Breaking News
21 Μαρτίου 2016

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στις 3 Μαρτίου η Γ.Γ.Α. εκδίδει ανακοίνωση για την ματαίωση του θεσμού του κυπέλλου, λόγω των επεισοδίων που έγιναν στον πρώτο ημιτελικό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Τούμπα μία ημέρα νωρίτερα.

Σας παραθέτω την 6η από τις επτά συνολικά παραγράφους της συγκεκριμένης ανακοίνωσης για να δείτε πως ακριβώς καταλήγει (με τα πιο έντονα γράμματα) ώστε να αντιληφθείτε τη συνέχεια.

«Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες».

Από την επόμενη κιόλας ημέρα άνθρωποι της ΕΠΟ, αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα, εμφανίζονταν αισιόδοξοι για την επανέναρξη της διοργάνωσης. Ο λόγος είναι ένας: Ο υφυπουργός Αθλητισμού ΔΕΝ έχει τηρήσει τις «νόμιμες διαδικασίες», όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του.

Γιατί; Γιατί δεν έχει παρουσιάσει δημόσια ούτε την γνώμη της ΔΕΑΒ και πολύ περισσότερο εκείνη της ΕΠΟ, όπως ρητά αναφέρεται στο Ν 4326/13-5-2015.

Να λοιπόν, τι αναφέρει ο νόμος στην παράγραφο 3 και προσέξτε και πάλι τα έντονα γράμματα στο τέλος.

«Στις περιπτώσεις της παραγράφου 2 (σ.σ. για επεισόδια στους αθλητικούς χώρους) ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός μπορεί επίσης, για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών, να απαγορεύει προσωρινά, για μία ή περισσότερες αγωνιστικές, τη διεξαγωγή συγκεκριμένων αγώνων ή να διακόπτει οριστικά πρωταθλήματα ή άλλες διοργανώσεις, με αιτιολογημένη απόφαση που λαμβάνεται έπειτα από γνώμη της Διαρκούς Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Βίας, καθώς και της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας».

Στην περίπτωση ματαίωσης του κυπέλλου η «οικεία ομοσπονδία», δηλαδή η ΕΠΟ, ούτε που ρωτήθηκε για να πει τη γνώμη της και να περιληφθεί αυτή στην «αιτιολογημένη απόφαση» του υφυπουργού.

Πατώντας λοιπόν, στις διατάξεις του νόμου Κοντονή, τόσο η ΕΠΟ, όσο και οι 3 ομάδες που έχουν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά (σ.σ. εξαιρείται ο ΠΑΟΚ που δεν επιθυμεί τη συνέχεια του θεσμού για προφανείς λόγους) αισιοδοξούν ότι και το ΣτΕ, αλλά και η ΦΙΦΑ θα οδηγήσουν τον υφυπουργό στο να ανακαλέσει την αρχική του απόφαση και να ολοκληρωθεί ο θεσμός.

Ο τρόπος που διεξαχθεί ο τελικός και ποιοι θα αποτελούν τους θεατές στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, αν σε αυτόν φτάσουν η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο, που θα το βρούμε μπροστά μας όταν έρθει η ώρα.

pamesports.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics