Breaking News
15 Μαρτίου 2024

Το Singapore Smash, το σπουδαίο ετήσιο event της World Table Tennis, που με ένα σύνολο από δράσεις προσλαμβάνει και στοιχεία φεστιβάλ της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οργάνωσε πρώτη φορά και ατομικό τουρνουά για άτομα με αναπηρίες (όρθιους κι από τις κλάσεις 6-7).

 

Στο ίδιο γυμναστήριο, όπου δίνουν ακόμα την… παράστασή τους τα μεγάλα αστέρια του ολυμπιακού αθλήματος (με τους αγώνες να τελειώνουν μεθαύριο 17/03), είχαν τη μοναδική ευκαιρία και την τύχη να βρεθούν ο Μάριος-Κανέλλης Χατζηκυριάκος της κλάσης 6 και η Μαρία-Ισμήνη Καΐπη.

Προσκλήθηκαν ανάμεσα σε 12 αθλητές και 9 αθλήτριες με βάση την υψηλή θέση τους στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης των κλάσεων 6 και 7 αντίστοιχα κι εκτός από τα δυνατά αγωνιστικά τεστ σε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, το WTT Singapore Smash Para Showcase τούς χάρισε παραστάσεις πρωτόγνωρες στην έως τώρα αθλητική διαδρομή τους! Αποκλείστηκαν φυσιολογικά στα γκρουπ (με τρεις ήττες ο Χατζηκυριάκος και με δύο η Καΐπη), όμως δεν συζητείται το ποικίλο κέρδος από την απόφασή τους ν’ ανταποκριθούν στο κάλεσμα. Οι πρωταθλητές μας γύρισαν σήμερα 15/03 στην Αθήνα και μοιράστηκαν με ενθουσιασμό τις εντυπώσεις τους από τη Σιγκαπούρη.

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ: «ΕΖΗΣΑ ΕΝΑ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ»

«Ήταν ωραία εμπειρία και είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου. Είχα την ευκαιρία ν’ αγωνιστώ στην υψηλότερη σκηνή μαζί με κορυφαίους αρτιμελείς αθλητές και να ζήσω ένα σκηνικό τελείως διαφορετικό από αυτά που έχω συνηθίσει. Στη Σιγκαπούρη βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει τεράστια μερίδα κόσμου για την οποία η επιτραπέζια αντισφαίριση βρίσκεται στην κορυφή του ενδιαφέροντος», τόνισε ο Χατζηκυριάκος, που έχει μία ακόμα ιδιαίτερη ανάμνηση από ασιατική χώρα, την 9η θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στο ίδιο πνεύμα συνέχισε: «Αισθάνθηκα την τεράστια διαφορά στο μέγεθος της δημοφιλίας του αθλήματος σε σχέση με την Ευρώπη, σκεφτείτε πόσο πιο μεγάλη σε σχέση με μία χώρα, όπως η Ελλάδα. Το γυμναστήριο ήταν γεμάτο από κόσμο, γίνονταν events για το κοινό πριν και μετά τους αγώνες, κάμερες τηλεοπτικών σταθμών, κοσμοσυρροή για ένα αυτόγραφο από τους κορυφαίους αθλητές. Πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο ακόμα και για μένα όλο αυτό το σκηνικό. Εξεπλάγην ευχάριστα!».

Ο Χατζηκυριάκος, νούμερο 18 τον Μάρτιο στην παγκόσμια κατάταξη και δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού ανδρών της κλάσης 6 το 2019, επικρότησε τη WTT για την απόφασή της να εντάξει στο πρόγραμμα το τριήμερο τουρνουά για αθλητές με αναπηρίες: «Ήταν πολύ ωραία πρωτοβουλία να εντάξουν ένα τουρνουά με τους τοπ αθλητές Α.Με.Α. παράλληλα με την κορυφαία διοργάνωση του Singapore Smash ώστε ν’ αναδείξουν και το Para table tennis. Να ξέρουν όλοι οι φίλοι του αθλήματος και του αθλητισμού γενικότερα ότι και σε αυτό το επίπεδο οι αθλητές καταθέτουν ακριβώς το ίδιο πάθος, εξίσου μεγάλη προσπάθεια, όπως οι αρτιμελείς! Ίσως και ακόμα περισσότερο! Ήταν πολύ σημαντική κίνηση αυτό το τουρνουά και μακάρι να υπάρξουν και άλλες τέτοιες αντίστοιχες στο μέλλον».

ΚΑΪΠΗ: «ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ»

Η Καΐπη, νούμερο 20 στην παγκόσμια κατάταξη της κλάσης 7 των γυναικών, έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι έδειξε τη χαρά της και για την αναμέτρηση κόντρα στο νούμερο 2 του κόσμου, την Τουρκάλα Κορκούτ, η οποία κατέκτησε και την 1η θέση στο WTT Singapore Smash Para Showcase.

«Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά events στον κόσμο διεξήχθη στη Σιγκαπούρη για άλλη μια φορά και ήταν τιμή μου που συμμετείχα στο Para Showcase event, που έγινε πρώτη φορά φέτος. Από τις σημαντικότερες αγωνιστικές εμπειρίες που θα μπορούσα να αποκτήσω, καθώς συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ονόματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και ήρθα αντιμέτωπη με το νο2 της κατηγορίας μου (κλάση 7) στο δεύτερο παιχνίδι.

Ήταν ένα παιχνίδι με ένταση και ανταγωνισμό που ανυπομονούσα να παίξω από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα ονόματα των συμμετεχόντων. Δεδομένων των αποτελεσμάτων και της όλης διαδικασίας συνειδητοποίησα ότι ο δρόμος φαντάζει μακρύς, αλλά πολλά υποσχόμενος. Ευχαριστώ όλους όσους με στηρίξανε και ήταν κοντά μου σε κάθε φάση αυτού του τριημέρου. Να είμαστε γεροί και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν!», έγραψε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία είχε κι έναν αγώνα με αθλήτρια της κλάσης 6, τη Μουν Σανγκ Κεμ από την Κορέα, νούμερο 14 στο world rank.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 15/03

 

 

 

 

 

Εξαιρετική εμφάνιση εκαναν τα κορίτσια του Αστερίωνα στον περιφερειακό αγώνα Ακροβατικής Γυμναστικης

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics