Breaking News
16 Δεκεμβρίου 2023

Ιδιαιτέρως θετικά κύλησε για την ελληνική πλευρά η 4η μέρα στο World Table Tennis Feeder της Ιταλίας, που φιλοξενείται στην πόλη Μπιέλα.

Εξασφαλίστηκαν ήδη δύο πολύ καλά πλασαρίσματα, καθώς ο Παναγιώτης Γκιώνης προχώρησε με δύο νίκες στα προημιτελικά του απλού ανδρών και ο ίδιος μαζί με τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη μπήκαν στα ημιτελικά του διπλού ανδρών! Ακόμα και στο διπλό μικτό κάθε άλλο παρά πίκρα έφερε ο αποκλεισμός στην 8άδα για τους Γιώργο Σταματούρο/Μαλαματένια Παπαδημητρίου, αφού κοίταξαν στα μάτια σλοβακικό ζευγάρι που είναι από τα κορυφαία στην ήπειρο και λύγισαν στα πέντε σετ δείχνοντας τη δική τους ποιότητα. Το Σάββατο 16/12 στο απλό ο Γκιώνης αντιμετωπίζει τον εξαιρετικό Ιρανό Νοσάντ Αλαμιγιάν (στις 18:45 Ελλάδας αρχίζει ο αγώνας) και στο διπλό οι Γκιώνης/Αγγελάκης ώρα Ελλάδας διεκδικούν την είσοδο στον τελικό απέναντι στους Ιταλούς Τζον Ογιεμπόντε/Κάρλο Ρόσι (12:25) Στο τραπέζι 1 και τα δύο ματς, μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι της WTT στο youtube.

Ο Γκιώνης (νούμερο 196 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) έδωσε σκληρή «μάχη» το μεσημέρι με τον δυνατό Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ (Νο 124) για τον γύρο των «32». Μετά το 1-1 η απόδοσή του έπεσε και του βγήκε κι ένας εκνευρισμός. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, τα λάθη συνεχίστηκαν στο 4ο σετ και ο Στογιάνοφ προηγήθηκε 5-1. Σε εκείνο το σημείο όμως, εμφανίστηκε υπέρ του κορυφαίου αθλητή μας η γοητεία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με το να αλλάζουν οι καταστάσεις μέσα σε λίγα λεπτά ή και δευτερόλεπτα. Ο Γκιώνης βρήκε παιχνίδι και ψυχικά αποθέματα για να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει με 3-2 κατακτώντας δύο σετ στην παράταση (9-11, 12-10, 5-11, 14-12 και 13-11).

Το βράδυ στη 16άδα τέθηκε αντιμέτωπος με τον Ινδό Σαράθ Καμάλ Ατσάντα (Νο 105). Με βάση τον τρόπο παιχνιδιού του και τη δυσκολία στην άμυνα τού πρώην συμπαίκτη του στην Μπορούσια Ντίσελντορφ, φάνηκε ότι είχε τον πρώτο λόγο. Άλλωστε σε μεγάλες διοργανώσεις στο εξωτερικό τον είχε νικήσει δύο φορές σε ισάριθμα ματς. Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή πήρε το προβάδισμα, δέχτηκε την ισοφάριση, αλλά στη συνέχεια απέκτησε τον έλεγχο με σταθερές άμυνες και πολλές ποιοτικές μπάλες. Επιπλέον άντεξε στο… τρέξιμο στο τραπέζι κι έτσι έφτασε στην πρόκριση στα προημιτελικά με 3-1 σετ (11-8, 7-11, 11-6, 11-8). Το 2022 ο Ατσάντα μπήκε στις θέσεις 9-16 των Ασιατικών Αγώνων, ενώ το 2023 είχε τρία πλασαρίσματα στη 16άδα σε δύο τουρνουά Contenderκαι ένα Feeder.

Η νέα επιτυχία των Γκιώνη/Αγγελάκη στο διπλό ανδρών είχε έρθει ενδιάμεσα των δύο αγώνων του απλού. Αν και έχασε το 1ο σετ του προημιτελικού κόντρα στους Βέλγους Φλοράν Λαμπιέ/Άντριεν Ρασενφόσε (Νο 4 του αγωνίσματος) το δίδυμο των δύο αμυντικών βελτίωσε άμεσα την απόδοσή του. Έκανε θαυμάσιο συνδυαστικό παιχνίδι που είχε και πολλές επιθέσεις όποτε χρειάστηκε, υποχρέωσαν σε λάθη τους αντιπάλους και πανηγύρισε τη νίκη με 3-1 σετ (8-11, 11-7, 11-3, 12-10). Για τον Αγγελάκη αυτό είναι ήδη το καλύτερο πλασάρισμά του σε διεθνές τουρνουά της μεγάλης κατηγορίας. Αύριo16/12 οι πρωταθλητές μας παλεύουν για την είσοδο στον τελικό απέναντι στους Ιταλούς Τζον Ογιεμπόντε/Κάρλο Ρόσι, οι οποίοι στο 1ο γύρο είχαν αποκλείσει με 3-0 σετ το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τους Ιρανούς Νοσάντ και Νίμα Αλαμιγιάν.

Στο διπλό μικτό οι Σταματούρος/Παπαδημητρίου πλησίασαν την έκπληξη στα προημιτελικά του ιταλικού Feeder. Από 0-2 στα σετ πίσω κόντρα στους Λούμπομιρ Πίστεϊ/Μπάρμπορα Μπαλάζοβα, ζευγάρι με μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (και 2ο φαβορί στην Μπιέλα), ισοφάρισαν σε 2-2 και άρχισαν με προβάδισμα 2-0 στο 5ο σετ. Μετά την αλλαγή πλευρών το σκορ έγινε 5-5, αλλά εκεί απέδωσε πολύ καλά με προσωπικά χτυπήματα ο Πίστεϊ. Οι Σλοβάκοι πήραν μικρή διαφορά και τελικά επικράτησαν με 3-2. Οι πρωταθλητές Ελλάδας του αγωνίσματος κρατούν βέβαια την εξαιρετική εμφάνιση και το θετικό πλασάρισμα στις θέσεις 5-8. Η εξέλιξη 7-11, 7-11, 13-11, 13-11 και 6-11.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 15/12

 

 

 

 

Την συμμετοχη του ΟΦΗ στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ έθεσε ως το βασικό του στόxο ο Πέπε Μελ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics