Breaking News
26 Δεκεμβρίου 2023

Αλαφούζος - Γιοβάνοβιτς: Οι αιτίες του αιφνιδιαστικού διαζυγίου και το τάιμινγκ της αλλαγής
Μπάμπης Τσιμπίδας


Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό και το Sportal εξηγεί γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος προέβη σε αυτή την αιφνιδιαστική απόφαση με τη πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού εν μέσω των Χριστουγέννων, στην κυριολεξία αιφνιδίασε τους πάντες. Η συντριπτική πλειονότητα δεν την περίμενε και η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου γνωστοποιήθηκε... μέσω Τουρκίας.

Ήταν ο τουρκικός Τύπος που αποκάλυψε τη συμφωνία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Φατίχ Τερίμ για 1,5 χρόνο, τους συνεργάτες του Τούρκου προπονητή, καθώς και την απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Με ευγενική διατύπωση, αφού έγραψε για «μονομερή λύση του συμβολαίου» του Σέρβου προπονητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλαφούζος συμφώνησε με τον Τερίμ σε λίγες ώρες, με τις συζητήσεις να πραγματοποιούνται το προηγούμενο τριήμερο. Το επιβεβαίωσε ο Τερίμ με τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι «τα βρήκαμε τη Δευτέρα» και συμπλήρωσε ότι «την Τετάρτη θα είμαι στην προπόνηση του Παναθηναϊκού».

Αν η πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ είναι ξαφνική, η σκέψη για την αντικατάσταση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξελισσόταν πολύ καιρό στο μυαλό του Γιάννη Αλαφούζου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αναλογιζόταν τα υπέρ και τα κατά και έψαχνε το κατάλληλο πρόσωπο για να αντικαταστήσει τον Σέρβο προπονητή, αλλά και το ιδανικό τάιμινγκ για την αλλαγή.

Ωστόσο, ο Αλαφούζος δεν μοιραζόταν τη σκέψη του, παρά μόνο με έναν πολύ κλειστό κύκλο συνομιλητών. Κυρίως, επειδή δεν είχε αποκρυσταλλώσει την επόμενη ημέρα του Τριφυλλιού και επεξεργαζόταν αρκετά σενάρια. Δεν ήταν καν βέβαιος εάν έπρεπε να διακόψει τη συνεργασία του με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οπότε, έπρεπε να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του.


Τι χρεώνει ο Αλαφούζος στον Γιοβάνοβιτς; Τα αποτελέσματα του Σέρβου αποδεικνύουν πως επί των ημερών του, ο Παναθηναϊκός ακολούθησε μόνο ανοδική πορεία και επιτύγχανε διαρκώς υψηλότερους στόχους. Παρά τις επί μέρους μικρότερες αποτυχίες, τα όποια κολλήματα και εμμονές που διακρίνουν κάθε προπονητή, ο Γιοβάνοβιτς επανέφερε την ομάδα σε τροχιά πρωταθλητισμού και της ξανάδωσε ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Το έργο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνολικά κρίνεται επιτυχημένο και δεν αμφισβητείται, ακόμα και από εκείνους που δεν έχουν την καλύτερη άποψη. Ο Αλαφούζος δεν αντιλέγει σε αυτό το επιχείρημα, αλλά στη δική του κρίση, ο Παναθηναϊκός με τον 61χρονο προπονητή, έφτασε στο απόγειο του.

Ο Αλαφούζος εκτίμησε από την αγωνιστική κρίση της ομάδας από τις αρχές Νοεμβρίους και έπειτα, καθώς και τη διαχείριση του Γιοβάνοβιτς σε αυτό το διάστημα, ότι οι «πράσινοι» δεν έδειχναν σημάδια ανάκαμψης. Η εκτίμηση του εφοπλιστή ήταν πως έπρεπε να αναλάβει κάποιος άλλος τα ηνία, για να δώσει την απαιτούμενη ώθηση και τη νοοτροπία του πρωταθλητισμού σε ένα καλοδουλεμένο και οργανωμένο γκρουπ.

Τι λένε οι Τούρκοι για τους 2 «θρύλους» της Γαλατά που έγιναν «τιμονιέρηδες» σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού

Τι λένε οι Τούρκοι για τους 2 «θρύλους» της Γαλατά που έγιναν «τιμονιέρηδες» σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού
Ασφαλώς, ο Αλαφούζος είχε μικρότερα και πιο συγκεκριμένα παράπονα, για αποφάσεις του Γιοβάνοβιτς, για τις μεταγραφές, για επιλογές στην τακτική κ.α. Όμως, στη μεγάλη εικόνα, ήταν πεπεισμένος πως ο Γιοβάνοβιτς δεν είχε τον τρόπο να αντιστρέψει την πτωτική πορεία του Τριφυλλιού. Οπότε, ο Αλαφούζος επέλεξε να τον αντικαταστήσει τώρα, πριν τον Ιανουάριο με τα συνεχόμενα ντέρμπι για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

sportal.gr

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Μόνο μία θέση έμεινε ανοικτή για τις οκτώ ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Final 8 του Κυπέλλου

 

 

 

 

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics