Breaking News
04 Μαΐου 2020

Στη νέα «κανονικότητα» αναφέρεται το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει τις διαδικασίες που αναμένεται να ακολουθηθούν ανά τομέα, ενώ η πρόεδρός του Gloria Guevara, δηλώνει ότι τα πρωτόκολλα για τον Τουρισμό θα είναι έτοιμα σε δύο εβδομάδες, βασιζόμενα και στην εμπειρία της Κίνας.

 

«Τα ταξίδια στη νέα κανονικότητα» αποτελούν μέρος του σχεδίου του WTTC, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα πλήθος από σημαντικά βήματα και συντονισμένες ενέργειες συμπεριλαμβανομένων νέων πρωτοκόλλων που θα προσφέρουν έναν ασφαλή δρόμο για την ανάκαμψη του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι καταναλωτές θα αρχίσουν να σχεδιάζουν ξανά τα ταξίδια τους.

Η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μεταξύ επιχειρήσεων και κυβερνήσεων είναι σημαντική για την ανάπτυξη νέων πρωτοκόλλων υγείας, τα οποία θα δημιουργήσουν μια νέα ταξιδιωτική εμπειρία και θα παρέχουν στους επιβάτες την απαραίτητη διασφάλιση καθώς θα ταξιδεύουν.

Το WTTC αναφέρει πως η επιστροφή στα ταξίδια θα είναι σταδιακή κατά τους επόμενους μήνες, καθώς μία «νέα κανονικότητα» θα κάνει την εμφάνισή της, μέχρι ένα ευρείας χρήσης εμβόλιο, να γίνει διαθέσιμο.

Αρχικά αναμένεται να επανεκκινήσουν τα εσωτερικά ταξίδια και ο Τουρισμός, έπειτα τα ταξίδια προς τις γειτονικές χώρες και εν τέλει τα ταξίδια σε όλη την υφήλιο.

Το WTTC πιστεύει πως η ηλικιακή ομάδα από 18 έως 35 ετών, η οποία φαίνεται να είναι η λιγότερη ευάλωτη στην πανδημία, θα είναι η πρώτη που θα ταξιδέψει ξανά.

Η πρόεδρος
wttcΗ Πρόεδρος και CEO του WTTC, Gloria Guevara, αναφέρει:

«Είναι σημαντικό για την επιβίωση του κλάδου να συνεργαστούμε και να καταγράψουμε τα βήματα προς την ανάκαμψη μέσω συντονισμένων δράσεων και να παρέχουμε την απαραίτητη διασφάλιση στους επιβάτες, ώστε να ξεκινήσουν ξανά να ταξιδεύουν.

Πρέπει να αποφύγουμε τις νέες και αχρείαστες διαδικασίες που θα λειτουργήσουν ως τροχοπέδη και θα επιβραδύνουν την ανάκαμψη. Ωστόσο, μια γρήγορη και αποτελεσματική επανεκκίνηση των ταξιδιών θα επιτευχθεί μέσω της παγκόσμιας συμφωνίας των κυβερνήσεων για την εφαρμογή πρωτοκόλλων υγείας από τον ιδιωτικό τομέα.

Τα πρωτόκολλα αυτά θα πρέπει να παρέχουν την απαραίτητη διασφάλιση προς τους ταξιδιώτες και τις αρμόδιες αρχές μέσω της χρήσης νέας τεχνολογίας, έτσι ώστε να προσφέρουν ανεμπόδιστα ταξίδια στην εποχή της νέας κανονικότητας βραχυπρόθεσμα, έως ότου να βρεθεί ένα κατάλληλο εμβόλιο».

Τα πρωτόκολλα καθορίζονται μέσω της κριτικής και των πολλαπλών συζητήσεων με τα μέλη του WTTC καθώς και με συνδέσμους που αντιπροσωπεύουν τους διάφορους τομείς του ταξιδιωτικού κλάδου.


Η IATA, το ACI και η ICAO συγκεντρώνουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους και συνεργάζονται εκ του σύνεγγυς, ώστε να καθορίσουν τα κατάλληλα πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της υγείας των επιβατών και των εργαζομένων με στόχο να επιτραπεί η επανεκκίνηση των αερομεταφορών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και άλλοι εμπειρογνώμονες συμβάλλουν, επίσης, μέσω της εμπειρίας που έχουν αποκτήσει από προηγούμενες υγειονομικές κρίσεις.

Για να παρασχεθούν παγκοσμίου επιπέδου υγειονομικά standards και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών, τα ξενοδοχεία αναπτύσσουν πρωτόκολλα βασισμένα στην εμπειρία που απέκτησαν μέσα από τη δωρεάν παροχή δωματίων στο υγειονομικό προσωπικό κατά τη διάρκεια της κρίσης του Κορωνοϊού.

Θα υπάρχουν νέα πρωτόκολλα για check-in, τα οποία θα κάνουν χρήση της νέας τεχνολογίας, καθώς και σταθμοί με απολυμαντικά χεριών σε πολυσύχναστους χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων αποθήκευσης αποσκευών, ανέπαφη πληρωμή αντί για μετρητά, χρήση κλιμακοστασίων έναντι ανελκυστήρα με στόχο τη διατήρηση απόστασης 2 μέτρων, και τη μετακίνηση του γυμναστηριακού εξοπλισμού.

Οι εταιρίες κρουαζιέρων θα προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, όπως η χρήση γαντιών από του προσωπικό, τα οποία και θα αλλάζουν συχνά, καθώς και η τακτικότερη καθαριότητα των δωματίων.

Στα αεροδρόμια οι ταξιδιώτες θα κάνουν εξετάσεις πριν και μετά την πτήση, ενώ θα εφαρμόζονται κανόνες απόστασης στο αεροδρόμιο και κατά την επιβίβαση, ενώ θα φορούν μάσκες για όσο θα βρίσκονται στο κατάστρωμα.

Τα αεροσκάφη θα υπόκεινται σε εντατικές απολυμάνσεις και τα μέτρα αυτά συνδυάζονται με την ιχνηλάτιση επαφών μέσω εφαρμογής, οι οποίες θα επιτρέπουν στις πτήσεις να αναχωρούν χωρίς κρούσμα Κορωνοϊού.

Τα νέα αυτά μέτρα, τα οποία έχουν αναπτυχθεί με την εμπειρία που έχει συλλεγεί από την αρχική ανάκαμψη της Κίνας και την εφαρμογή των νέων επιτυχημένων standards, θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων 2 εβδομάδων και θα διαμοιραστούν στις κυβερνήσεις.

Υπάρχουν μερικά θετικά σημάδια στον τομέα της ανάκαμψης. Σύμφωνα με έρευνα της Cirium προκύπτει ότι πάνω από το 30% της εσωτερικής πληρότητας στην Κίνα έχει επιστρέψει κατά τους 2 τελευταίους μήνες.

money-tourism.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics