Breaking News
01 Φεβρουαρίου 2022

Καλεσμένοι στο studio του crete2day και στην Αθλητική Εκπομπή "Στρογγυλή Θεά" με τον Αντώνη Σαριδάκη, o προπονητής του Ρωμανού, Αλκιβιάδης Πλουσής και ο ποδοσφαιριστής του Ρωμανού, Κώστας Ταβλαδωράκης.

 

Για το παιχνίδι με τον ΑΟΤ:

Πλουσής: «Όπως το περιμέναμε ήταν ένα ντέρμπι. Παίζαμε στην καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος. Είχαμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι, ξέραμε τις αδυναμίες των αντιπάλων, και τα δικά μας δυνατά σημεία. Φτιάξαμε ένα τακτικό πλάνο που μας βοήθησε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλαμε τη νίκη και φτάσαμε σε ένα μεγάλο διπλό που μας δίνει ανάσα για να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα

Ταβλαδωράκης: «Ήταν ένα ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Είχαμε καλύτερη παρουσία από το Τυμπάκι και στα 90 λεπτά. Διαχειριστήκαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε στις δύσκολες στιγμές και πήραμε μια δίκαιη νίκη στην έδρα του άμεσου ανταγωνιστή μας. Είχαμε ουσία, και δημιουργήσαμε κλασικές ευκαιρίες, ενώ δεν κινδυνεύσαμε. Το τακτικό μας πλάνο βγήκε 100%. Ο Ρωμανός έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές που μπορούν να διαχειριστούν τέτοια παιχνίδια, γι’ αυτό κερδίσαμε και στα δύο παιχνίδια»

Για τα πλεονεκτήματα του Ρωμανού:

Πλουσής: «Μια ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό χρειάζεται καλούς παίκτες. Άλλα μυστικά δεν υπάρχουν, και εγώ θεωρώ ότι έχουμε τους καλύτερους. Όλα τα παιδιά είναι μεγάλης αξίας, με συμμετοχές σε πρωταθλήματα μεγαλύτερων κατηγοριών και σημαντικούς αγώνες στην πλάτη τους. Έχουμε το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα, όμως εγώ δεν κοιτάζω την ημερομηνία γέννησης αλλά το πώς αποδίδει στο γήπεδο ένας ποδοσφαιριστής»

Ταβλαδωράκης: «Μας βοηθάει το ότι έχουμε «μαζεμένη» εμπειρία και ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε τόσο τους εαυτούς μας όσο και τις καταστάσεις που θα προκύψουν στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι»

Για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ:

Πλουσής: «Το επίπεδο είναι πάρα πολύ καλό και η εικόνα που παρουσιάζεται στο γήπεδα είναι αξιόλογη. Είναι ένα ωραίο πρωτάθλημα με ορθολογικό ποδόσφαιρο κάτι που ίσως δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια στις τοπικές κατηγορίες. Εξελίσσονται οι προπονητές και μαζί με αυτούς και οι παίκτες. Είναι ελκυστική διοργάνωση για να την παρακολουθήσει κάποιος»

Ταβλαδωράκης: «Είναι ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα, το οποίο έχει ανέβει ποιοτικά γιατί αρκετές ομάδες έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από μεγαλύτερες κατηγορίες. Αυτό το κάνει πιο ανταγωνιστικό. Έχει βοηθήσει το γεγονός ότι υπάρχουν παιδιά και προπονητές μορφωμένοι, με επίπεδο όχι μόνο προπονητικά αλλά ευρύτερα»

Για το ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα:

Πλουσής: «Αν δούμε τον βαθμολογικό πίνακα διαπιστώνουμε ότι δεν είναι μόνο δύο οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Υπάρχουν τέσσερις ομάδες που είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Μόνο κακό θα κάνει αν υποτιμήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο»

Για τα σημεία αναφοράς του Ρωμανού:

Πλουσής: «Μια ομάδα για να κάνει καλή πορεία πρέπει να υπάρχει πάντα πάθος και ζήλος στον αγωνιστικό χώρο. Πάντα παίζουμε για να κερδίσουμε. Τακτικά, προσπαθούμε να παίξουμε ορθολογικό ποδόσφαιρο και να εκμεταλλευτούμε τους ποδοσφαιριστές που έχουμε».

Για το αν υπάρχουν παιχνίδια «σταθμοί» για τη συνέχεια:

Ταβλαδωράκης: «Ένα τέτοιο παιχνίδι ήταν με τον ΑΟΤ. Αν χάναμε μέναμε έξι βαθμούς πίσω, ενώ ο αντίπαλος μας έχει και ένα ματς λιγότερο. Ξέραμε ότι η αρχή του δευτέρου γύρου με τα δύο συνεχόμενα ντέρμπι με Κρουσώνα και Τυμπάκι θα καθόριζαν την πορεία μας. Από τη στιγμή που μείναμε αήττητοι καταφέραμε να πατήσουμε κορυφή. Σίγουρα τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ανθεστίωνα είναι πολύ σημαντικά, όμως έχει αποδειχθεί ότι τα πρωταθλήματα δεν τα παίρνεις από τα ντέρμπι. Μπροστά μας έχουμε 12 «τελικούς» με ξεκίνημα την αναμέτρηση του ερχόμενου Σαββάτου με την Χερσόνησο. Στόχος μας είναι να κάνουμε το απόλυτο»

Για την παρουσία της Διοίκησης:

Πλουσής: «Οι άνθρωποι κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Είναι κοντά σε μένα και τους ποδοσφαιριστές. Γενικά προσπαθούμε να είμαστε ρεαλιστές σε αυτό που κάνουμε για να είμαστε φερέγγυοι απέναντι στα παιδιά»

Για την προπονητική του εξέλιξη:

Πλουσής: «Η εξέλιξη έρχεται βήμα – βήμα. Κοιτάω πάντα το κοντινό μέλλον. Είναι η μεγάλη μου αγάπη. Μου αρέσει, με παθιάζει και θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό. Όταν κάτι αγαπάς και το κάνεις με πάθος τα υπόλοιπα ακολουθούν ως φυσικό επακόλουθο»

Για το τι τον «κρατάει» στο χώρο του ποδοσφαίρου

Ταβλαδωράκης: «Πάνω από όλα η αγάπη για το άθλημα. Είναι τρόπος ζωής. Άλλωστε όταν έχεις ξεφύγει από το επαγγελματικό επίπεδο και έχεις κατέβει πιο χαμηλά, το βλέπεις σαν ψυχοθεραπεία. Σε τραβάει η αύρα των αποδυτηρίων. Αυτό είναι και ένα παράπονο μου προς τα νέα παιδιά. Το ότι αυτή την φλόγα που έχουμε εμείς που βρισκόμαστε σε προχωρημένη ηλικία, αυτά δεν την έχουν. Βλέπω ότι δεν υπάρχει η «σπίθα» στο βλέμμα τους. Εμείς μάθαμε ότι κερδίζαμε να το προσπαθούμε και να το παλεύουμε στον αγωνιστικό χώρο. Υπήρχε πληθώρα ποδοσφαιριστών σε πιο αντίξοες ποδοσφαιρικά συνθήκες. Δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που κάναμε όταν ήμασταν είκοσι ετών. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Αυτό μας δίνει όρεξη και ενέργεια για την κάθε μέρα».

Για το αν σκέφτεται να ασχοληθεί με την προπονητική:

Ταβλαδωράκης: «Η στιγμή που θα κρεμάσω τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια πλησιάζει. Η προπονητική είναι μέσα στις σκέψεις και τα σχέδια μου. Ακόμα και όταν ήμουν νεότερος, όταν έπαιζα έναν αγώνα προσπαθούσα πάντα να τον αποκωδικοποιήσω προπονητικά. Αυτός ήταν άλλωστε και ένας λόγος που με έκανε να καταφέρω να αγωνίζομαι σε πολλές θέσεις»

Για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του:

Ταβλαδωράκης: «Θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με την προπονητική. Πρέπει βέβαια να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο με σωστά βήματα για να κρατηθείς εκεί»

Διαβάστε επίσης:

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, μιλώντας στην εκπομπή Monday FC στη Nova-Δεν ήταν πέναλτι στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ [vid]

 

 

 

 

Ο καιρός σήμερα 01/02/2022[vid]

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics