Breaking News
14 Ιανουαρίου 2022

Δύο ήττες επιφύλαξε η βραδιά των Κυπέλλων Ευρώπης στην επιτραπέζιαSgouros Neu_Ulm_Warsow_backhand αντισφαίριση για τις ομάδες του Γιάννη Σγουρόπουλου και του Παναγιώτη Γκιώνη.

Η Νόι Ουλμ του πρώτου έδωσε στη Γερμανία τον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη UMMC από τη Ρωσία. Παρά την καλή εμφάνιση δεν μπόρεσε να πάει κόντρα στα προγνωστικά, έχασε 3-0 και το έργο της στη ρεβάνς έγινε εξαιρετικά δύσκολο. Η πολωνική Μπογκόρια του Γκιώνη αντιμετώπισε για την 8άδα της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Europe Cup, τη Ρόσκιλντε στη Δανία. Κάμφθηκε με 3-2, όμως το αποτέλεσμα αφήνει πολλές πιθανότητες για την πρόκριση στα ημιτελικά μέσα από τον καθοριστικό δεύτερο αγώνα στην Πολωνία. Σε ατομικό επίπεδο οι πρωταθλητές μας απέδωσαν και πάλι σύμφωνα με την τεράστια αξία τους. Ο Σγουρόπουλος λύγισε δύσκολα από τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ με 3-1, ενώ ο Γκιώνης, που αντιμετωπίζει πάντα το γνωστό πρόβλημα στον αχίλλειο είχε δύο ματς στα πέντε σετ με μία νίκη (με τον Σουηδό Γενς Λούντκβιστ) και μία ήττα (από τον Δανό Μίκαελ Μέιζ).

Στο Τσάμπιονς Λιγκ το ματς στη Γερμανία ολοκλήρωσε το βράδυ την 1η αγωνιστική των προημιτελικών. Με τη νεανική της σύνθεση η Νόι Ουλμ έδωσε τον καλύτερο εαυτό της για μία μίνι υπέρβαση απέναντι στη UMMC, που είναι κάτοχος EuropeCup, ενώ έχει αγωνιστεί και σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σγουρόπουλος και οι Ρώσοι συμπαίκτες του ήταν απόλυτα ανταγωνιστικοί κόντρα στο ένα από τα δύο κορυφαία κλαμπ της Ρωσίας, όμως έχασαν στα τέσσερα σετ και τα τρία επί μέρους ματς. Ο Σγουρόπουλος (νούμερο 149 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) τοποθετήθηκε στη θέση 2 και σε «γεμάτα» σετ ηττήθηκε με 3-1 από τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, που φιγουράρει στη 15η θέση του κόσμου.

Η UMMC έφτασε στο 3-0 χάνοντας μόνο τρία σετ και φυσικά έγινε ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση ενόψει του δεύτερου ματς, που θα διεξαχθεί στη Βερκνάγια στις 19 του μήνα. Η ομάδα που θα επικρατήσει στη διπλή «μάχη» αναμένεται να συναντήσει στα ημιτελικά το άλλο κορυφαίο ρωσικό κλαμπ, την Όρενμπουργκ, η οποία κατέβαλλε με 3-0 τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχοντας στη σύνθεση τον επανακάμψαντα από τραυματισμό Ντιμίτρι Οβτσάροφ, αλλά και τον Αλεξάντερ Σιμπάεφ, ο οποίος μόλις το περασμένο Σάββατο αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό στην ελληνική Α1!

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Νόι Ουλμ-UMMC 0-3:

Βλαντιμίρ Σιντορένκο-Τζόναθαν Γκροθ 1-3 (7-11, 9-11, 11-9, 10-12)

Γιάννης Σγουρόπουλος-Λίαμ Πίτσφορντ 1-3 (10-12, 8-11, 11-7, 6-11)

Λεβ Κάτσμαν-Τόμισλαβ Πουκάρ 1-3 (9-11, 11-4, 1-11, 8-11)

Στην 8άδα του Europe Cup η Μπογκόρια πέτυχε τον στόχο της κατά το ήμισυ. Δεν μπόρεσε δηλαδή, να φτάσει στη νίκη, αλλά με την οριακή ήττα διατηρεί αυξημένες ελπίδες πρόκρισης. Σε συναρπαστική αναμέτρηση η πολωνική ομάδα προηγήθηκε 1-0 και 2-1, όμως η Ρόσκιλντε γύρισε την κατάσταση και επικράτησε με 3-2. Το αποτέλεσμα κρίθηκε κυριολεκτικά στο φινάλε, στον δεύτερο αγώνα του Γκιώνη και μάλιστα με τον κανονισμό του 6ου πόντου. Ο τοπ αμυντικός αναμετρήθηκε με τον πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών το 2009 Μίκαελ Μέιζ. Ο αγώνας πήγε στο 2-2, πλέον οι αντίπαλοι δεν κυνηγούσαν το κλασικό 11, αλλά να φτάσουν πρώτοι στο 6 ώσπου επικράτησε ο αριστερόχειρας Δανός με τις μεγάλες διεθνείς περγαμηνές (μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα). Ο Γκιώνης πάντως, ήταν πολύ καλός στην επιστροφή του στα τραπέζια έπειτα από περίπου 70 μέρες. Αυτό φάνηκε και στον πρώτο του αγώνα, όπου λύγισε με 3-2 σετ και 6-1 στο τέλος τον Σουηδό πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού ανδρών, Γενς Λούντκβιστ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ρόσκιλντε-Μπογκόρια 3-2:

Γενς Λούντκβιστ-Παναγιώτης Γκιώνης 2-3 (12-10, 5-11, 11-8, 2-11, 1-6)

Μίκαελ Μέιζ-Μίλος Ρετζίμσκι 3-1 (7-11, 11-9, 11-7, 11-6)

Μίκελ Χίντερσον-Πάβελ Σίρουτσεκ 0-3 (6-11, 3-11, 9-11)

Λούντκβιστ-Ρετζίμσκι 3-0 (11-8, 11-7, 1-7)

Μέιζ-Γκιώνης 3-2 (11-7, 9-11, 11-9, 2-11, 6-4)

Η ρεβάνς, που θα κρίνει ποια ομάδα θα προκριθεί στην 4άδα της διοργάνωσης, είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 21 του μήνα στο Γκρότζισκ. Η νικήτρια θα τεθεί αντιμέτωπη ή με την τσέχικη Οστρόφ ή με την ισπανική Μπόργκες, οι οποίες κοντράρονται πρώτη φορά αύριο.
Διαβάστε Επίσης

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics