Breaking News
26 Ιουνίου 2023

Η αξία και το ταλέντο της Αννας Κορακάκη μίλησαν στην κατάλληλη στιγμή και η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25μ. στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Κρακοβίας.

 

Η Κορακάκη δεν ξεκίνησε καλά στον αγώνα και στις βολές ακριβείας με σκορ 289/300 κατέλαβε την ένατη (9) θέση, κινδυνεύοντας να μείνει εκτός τελικού.

Ωστόσο, μία μέρα μετά, το πρωϊ της Δευτέρας, στις βολές ταχείας κατετάγη στην τρίτη θέση με 584 βολές και πέρασε στις 8 καλύτερες του τελικού.

Εκεί πλέον, έχοντας αποβάλλει το άγχος και νιώθοντας σίγουρη για τον εαυτό της, πέρασε στο medal match ως πρώτη από το γκρουπ της

Αφού έφυγαν από τον αγώνα πρώτα η Γεωργιανή Salukvadze και η Γερμανίδα Vennekamp έμεινε το μοναδικό εμπόδιο για το χρυσό, που ήταν η Κostadinova από τη Βουλγαρία, Οι δύο αθλήτριες πήγαιναν μαζί μέχρι την τελευταία σειρά των βολών, όταν η Αννα ευστόχησε μία φορά παραπάνω και κατέκτησε το χρυσό με 27 πόντους έναντι 26 της Kostadinova.

Από τους πρώτους που της έδωσαν συγχαρητήρια, ήταν και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος που παρακολούθησε από την αρχή την σπουδαίο αγώνα της και έκανε και την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου.

Eίναι το τέταρτο μετάλλιο για την Κορακάκη στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, καθώς είχε κατακτήσει το ασημένιο το 2015 στο Μπακού, στο αεροβόλο πιστόλι των 10μ. και ένα χρυσό (πιστόλι 25μ.) και ένα ασημένιο (αεροβόλο 10μ.), τέσσερα χρόνια αργότερα στο Μινσκ.

Eκτός από την Κορακάκη, μετάλλιο και συγκεκριμένα το χάλκινο κατέκτησε ο Κυριάκος Βακιρτζής στην κατηγορία Combat -91k που έχασε στον ημιτελικό από τον Ουκρανό Pryimachov αλλά θα ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η Ελλάδα έφτασε τα 13 μετάλλια στη διοργάνωση με δύο χρυσά από την Αννα Κορακάκη και τον Μίλτο Τεντόγλου. Επίσης η #TeamHellas έχει τέσσερα αργυρά και επτά χάλκινα.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφερουν και τα παρακάτω θέματα:

Πολυμελής ήταν η αντιπροσωπεία του ΝΟΧ για την υποδοχή της Γεωργίας Περάκη

 

 

 

 

 

Σήμερα 25 Iουνίου γιορτάζουν

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics