Breaking News
09 Ιανουαρίου 2024

Τζώρτζογλου στη "Δίκη": «Όταν επιδιώκεις να κατεβάσεις το σορτσάκι του διαιτητή, δεν παράγεις βία;»



Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, και μίλησε για τα κυβερνητικά μέτρα με το κλείσιμο των γηπέδων τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά το Ολυμπιακός-ΑΕΚ ενώ έθιξε και το θέμα των οφειλών της ΕΠΟ στις Ενώσεις.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Τζώρτζογλου δήλωσε:

Για το κλείσιμο των γηπέδων: «Το κλείσιμο των γηπέδων θεωρώ ότι είναι μια ελληνική πατέντα. Μια πατέντα ή οποία από όσο γνωρίζω δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο στην Ευρώπη. Θέλω να πω ότι όλα αυτά που ακούμε και διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό είτε σε θέμα δηλώσεων κυβέρνησης, θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα μνήμης στην κυβέρνηση γιατί εγώ από ό,τι θυμάμαι τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα όσο ήταν υφυπουργός Αθλητισμού ο κ. Αυγενάκης, είχαν ψηφιστεί 7 νόμοι και τουλάχιστον στους τρεις από αυτούς είχαμε τις ίδιες αποφάσεις με τις τιμωρίες σε αυτούς που προκαλούν βία. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έκανε ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, είναι μια υποκριτική στάση απέναντι σε ένα πρόβλημα που νομίζω, κατά την άποψή μου, ξεπερνάει τα όρια του αθλητισμού.

Αυτό συμβαίνει και με τους παράγοντες. Δηλαδή αυτό το παραλήρημα που ακούσαμε από τον Αλέκο τον Κούγια, έναν άνθρωπο ο οποίος πρόσφατα πριν 4-5 αγωνιστικές προσπάθησε μέσα σε ένα γήπεδο να κατεβάσει το σορτσάκι του διαιτητή, αυτό δεν είναι αθλητική βία; Δηλαδή, ο πρόεδρος της ομάδας της Κορίνθου να μπαίνει μέσα στο γήπεδο και να προσπαθεί να κατεβάσει το σορτσάκι του διαιτητή, όταν αυτός ο ίδιος άνθρωπος μέσα στο παραλήρημά του μιλάει για διαφθορά, για στημένα, όταν ο ίδιος άνθρωπος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με ισόβιο αποκλεισμό από τα γήπεδα, όταν η τότε ομάδα του, η Παναχαϊκή, και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό τιμωρήθηκε με -5 βαθμούς, βγαίνει αυτός ο άνθρωπος και άμα τον ακούσει κανείς και δεν ξέρει.

Θέλω να πω ότι βλέπουμε μία υποκρισία από την κυβέρνηση, από τους παράγοντες, από την ΕΠΟ που τον Αύγουστο πήρε μια απόφαση ενόψει των εξελίξεων που είχαμε από τα στημένα με την Interpol να αλλάξει τον Κώδικα Δεοντολογίας και ενώ η τιμωρία για έναν παράγοντα τον οποίο θα τον πιάνανε για δωροδοκία, η ομάδα του έπεφτε κατηγορία και ο ίδιος τιμωρούνταν με ισόβιο αποκλεισμό, τελικά η ποινή έγινε -3 βαθμούς. Δηλαδή, την επόμενη φορά μήπως τους κάνουμε και κανένα δώρο; Μόνο που το σκέφτεσαι, η ΕΠΟ είτε μέσω των γενικών συνελεύσεων, είτε μέσω των συμβουλίων, παίρνει κάποιες αποφάσεις και αλλάζει τον Πειθαρχικό Κώδικα, εσάς τι σας βάζει να σκεφτείτε τι συμβαίνει; Δηλαδή ήταν τυχαίο που τον Αύγουστο πάρθηκε αυτή η απόφαση;

Για μένα παίζει ρόλο και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης, το οποίο πάσχει. Δηλαδή οι αναστολές που ακούμε συχνά-πυκνά, πλησιάζουν τα όρια της ατιμωρησίας. Ο οπαδικός Τύπος που τις περισσότερες φορές χρηματοδοτείται από τους μεγαλοπαράγοντες, αυτό πυροδοτεί βία. Όλα αυτά στρώνουν το χαλί της βίας με βασικό κομμάτι την ατιμωρησία που είναι το κυρίαρχο θέμα».

Για το θέμα των οφειλών της ΕΠΟ προς τις Ενώσεις: «Η ΕΠΟ οφείλει στις Ενώσεις 8 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία τα έχει αποδώσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στο ΟΦΗ-Λαμία σήμερα πιάσαμε 100.000 ευρώ. Βάσει του άρθρου 66 του καταστατικού 3.000 ευρώ πάνε στην ΕΠΟ η οποία τα βάζει σε έναν «κουμπαρά» και τα μοιράζει στις Ενώσεις. Αυτό το 3% τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ, μαζί με κάποια άλλα που χρωστάει η ΕΠΟ στις Ενώσεις ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ. Και μου στέλνει ο κ. Μπαλτάκος, όπως έστειλε σε πολλούς, μία επιστολή τον Νοέμβριο και μου λέει “Κ. Τζώρτζογλου για να πάρετε την επιχορήγηση των Χριστουγέννων (10.000 ευρώ), θα πρέπει να υπογράψετε ένα χαρτί ότι χρωστάτε στην ΕΠΟ αυτά που χρωστάτε”. Τι χρωστάμε εμείς στην ΕΠΟ. Τα 3 τελευταία χρόνια, η ΕΠΟ δεν έδινε επιχορηγήσεις στις Ενώσεις. Όταν πήγαινα είτε στον κ. Μπαλτάκο είτε στον κ. Δημητρίου και τους έλεγα “επιχορήγηση δε θα πάρουμε;”, μου είπε “κρατήστε τα ποσοστά που εισπράττετε από τα δελτία”, για τα οποία πληρώνει ένα σωματείο στην Ένωση για να τα εκδώσει, “αντί επιχορήγησης”. “Αυτά που θα σου έδινα επιχορήγηση, υπέγραψε ότι μου τα χρωστάς, για να σου δώσω 10 χιλιάρικα”. Όταν υπάρχουν μισθοί στην ΕΠΟ που άνθρωποι κοστίζουν 150.000 ευρώ τον χρόνο, είναι λογικό τα χρήματα που πρέπει να αποδοθούν στις Ενώσεις να πηγαίνουν σε αυτούς τους «μαιντανούς». Αυτή είναι η κατάσταση. Έρχεται το δώρο Χριστουγέννων κι εγώ δεν έχω χρήματα να πληρώσω τους υπαλλήλους γιατί η ΕΠΣ Ηρακλείου είναι η μόνη που δεν πήρε χρήματα επειδή δεν υπέγραψα αυτό το χαρτί. Και αναγκάστηκα να πληρώσω το προσωπικό με δικά μου χρήματα επειδή ο κ. Μπαλτάκος και ο κ. Φιλιππούσης με εκβίαζαν με αυτό το χαρτί για να μου στείλουν χρήματα».
Νeakriti.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 09 Ιανουαρίου γιορτάζουν

 

 

 

 

 

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση με live streaming την αναμέτρηση μεταξύ ΔΑΜΑΣΤΑΣ και ΑΟΤ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics