Breaking News
24 Οκτωβρίου 2022

Το καλύτερο ξεκίνημα στα αναπτυξιακά της νέας σεζόν επιφύλαξε στους αθλητές μικρών ηλικιών και τους πολυάριθμους συνοδούς τους το όπεν του Βόλου,

που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Αγριάς το Σαββατοκύριακο 22 και 23/10. Ήταν επίσης το πρώτο στη θεσσαλική πόλη και συγκέντρωσε πάνω από 200 συμμετοχές. Είχε καλή οργάνωση, ευχάριστες συνθήκες, αμφίρροπους και θεαματικούς αγώνες μεταλλίων, αλλά και μία γενική εικόνα, που τίμησε τα παιδιά και πρόβαλλε το άθλημα. Στην εκκίνηση του σπουδαίου θεσμού πήραν μέρος συνολικά 201 αθλητές και αθλήτριες από 41 σωματεία, έγιναν 8 ηλικιακές κατηγορίες, αριθμοί που είχαν πολύ καιρό να εμφανιστούν και τονώνουν την προσπάθεια της ΕΦΟΕπΑ. Το ανοιχτό πρωτάθλημα διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον σύλλογο επιτραπέζιας αντισφαίρισης Κένταυρος Βόλου και υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Βόλου. Το τοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε μόλις το 2019, μόχθησε για ν’ αντεπεξέλθει στον δικό του ρόλο και το φιλόδοξο πλάνο, που είχε με τη διεξαγωγή ενός τέτοιου απαιτητικού όπεν και τα κατάφερε. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Στάθης Μανωλόπουλος στους εφήβους, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στις νεάνιδες, ο Γιάννη Κούτρα στους παίδες, η Βασιλική Μπουλά στις κορασίδες, ο Αναστάσιος Φουσέκης στους παμπαίδες, η Αθανασία Γκόγκα στις παγκορασίδες, ο Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης στους μίνι παμπαίδες και η Μαρκέλλα-Ιωάννα Σγούτα στις μίνι παγκορασίδες.

Volos 2022_salaΟι 201 συμμετοχές χωρίστηκαν σε 39 εφήβους, 15 νεάνιδες, 33 παίδες, 24 κορασίδες, 47 παμπαίδες, 10 παγκορασίδες, 25 μίνι παμπαίδες και 8 μίνι παγκορασίδες. Συνολικά από 14 περιοχές της χώρας προέρχονταν οι συμμετέχοντες. Από την Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Κορινθία, τη Χίο, τη Βέροια, την Καβάλα, τη Φλώρινα, την Ορεστιάδα, τα Χανιά, την Κοζάνη, τα Τρίκαλα και φυσικά τον Βόλο. Ο τοπικός Κένταυρος δημιούργησε στο facebook ιστότοπο για το τουρνουά κι εκεί μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι διάφορες αναρτήσεις (https://bit.ly/3yYEnHC).

Στους εφήβους διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο οι δύο πρώτοι αθλητές των seeding. O Στάθης Μανωλόπουλος (Νο 1) με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού προηγήθηκε του Αλεσσάντρο Φέλτσερ, μετά βρέθηκε 1-2 σετ πίσω για να επικρατήσει τελικά στα πέντε σετ (11-2, 9-11, 7-11, 11-7, 11-4).

Στις νεάνιδες πρώτευσε η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη από το νούμερο 4 των seeding. Στον επίσης συναρπαστικό τελικό απέκτησε αρχικά προβάδισμα δύο σετ κόντρα στη Δήμητρα Πετσίβα (Νο 3). Δέχτηκε την ισοφάριση σε 2-2 ώσπου πήρε τη νίκη στο καθοριστικό 5ο σετ (11-8, 11-8, 4-11, 6-11, 11-6).

Μεγάλο ματς για την πρωτιά και στους παίδες, επίσης με τα δύο πρώτα φαβορί. Ύστερα από ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις ο Γιάννη Κούτρα (Νο 2) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο επικρατώντας 3-2 σετ του Γιώργου Κοσμά (11-8, 6-11, 8-11, 11-8, 11-7).

Στην κατηγορία των κορασίδων αναδείχτηκε πρωταθλήτρια η Βασιλική Μπουλά, που ήταν το νούμερο 2 του όπεν. Στον τελικό κατέβαλλε τη Γεωργία Σπανού (Νο 5) με 3-1 σετ (8-11, 11-5, 11-5, 14-12). Η κατηγορία είχε κι άλλες αξιοσημείωτες ειδήσεις. Στον γύρο των «16» δημιούργησε μεγάλη έκπληξη η Αφροδίτη Μαρούλη του ΟΑ Χανίων αποκλείοντας το 1ο φαβορί, τη Μαύρα Κοντοπούλου (ΠΚΔ Ταύρου), με 3-2 σετ. Ανάμεσα στις πολλές νέες συμμετοχές, γενικά στα αναπτυξιακά, ήταν κι εκείνη της Qi Xinyu, 13χρονης αθλήτριας κινεζικής καταγωγής, η οποία έκανε πριν λίγο καιρό αθλητικό δελτίο στην ΕΦΟΕπΑ. Η Qi Xinyuάφησε πολύ καλές εντυπώσεις με το παιχνίδι της και κατέκτησε την 3η θέση. Επίσης, στον δικό της αγώνα στα προημιτελικά καταγράφηκε νωρίτερα ένα αρνητικό απρόοπτο. Η Χανιώτισσα Στέλλα Μαυροματάκη έχασε άνευ αγώνα, επειδή δεν είχε μαζί της εκείνη την ώρα το αθλητικό της δελτίο, το οποίο προσκομίζεται στον διαιτητή σε κάθε ματς. Το φύλλο αγώνα έκλεισε μετά από λίγα λεπτά, όπως προβλέπει ο κανονισμός, αλλά τουλάχιστον το δελτίο βρέθηκε στο γυμναστήριο μετά από μισή ώρα και η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας της κατηγορίας έδωσε τα υπόλοιπα παιχνίδια της.

Στους παμπαίδες κυνήγησαν την πρωτιά σε αμφίρροπο τελικό ο Αναστάσιος Φουσέκης και ο Νίκος Αγγελίδης, νούμερο 2 και 4 αντίστοιχα στα φαβορί Ο Φουσέκης έχασε το 1ο σετ, αλλά κατέκτησε τα επόμενα και τη νίκη με 3-1 σετ (8-11, 11-9, 11-1, 11-9). Αξιοσημείωτο ότι ο Απόστολος Βατσακλής είχε αποκλείσει στα προημιτελικά το 1ο φαβορί, τον Κωνσταντίνο Ισαακίδη, με 3-1 σετ.

Στις παγκορασίδες η Αθανασία Γκόγκα επιβεβαίωσε ότι είχε τον πρώτο λόγο. Στον δυνατό τελικό επικράτησε της Ελπίδας Τασιού (Νο 2) με 3-1 σετ (11-7, 12-10, 9-11, 11-8).

Volos mini_pampaides_aponomiΣτους μίνι παμπαίδες από την κορυφή των φαβορί έφτασε στον τίτλο ο Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης. Στον τελικό ξεπέρασε με 3-1 σετ το εμπόδιο του Μάριου Σερίδη με 3-1 σετ (4-11, 11-9, 11-6, 11-5).

Το χρυσό μετάλλιο διεκδίκησαν τα δύο πρώτα φαβορί και στις μίνι παγκορασίδες. Η Μαρκέλλα-Ιωάννα Σγούτα δικαίωσε τα προγνωστικά και επιβλήθηκε της Ευαγγελίας-Φωτεινή Γκερλεκτσή με 3-0 σετ (11-2, 11-2, 11-2).

ΠΡΩΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Στις αλλαγές των αναπτυξιακών είναι ότι έχουμε τα νέα ηλικιακά όρια μετά την εναρμόνιση με τα διεθνή πρότυπα, ενώ για πρώτη φορά η ΕΦΟΕπΑ εφάρμοσε το καινούργιο σύστημα διεξαγωγής με φαβορί να μην παίρνουν μέρος στα γκρουπ. Μία ακόμα αλλαγή στην προκήρυξη των αναπτυξιακών είναι ότι φέτος δίνονται μετάλλια στους 3 πρώτους και τις 3 πρώτες από κάθε κατηγορία και όχι στους 4 πρώτους (τα προηγούμενα χρόνια ο «μικρός» τελικός γινόταν μόνο στο πνεύμα των περισσότερων αγώνων και για να κλείσει η διαβάθμιση, γι’ αυτό και απονέμονταν δύο χάλκινα μετάλλια).

Volos 2022_EFOEPA_me_KentavroΟι επικεφαλής της διοίκησης της ΕΦΟΕπΑ, ο πρόεδρος Κώστας Παπαγεωργίου και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Κορδούτης ήταν παρόντες στη διοργάνωση, εκεί βρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Σωκράτης Παπασάβογλου και ο Τεχνικός Σύμβουλος Θανάσης Στάθης. Την Κυριακή επισκέφτηκαν το γυμναστήριο εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια, ενώ αιφνιδίασε η παρουσία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Όσοι απόρησαν στο γυμναστήριο, έμαθαν γρήγορα ότι ήταν με την αποστολή του Ολυμπιακού όπου αγωνίζεται εδώ και λίγο καιρό ο γιος του Πέτρος και με τη συμμετοχή του στην κατηγορία παμπαίδων έδωσε τα πρώτα του επίσημα ματς στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Τέλος, η διοίκηση του Κένταυρου "ευχαριστεί θερμά τον Παναγιώτη Παπαρίζο υπεύθυνο του γυμναστηρίου, για τη μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη που μας παρείχε σε ό,τι χρειαστήκαμε".

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία (σε παρένθεση τα νέα ηλικιακά όρια):

ΕΦΗΒΟΙ (U19):

1. Στάθης Μανωλόπουλος (Αθηνά Μαγκουφάνας)

2. Αλεσσάντρο Φέλτσερ (ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Γιάννης Μαστρογιάννης (Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ (U19):

1. Ευαγγελία Μερομβελλιωτάκη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

2. Δήμητρα Πετσίβα (ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

ΠΑΙΔΕΣ (U15):

1. Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Γιώργος Κοσμάς (ΔΑΟ Ταύρου)

3. Γιάννης Κιοσελόγλου (Ποσειδών Λουτρακίου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (U15):

1. Βασιλική Μπουλά (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

2. Γεωργία Σπανού (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας)

3. Qi Xinyu (ΑΟ Ταταύλα)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (U13):

1. Αναστάσιος Φουσέκης (ΑΟ Παγώνα Πάτρας)

2. Νίκος Αγγελίδης (ΟΑ Χανίων)

3. Δημήτρης Γεωργαλίδης (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης)

Volos 2022_pagorasides_aponomiΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (U13):

1. Αθανασία Γκόγκα (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

2. Ελπίδα Τασιού (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)

3. Παρασκευή Σπανού (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (U11):

1. Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης (Τελαμών Σαλαμίνας)

2. Μάριος Σερίδης (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας)

3. Γιώργος Κούβελας (ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης)

ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (U11):

1. Μαρκέλλα-Ιωάννα Σγούτα (Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

2. Ευαγγελία-Φωτεινή Γκερλεκτσή (ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Αντωνία Γαντά (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)

Μεγάλες «μάχες» καταγράφηκαν και στους αγώνες για τις θέσεις 3-4, καθώς οι μισοί κρίθηκαν στα πέντε σετ. Με αυτό το σκορ έχασαν ο Ηρακλής Κερασίδης (ΔΑΟ Ταύρου) στους εφήβους, ο Κώστας Φάκαρος (Ποσειδών Λουτρακίου) στους παίδες, η Άλκηστις Κασίμη (ΠΚΔ Ταύρου) στις κορασίδες και ο Νίκος Αλεξίδης (ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης) στους μίνι παμπαίδες. Την 4η θέση κατέκτησαν επίσης η Δέσποινα Άμπα (Σάρισες Φλώρινας) στις νεάνιδες, ο Απόστολος Βατσακλής (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης) στους παμπαίδες, η Παναγιώτα Μαυρίδη (Προφήτης Ηλίας Πειραιά) στις παγκορασίδες και η Μυρτώ-Γιούλα Κοντοπούλου (Ωρίων ΑΠΟ Χίου) στις μίνι παγκορασίδες.

ΠΟΛΛΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Στελέχη από το τοπικό σωματείο του Κένταυρου ήταν σε συνεχή εγρήγορση για να προσφέρουν σε όλους τους εμπλεκόμενους με το τουρνουά και να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα περνούσε από το χέρι τους. Δόθηκε σε όλα τα παιδιά από μία σακουλίτσα με αναψυκτικό Έψα, μπουκαλάκι νερό, μπανάνα και ένα μεγάλο μπισκότο με σοκολάτα. Δόθηκαν επίσης κάποιες μπάρες δημητριακών, όπως και πολλά αναψυκτικά κατά τη δεύτερη μέρα των αγώνων. Στους διαιτητές και τη γραμματεία προσφέρθηκαν καφέδες, νερά, μπανάνες, μπισκότα, αναψυκτικά και σάντουιτς.

Τα δικά της δωράκια πρόσφερε στα παιδιά το πρωί της Κυριακής και η ΕΦΟΕπΑ, που θέλησε με αυτόν τον τρόπο να βάλει μία διαφορετική πινελιά στο 1ο τουρνουά της περιόδου. Έβαλε σε κάθε παιδί τον αντίστοιχο αριθμό του μέσα από το ranking και κλήρωσε, ισομερώς για τις ηλικίες U11, U13, U15 και U19, συνολικά 16 δώρα με είδη πινγκ πονγκ, που έχει από το δικό της υλικό (μπλουζάκια, θήκες ρακέτας, παπούτσια κ.α.).

Έξω ακριβώς από το γυμναστήριο δούλεψε καντίνα, ενώ ο άνετος προαύλιος χώρος έδωσε σε γονείς, παράγοντες και αθλητές τη δυνατότητα να χαλαρώσουν, εκμεταλλευόμενοι και τον θαυμάσιο καιρό. Στους δρόμους της κωμόπολης είχαν τοποθετηθεί αφίσες του ανοιχτού πρωταθλήματος, έξω από τη σάλα τοποθετήθηκε μεγάλο μπάνερ με τους χορηγούς, ενώ την Κυριακή βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο για ρεπορτάζ τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πάντοτε πολύτιμη η βοήθεια των εθελοντών σε αυτά τα τουρνουά και για το κομμάτι της ιατρικής φροντίδας ήταν όλες τις ώρες στο γυμναστήριο άνδρες και γυναίκες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Μαγνησίας.

To τουρνουά στήριξαν 10 χορηγοί. Ήταν οι εξής:

Valis Hotel Resort

Αναψυκτικά ΕΨΑ

Καφετέρια JULIO

Park Hotel

Ψηφιακές εκτυπώσεις ClikNPrint

Barbara Museum Hotel

Ballas Hotel

Μεζεδόπολις

Εστιατόριο Ακρογιάλι

Κράλλη Εμπόριο Τροφίμων

Σταθεροί χορηγοί της ομοσπονδίας οι εταιρείες STIGA, Genesis pharma, HeaDS, Gerflor Group και Έπαθλα Ζευς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

 

O Βάλντας Νταμπράουσκας αναμένεται εντός της ημέρας στο Ηράκλειο

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics