίνημα. Με τη νίκη του δημιουργήθηκε τριπλή ισοβαθμία στο γκρουπ. Ο Ντετόνι αναδείχτηκε νικητής με συντελεστή +2 από τα δύο παιχνίδια του (5 σετ υπέρ και 2 κατά), ο Έλληνας πρωταθλητής ακολούθησε με συντελεστή 0 (5-5 στα σετ, καθώς είχε χάσει 3-2 στην πρεμιέρα από τον Βαλέρα), ενώ μένοντας στην 3η θέση αποκλείστηκε το νούμερο 1 της κλάσης και 1ος Παραολυμπιονίκης το 2000, ο Ισπανός Αλβάρο Βαλέρα! Η κλήρωση των νοκ άουτ έφερε τον Χατζηκυριάκο αντιμέτωπο με τον Κινέζο Τσεν Τσάο, που προκρίθηκε με τη 2η θέση από το 5ο γκρουπ. Στις 11:20 ώρα Ελλάδας (17:20 τοπική) γίνεται ο αγώνας στο τραπέζι 1.

Τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας ολοκληρώνονταν τα γκρουπ της κλάσης 6 και ο Χατζηκυριάκος (νούμερο 12 του τουρνουά) ήξερε ότι νίκη με οποιοδήποτε σκορ τον έστελνε στην επόμενη φάση. Αν σημείωνε καλή αρχή τότε θα κοιτούσε και την περίπτωση της ευρείας νίκης και της πρωτιάς σε τριπλή ισοβαθμία, όμως στο πρώτο κομμάτι του ματς δεν βρήκε ρυθμό και τακτική και κυνηγούσε συνεχώς τον Ντετόνι (Νο 9) στο σκορ. Ο Χιλιανός, που αγωνίζεται με μπαστούνι, προηγήθηκε με 2-0, εξασφάλισε την πρωτιά στο γκρουπ (καθώς την Πέμπτη είχε επιβληθεί με 3-0 του Βαλέρα) και ταυτόχρονα έκανε πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον πρωταθλητή μας. Ο τελευταίος όμως, όχι μόνο δεν απογοητεύτηκε, αλλά διατήρησε την ηρεμία του και παρά το νεαρό της ηλικίας του έβγαλε δυνατή συγκέντρωση και ψυχολογία νικητή. Στο 3ο σετ ισοφάρισε από 8-10 σώζοντας δύο ματς μπολ και μείωσε στην παράταση. Στο 4ο άρχισε με ξέσπασμα για το 4-0, αργότερα είδε τον Νοτιοαμερικανό να πλησιάζει επικίνδυνα, αλλά στο τέλος κατάφερε να ισοφαρίσει με νέα οριακή διαφορά. Με σαφώς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση είχε σούπερ ξεκίνημα στο 5ο σετ με 5-0, κράτησε την απόσταση και πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη και την πρόκριση στη 16άδα. H εξέλιξη του αγώνα: 8-11, 5-11, 12-10, 11-9 και 11-6.

Chatzikiriakos apo_video_panigirismos«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα αυτή τη μεγάλη ανατροπή και πέτυχα τον βασικό μου στόχο. Γρήγορα έρχεται το επόμενο ματς όμως και πρέπει να μείνουνε συγκεντρωμένοι. Να προχωρήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο στο τουρνουά και τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο τέλος», αρκέστηκε να δηλώσει ο Χατζηκυριάκος, που είδε και την τυχη να του ...επιστρέφει ό,τι του στέρησε στο παγκόσμιο Προ-Παραολυμπιακό τουρνουά όπου είχε αποκλειστεί σε τριπλή ισοβαθμία από το ταμπλό.

Ο προπονητής του Πολυχρόνης Πολίτσης τόνισε ότι «ο Μάριος γύρισε την κατάσταση με τεράστια ψυχικά αποθέματα και καρδιά μεγάλου παίκτη» και στάθηκε λίγο και στην τακτική και την εικόνα του ματς: «Ήμασταν και άτυχοι στα πρώτα σετ γιατί ο Ντετόνι πήρε πολλούς τυχερούς πόντους και δεν μπορούσαμε να βρούμε ρυθμό και τακτική. Στο 3ο αρχίσαμε να βρίσκουμε τακτική κι επισήμανα στον Μάριο ότι εκεί πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι. Να δίνουμε κοντά στο φιλέ την μπάλα στο forehand, να παίζουμε πάνω στο μπαστούνι του αντιπάλου, να τον βγάζουμε έξω και να πάρει πρώτος επίθεση. Αυτό γιατί ο Χιλιανός έδειξε και στο προηγούμενο παιχνίδι του ότι δεν ρίσκαρε, ήθελε να παίζει πολλές κομμένες μπαλιές και να μένει στο μπλοκ».

Ο επόμενος αντίπαλος, ο Τσεν Τσάο, είναι νούμερο 8 στα φαβορί της κατηγορίας. Στο 5ο γκρουπ πήρε τη 2η προνομιούχο θέση χάρη στη σημερινή νίκη του απέναντι στον Αιγύπτιο Ιμπραχίμ Χαμαντού με 3-0 σετ, ενώ στην πρεμιέρα του είχε ηττηθεί με 3-1 από τον Κορεάτη Παρκ Χονγκ Κίου.

Διαβάστε επίσης:

WTT Youth Contender Ορεστιάδας: Μέχρι την προσεχή Τετάρτη οι δηλώσεις συμμετοχής

 

 

 

 

Προκριματικά Ευρωπαϊκού: Έτοιμη να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση η εθνική γυναικών

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics