Breaking News
06 Σεπτεμβρίου 2022

Ενάμιση χρόνο μετά από την ανάληψη καθηκόντων η νέα διοίκηση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιημένη για τα όσα έχει καταφέρει στο κομμάτι της ανάληψης διεθνών διοργανώσεων.

Ήδη δοκιμάστηκε επιτυχώς με το περσινό EuropeTop 16 Cup, έχει εξασφαλίσει μεγάλες εκδηλώσεις για την περίοδο 2022-2023 και διεκδικεί κι άλλες για το πιο μακρινό μέλλον. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Κώστας Παπαγεωργίου έκανε την Τρίτη 06/09 μία τοποθέτηση για τις διεθνείς διοργανώσεις, που ανέλαβε ή φιλοδοξεί να αναλάβει η ομοσπονδία. Με αφορμή την πρόσφατη εξασφάλιση του Βαλκανικού πρωταθλήματος νέων 2023 για την Ορεστιάδα μίλησε για τη διάθεση της ομοσπονδίας να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση και να φέρει πολλαπλά οφέλη για το άθλημα στη χώρα μας.

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΣ YOUTH CONTENDER

Μετά την επιτυχία του Ευρωπαϊκού ΤΟΠ 16, τον περσινό Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, έρχονται κατά σειρά:

Το Argostoli 2022 Para Open στην Κεφαλονιά σε συνεργασία με την ΕΟΜ ΑΜΕΑ (30/09-02/10)

Το ITTF World Veterans Tour στο Λουτράκι (13-16/10)

Οι προκριματικοί όμιλοι του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε άνδρες και γυναίκες (στις 15-16 Οκτωβρίου και οριστικά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας)

Το Βαλκανικό πρωτάθλημα Under 15 και Under 19 τον προσεχή Ιούνιο στην Ορεστιάδα.

Συγχρόνως αναμένεται με μεγάλη αισιοδοξία η απόφαση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάρκινσον στην Κρήτη, ενώ γίνονται ενέργειες για την ανάληψη ενός WTT Youth Contender σε συνεργασία με τη βουλγαρική ομοσπονδία τον Μάιο του 2023.

Ο Κώστας Παπαγεωργίου υπογραμμίζει ότι η ομοσπονδία θα συνεχίσει την προσπάθεια ανάληψης διεθνών διοργανώσεων «κυρίως για την προβολή του αθλήματος, την προσέλευση χορηγών, αλλά και για να δώσει την ευκαιρία σε παίκτες κάθε κατηγορίας να συμμετέχουν με λιγότερα έξοδα σε τέτοιους αγώνες», αλλά κρίνει σκόπιμο να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο τουρνουά στο Λουτράκι και στο κομμάτι του οικονομικού κόστους για τους συμμετέχοντες.

«ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ITTF ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΚΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΛΛΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ»

«Όλες αυτές οι προσπάθειες απαιτούν πολύ κόπο και εργασία από υπαλλήλους και τη διοίκηση της ΕΦΟΕπΑ, ενδεχομένως και από εξωτερικούς συνεργάτες.

Το Para Open στο Αργοστόλι έχει ήδη πολύ μεγάλη συμμετοχή, ενώ θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαιτέρως και στο προσεχές διεθνές τουρνουά των βετεράνων, που γίνεται σε συνεργασία με την εταιρία SportCamp στο Λουτράκι. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων είναι ουσιαστικό να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα, καθώς φτάνουν κάποια παράπονα στα αυτιά μου, δικαιολογημένα εν μέρη.

Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF) που έρχεται στην χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε υπογράψει συμβόλαιο, έχουν αγοραστεί δικαιώματα με σεβαστό ποσό ώστε να έχει το τουρνουά, την αιγίδα, τη στήριξη και την οργάνωση της ITTF με σκοπό να προσελκύσει όσο γίνεται περισσότερους και καλύτερους παίκτες από το εξωτερικό. Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος, κάτι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας στις κατηγορίες των βετεράνων, που τόσο πολύ έχουν αγκαλιάσει το άθλημα τα τελευταία χρόνια», δήλωσε αρχικά ο επικεφαλής της διοίκησης της ΕΦΟΕπΑ, βετεράνος αθλητής και ο ίδιος εδώ και λίγα χρόνια και συνέχισε: «Το προσπέκτους είναι στα πρότυπα της ITTF, όμοιο με τη διοργάνωση, που διεξάγεται σε λίγες μέρες στη Σλοβενία. Ειδικά το ελάχιστο παράβολο συμμετοχής είναι απόλυτα προκαθορισμένο από την παγκόσμια ομοσπονδία. Τα υπόλοιπα πακέτα περιλαμβάνουν πλήρη διατροφή και μεταφορές από το ξενοδοχείο προς το στάδιο και το αεροδρόμιο, στα πρότυπα όλων των διεθνών διοργανώσεων, ενώ πρέπει να καλυφθούν και τα υπόλοιπα έξοδα του πρωταθλήματος. Εργάζονται πολλοί για όλες αυτές τις διοργανώσεις. Όχι μόνο άνθρωποι από την ελληνική ομοσπονδία αλλά και διεθνείς διαιτητές, επιδιαιτητές, προσωπικό της ITTF κι αυτό είναι λογικό να αυξάνει το κόστος.

Καταλαβαίνω απόλυτα ότι και το ελάχιστο ποσό των 125 ευρώ για την συμμετοχή (ακόμα και για κάποιον που μένει κοντά) δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, ωστόσο κατά την γνώμη μου όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει πρέπει να το συγκρίνει με τα ποσά, που θα έπρεπε να καταβάλλει για να παίξει σε οποιοδήποτε άλλο τουρνουά στο εξωτερικό, ακόμα και αν δεν είναι της ITTF. Με την προσπάθεια αυτή της ΕΦΟΕΠΑ δίνουμε την δυνατότητα σε πολύ περισσότερους Έλληνες παίκτες να συμμετάσχουν σε μία παγκοσμίου κύρους διοργάνωση.

Η ομοσπονδία θα συνεχίσει την προσπάθεια να φέρει διεθνείς διοργανώσεις στη χώρα, κυρίως για την προβολή του αθλήματος, την προσέλευση χορηγών, αλλά και για να δώσει την ευκαιρία σε παίκτες κάθε κατηγορίας να συμμετέχουν με λιγότερα έξοδα σε διεθνείς διοργανώσεις».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ QUALIFICATION STAGE 1 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ

Στους δύο προκριματικούς ομίλους του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που ανέλαβε η ΕΦΟΕπΑ για τις εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών, ξεκαθάρισαν ο τόπος διεξαγωγής, που θα είναι η ομοσπονδιακή αίθουσα στο ΣΕΦ, όπως και τα ωράρια των αγώνων. Θυμίζουμε ότι τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα αγωνίζονται στη Β κατηγορία της διοργάνωσης, οι αγώνες των γκρουπ γίνονται με το σύστημα πουλ και οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ θα περάσουν στο προκριματικό στάδιο 2 για να διεκδικήσουν την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μάλμε της Σουηδίας. Οι όμιλοι περιλαμβάνουν δύο αγωνιστικές το Σάββατο 15/10 και μία την Κυριακή 16/10. Η Ελλάδα δίνει όλους τους αγώνες της την πρώτη μέρα, όμως ακολουθείται ό,τι προβλέπει το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU).

Έτσι η σειρά των αγώνων στη χώρα μας είναι η εξής:

Γκρουπ Β1 ανδρών:

15/10 στις 11:00 Ελλάδα-Λιθουανία

15/10 στις 19:00 Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

16/10 στις 14:00 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Λιθουανία

Γκρουπ Β4 των γυναικών:

15/10 στις 11:00 Ελλάδα-Μαυροβούνιο

15/10 στις 19:00 Ελλάδα-Ουαλία

16/10 στις 14:00 Ουαλία-Μαυροβούνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 Όλα τα ζώδια 05/09

 

 

 

Από Παπαδημητρίου και Φωτιάδου έγινε η φετινή αρχή στους αγώνες Ελλήνων «ξενιτεμένων»

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics