Breaking News
20 Μαΐου 2024

Με Σγουρόπουλο η Έσλοβ την πρώτη νίκη για τον τίτλο στη σουηδική λίγκα

 

Με τον Γιάννη Σγουρόπουλο στη σύνθεση η Έσλοβ BTK πραγματοποίησε τον πρώτο διασκελισμό για τον τίτλο της περιόδου 2023-2024 στη σουηδική επαγγελματική λίγκα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το βράδυ της Κυριακής 19/05 νίκησε 4-0 εκτός έδρας και μπροστά σε 350 θεατές τη Σόντερχαμ στον πρώτο τελικό των πλέι οφ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης σημείωσε το θετικό αποτέλεσμα στο εναρκτήριο ματς και συνέβαλε στην επικράτηση σε αναμέτρηση πολύ πιο δύσκολη απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ. Ο δεύτερος αγώνας γίνεται μεθαύριο Τετάρτη 22/05 κι αν η Έσλοβ κάνει και μπροστά στο κοινό της το 2-0 θα προσθέσει ένα ακόμα πρωτάθλημα στην τροπαιοθήκη της. Αν ηττηθεί και γίνει το 1-1 θ’ ακολουθήσει την επόμενη μέρα καθοριστικός τρίτος τελικός επίσης στην έδρα της. Επίσης το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε στο Σεράγεβο (όπου αγωνίστηκε και ο Σγουρόπουλος ακριβώς πριν από τη Σουηδία) το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης δίνοντας από τρία ακόμα «εισιτήρια» για το Παρίσι 2024 σε άνδρες και γυναίκες.

Στον τελικό της Nationella serier Pingisligan Herrar έφτασαν οι δύο πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας, η Έσλοβ από την κορυφή. Στα ημιτελικά θυμίζουμε, είχαν αποκλείσει τη Ρέκορντ του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου και τη Σπαρβάγκεν του Κωνσταντίνου Αγγελάκη αντίστοιχα και ήταν επίσης εξαιρετικό νέο για τους διεθνείς μας και την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση να είναι όλοι στα πλέι οφ ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στην αθλητική αίθουσα της Σόντερχαμ χτες οι Σουηδοί φίλαθλοι είδαν αριθμητικά ξεκάθαρη υπεροχή από το φαβορί, ωστόσο πίσω από τους αριθμούς η εικόνα ήταν πιο ισορροπημένη. Κυρίως λόγω του εξαιρετικού αθλητή των γηπεδούχων Άντερς Έρικσον, ο οποίος έφτασε δύο φορές μέχρι και δύο πόντους μακριά από τη νίκη. Την πρώτη φορά τον κατέβαλλε ο Σγουρόπουλος και μάλιστα με ανατροπή. Ο Ελευσίνιος άσος ήταν πίσω 0-2 και επικράτησε με 3-2 και στην παράταση του 5ου σετ (12-10). Με τον Έρικσον, που είναι ο 7ος πιο αποτελεσματικός αθλητής στο φετινό πρωτάθλημα, πήγε στα πέντε σετ και ο σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης του ομαδικού ανδρών με τη Σουηδία Τρουλς Μέρεγκαρντ.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 2024 ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ

Στο Σεράγεβο στο μεταξύ, πέρασε με σπουδαία παιχνίδια στην ιστορία το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά 2024. Η μεγάλη διοργάνωση, στην οποία η Ελλάδα πανηγύρισε την εξασφάλιση της 6ης ολυμπιακής συμμετοχής του Παναγιώτη Γκιώνη και εκπροσωπήθηκε επίσης άξια από την Κατερίνα Τόλιου, τον Γιάννη Σγουρόπουλο και την Ελισάβετ Τέρπου. Μετά τις δύο προκρίσεις από το στάδιο 2 των αγώνων δόθηκαν από τρία ακόμα «εισιτήρια» την Κυριακή στο στάδιο 3. Ονόματα αθλητών/τριων, που έφτασαν στον κορυφαίο στόχο, σχετίζονται με κάποιο τρόπο και με την ελληνική παρουσία ή με διοργανώσεις της ΕΦΟΕπΑ.

Στους άνδρες προχώρησαν στον τελικό του σταδίου 3 και στην ολυμπιακή πρόκριση ο Μολδαβός Βλάντισλαβ Ούρσου και ο Ουκρανός Γιάροσλαβ Ζμουντένκο. Ο πρώτος ήταν αντίπαλος του Σγουρόπουλου στον όμιλο του σταδίου 1, ενώ ο δεύτερος είχε αποδειχτεί ο πιο δύσκολος αντίπαλος του Γκιώνη και είχε χάσει οριακά 4-3 σετ στο στάδιο 2.

Στη συνέχεια, μέσα από τον «μικρό» τελικό του σταδίου 3, δόθηκε και το 5ο και τελευταίο «εισιτήριο» από το Σεράγεβο. Το πήρε ο Σλοβάκος Βανγκ Γιανγκ, ο αθλητής που νίκησε ο Γκιώνης για να περάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στις γυναίκες πανηγύρισε διπλή επιτυχία μέσα από το στάδιο 3 η Πορτογαλία. Εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Παρίσι οι κινεζικής καταγωγής εκπρόσωποί της Σάο Τζένι και Φου Γιου. Την τελευταία πρόκριση κατέκτησε η πολύ γνωστή και στο ελληνικό κοινό Μαργαρίτα Πεσότσκα. Στο καθοριστικό ματς για τις θέσεις 3-4 του ταμπλό μάλιστα, η αθλήτρια από την Ουκρανία έδωσε μεγάλη «μάχη» με τη συμπαίκτριά της στον Ολυμπιακό Τζορτζίνα Πότα από την Ουγγαρία για να επικρατήσει μετά από μία ώρα με 4-3 σετ. Θυμίζουμε τέλος, ότι η Ολλανδέζα Μπριτ Έρλαντ, που έβαλε από το στάδιο 2 στην… τσέπη της το εισιτήριο για το Παρίσι, είχε νικήσει στα γκρουπ πολύ δύσκολα την Τέρπου με 4-3…

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 20/05

 

 

 

 

 

Εκτός από τη Σαρή στην Εθνική κλήθηκαν οι Γκάτσου, Κοτσάκι της ΡΕΑ και οι Πατερνά, Πέϊου του ΟΦΗ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics