Breaking News
03 Δεκεμβρίου 2023

Την 1η θέση η Ελλάδα στο ομαδικό ανδρών, τη 2η στο ομαδικό γυναικών στο τουρνουά της Κύπρου


Cyprus 2023_h_omada_sto_gym_me_Vatsa_2Τον ρόλο πρωταγωνιστή έχουν και φέτος στη Λευκωσία οι ελληνικές αντιπροσωπευτικές ομάδες και στο πρώτο κομμάτι του διεθνούς τουρνουά Φιλίας, που πετυχημένα έχει καθιερώσει με προσκλήσεις η Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, σημείωσαν τις πρώτες διακρίσεις τους. Οι αγώνες στο εξαιρετικό πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης» άρχισαν την Παρασκευή 01/12, χτες Σάββατο 02/12 ολοκληρώθηκε το ομαδικό και η Ελλάδα αναδείχτηκε νικήτρια στο ομαδικό ανδρών και κατέκτησε τη 2η θέση στο ομαδικό γυναικών. Στο κορμπιγιόν σύστημα την ανδρική ομάδα συγκρότησαν οι έφηβοι Αλέξανδρος Μαδέσης και Στάθης Μανωλόπουλος και τη γυναικεία οι νεάνιδες Μαύρα Κοντοπούλου και Άλκηστις Κασίμη. Οι αγώνες από το τραπέζι 1 μεταδίδονται σε Live streaming μέσα από το κανάλι της Παγκύπριας Ομοσπονδίας στο youtube (https://shorturl.at/cNOY0). Αρχηγός αποστολής και υπεύθυνος για το κοουτσάρισμα όλων των παιδιών είναι και φέτος ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής, που στο πλαίσιο των πολύ καλών σχέσεων και της θαυμάσιας φιλοξενίας είχε και επαφές με τη διοίκηση της Π.Ο.ΕΠ.Α.

Από πέντε ομάδες είχαν οι δύο κατηγορίες του ομαδικού κι έγινε σύστημα ενός προς όλους σε ενιαίο όμιλο.

Στο ομαδικό ανδρών η Ελλάδα πρώτευσε με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς και συνάντησε μεγάλες δυσκολίες μόνο απέναντι στην Κύπρο Α. Εκεί ο πολύ γνωστός και στο ελληνικό κοινό Μάριος Γιάγκου επικράτησε σε δύο δύσκολους αγώνες με τον Μαδέση και τον Μανωλόπουλο. Ο Μαδέσης κάμφθηκε οριακά στα πέντε σετ. Στο 2-2 ο Μανωλόπουλος κατέβαλλε τον Ελία Σαρπέλ και διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Νωρίτερα η εθνική μας ομάδα είχε νικήσει την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Κύπρο Β με 3-0.

Στο ομαδικό γυναικών η Κοντοπούλου και η Κασίμη, που είναι στην πρώτη χρονιά τους στην κατηγορία νεανίδων, έφτασαν στο ασημένιο μετάλλιο με 2 νίκες και ισάριθμες ήττες ευνοημένες από ισοβαθμία.

Η Ελλάδα επιβλήθηκε της Ιορδανίας και της Κύπρου Β με 3-0 και έχασε από την Κύπρο Α με 3-1 και τον Λίβανο με 3-2. Στην ισοβαθμία, που προέκυψε με την Κύπρο Β και την Ιορδανία στους 6 βαθμούς ήταν καλύτερη γιατί είχε νικήσει τα μεταξύ τους ματς κι έτσι πήρε τη 2η θέση πίσω από την Κύπρο Α, η οποία είχε 3 νίκες και 1 ήττα.

Στο απλό τα ελληνικά χρώματα ολοκλήρωσαν τη δεύτερη μέρα των αγώνων με τέσσερις προκρίσεις στα προημιτελικά του απλού. Το τριήμερο τουρνουά έχει και διπλά και ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ EUROPE CUP Η ΜΠΟΓΚΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ

Επίσης στη διεθνή σκηνή, αλλά σε επίπεδο ομάδων η επόμενη είδηση αφορά στην Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη. Για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ η πολωνική ομάδα νίκησε μέσα στην Τσεχία την Οστρόφ με 3-0. Εξασφάλισε έτσι, με 5 βαθμούς τη 2η θέση στο γκρουπ και τουλάχιστον την ευρωπαϊκή συνέχεια μέσω του Europe Cup. Απομένει η ρεβάνς με τη Νόι Ουλμ στη Γερμανία λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα (17/12), όπου θα εξαντλήσει τις πιθανότητες για την 1η θέση (είχε χάσει 3-2 στο πρώτο ματς). Προχτές 01/12 ο Γκιώνης στο μοναδικό του παιχνίδι νίκησε τον Τσέχο Ντέιβιντ Ρέιτσπις με 3-1 σετ (11-6, 16-14, 7-11, 11-7). Επίσης από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα έγινε γνωστό ότι οι Σάρισες Φλώρινας απέσυραν τη συμμετοχή τους από το Europe Trophy των γυναικών.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 03 Δεκεμβρίου γιορτάζουν

 

 

 

 

Στα 800μ ελεύθερο η Άρτεμις Βασιλάκη του Τρίτωνα Ηρακλείου πέτυχε διπλό Πανελλήνιο ρεκόρ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics