Breaking News
22 Σεπτεμβρίου 2020

Βρετανική κυριαρχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula Kite στην Αυστρία


Μελέτης Ιορδανίδης by Μελέτης Ιορδανίδης  
Πρωταθλητές Ευρώπης ξανά οι Μπέινμπριτζ και Άλτριτζ
Το δίδυμο των Κόνορ Μπέινμπριτζ και Έλι Άλτριτζ κυριάρχησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula Kite μεικτών ζευγαριών, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη λίμνη Τραουνζέε της Αυστρίας. Αυτή η επιτυχία εξασφάλισε την παραμονή των δύο Βρετανών στον «θρόνο», καθώς υπερασπίστηκαν επιτυχημένα τον τίτλο που είχαν κατακτήσει και το 2019.

Το βρετανικό δίδυμο είχε εξαιρετική απόδοση καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, παίρνοντας τη νίκη σε τρεις από τις δέκα κούρσες της προκριματικής φάσης και με συνολικά μόλις 15 βαθμούς ποινής βρέθηκε στον τελικό των τεσσάρων. Από την προκριματική φάση τους ακολούθησε το γερμανικό δίδυμο των Φλόριαν Γκρούμπερ και Λέονι Μέγερ, που πήραν επίσης τρεις νίκες σε δέκα κούρσες, αλλά έμειναν δεύτεροι στο σύνολο με 20.3 βαθμούς ποινής.

Εφόσον στην τελική τετράδα μπαίνουν απευθείας μόνο οι δύο πρώτοι των προκριματικών, τα άλλα δύο ζευγάρια χρειάστηκε να αναδειχθούν από την ενδιάμεση ημιτελική φάση. Αυτά τα δίδυμα ήταν ήταν οι Ισπανοί Αλεχάνδρο Κλιμέντ Ερνάντες και Χισέλα Πουλίδο Μπορέγ μαζί με τους Βρετανούς Γκάι Μπριτζ και Κέιτι Ντάμπσον.

Στην τελική τετράδα, νικήτρια είναι όποια ομάδα συγκεντρώσει πρώτη τρία «match point», με κάθε νίκη σε κούρσα από εκείνο το σημείο και πέρα να δίνει ένα «match point» στον νικητή. Οι κανονισμοί ωστόσο προσφέρουν μέγιστο πλεονέκτημα στις δύο κορυφαίες ομάδες του προκριματικού, αφού η νικήτρια ξεκινάει απευθείας με δύο match point στον λογαριασμό της και η δεύτερη των προκριματικών με ένα.

Το πλεονέκτημα αυτό αξιοποίησαν στο έπακρο οι Μπέινμπριτζ και Άλτριτζ, αφού νικώντας στην πρώτη κούρσα έφτασαν κατευθείαν στα τρία κερδισμένα match point, εξασφαλίζοντας τον τίτλο και δίνοντας άμεσο τέλος στον τελικό.

«Ήταν μία τρελή εβδομάδα με πολλά σκαμπανεβάσματα, σε μία τρελή και μικρού μήκους διαδρομή, ενώ η διοργάνωση είχε όμοια δομή με αυτή που θα έχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να κάνω σωστά τη δουλειά μου μαζί με την Έλι πετύχαμε να φέρουμε πίσω το χρυσό μετάλλιο, υπερασπιζόμενοι τον περσινό μας τίτλο. Είναι μία σπουδαία αρχή της εκστρατείας μας για να βρεθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024», δήλωσε ο Μπέινμπριτζ.

Οι Μπέινμπριτζ και Άλτριτζ πανηγυρίζουν για τον θρίαμβό τους.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ακολούθησε το γερμανικό δίδυμο των Φλόριαν Γκρούμπερ και Λέονι Μέγερ, οι οποίοι έχοντας εξασφαλισμένο εξαρχής ένα match point δεν υποσκελίστηκαν από κανέναν άλλον πλην των νικητών. Την τρίτη θέση κατέλαβε το βρετανικό δίδυμο των Γκάι Μπριτζ και Κέιτι Ντάμπσον, αφού τερμάτισαν δεύτεροι στην μοναδική κούρσα της τελικής τετράδας, αφήνοντας πίσω τους τούς Ισπανούς Ερνάντες και Μπορέγ που τερμάτισαν τρίτοι στην κούρσα και έμειναν τέταρτοι στο σύνολο.

Σημειώνεται πως αυτή η δομή διοργάνωσης, με προκριματική φάση, ημιτελικούς για τους χαμένους των προκριματικών και τελικό των τεσσάρων, συνιστά ακριβώς αυτό που θα αντιμετωπίσουν όλοι οι αθλητές το 2024 όταν και το κάιτ σέρφινγκ θα κάνει ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula Kite μεικτών ζευγαριών ήταν το πρώτο στην ιστορία που διεξάγεται ως ξεχωριστή διοργάνωση για αυτό το αγώνισμα, καθώς μέχρι και πέρσι οι μάχες των μεικτών ζευγαριών ήταν απλώς ένα από τα αγωνίσματα του «γενικού» Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κάιτ Σέρφινγκ και όχι μεμονωμένο τουρνουά.

Tags: Αλεχάνδρο Κλιμέντ ΕρνάντεςΓκάι Μπρίτζ
onsports.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics