Breaking News
10 Ιανουαρίου 2021

Η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου ξεκινάει από σήμερα στο sports3.gr να αναλύει τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας
Ζέτα Θεοδωρακοπούλου


Οι Γαλλόφωνοι το ‘χουν πει: Déjà vu, το’ χω ήδη δει δηλαδή, και στο δια ταύτα, την έχω ξαναδεί την ιστορία με τους Ολυμπιακούς. Ναι, αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Τόκιο, που ήταν να διεξαχθούν πέρυσι, στις 24 Ιουλίου με 9 Αυγούστου -και ενώ έβραζε το σύμπαν με τον κορονοϊό να προελαύνει, ισχυρός και αδυσώπητος- και οι επικεφαλής παρίσταναν τις τρεις μαϊμούδες: Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω. Τι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και ο τότε πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους ότι οι Αγώνες θα γίνουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ, τι τα χαμόγελα των επισήμων έλαμπαν στην άδεια Αρχαία Ολυμπία, κατά την Τελετή Αφής της Φλόγας, πέρυσι στις 12 Μαρτίου… Οι ιθύνοντες αγρόν ηγόραζαν-στις δηλώσεις τουλάχιστον- με τους Ολυμπιονίκες, πρωτοστατούσας της Κατερίνας Στεφανίδη, να επαναστατούν και να ρωτούν το αυτονόητο: «Καλέ, πώς θα γίνουν Ολυμπιακοί με τα κρούσματα να πληθαίνουν και τον κόσμο να αποδεκατίζεται καθημερινά;»! Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, αυτή η ιστορία που κατέγραψε ότι στις 24 Μαρτίου ανακοινώθηκε πως οι Αγώνες αναβάλλονταν για τις 23 Ιουλίου του 2021, οπότε και θα είναι όλα… αγγελικά πλασμένα.

Τα φίδια όμως μας έχουν ήδη ζώσει, με το Τόκιο και τρεις γειτονικές περιοχές να τίθενται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τις 8 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα, ελέω του ρεκόρ κρουσμάτων. Αυτό, σε συνδυασμό με την απαγόρευση αφίξεων ξένων πολιτών για ένα μήνα, δεν οδηγεί σε αισιόδοξες σκέψεις. Ναι, όμως, όλα, μα όλα, θα είναι καλύτερα στο μέλλον, θα έχουν πραγματοποιηθεί και εμβολιασμοί, μπορεί να έχουν εμβολιαστεί και οι αθλητές, ο κορονοϊός θα έχει κάνει… και τον κύκλο του, όλα καλά. Πρέπει βέβαια να γίνει πρώτα και η λαμπαδηδρομία στην Ιαπωνική πρωτεύουσα-εκείνη που διακόπηκε πέρυσι- αλλά, αναβλήθηκε και πάει για τέλος του μήνα-πού να μπλέκουμε με συνωστισμούς!

Και επί της ουσίας τώρα: Ποιοι αθλητές θα μετάσχουν στους Αγώνες; Πότε θα γίνουν τα προολυμπιακά; Μέσω ποιου ranking θα ταξιδέψουν στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου; Και αυτοί οι έρημοι αθλητές, προπονούνται άραγε απρόσκοπτα στις χώρες τους; Πες ότι θα ανακοινωθούν οι προϋποθέσεις και όλα καλά. Θα είναι σε «φούσκα» δώδεκα και βάλε χιλιάδες αθλητές, σαν αυτή του NBAικού Ορλάντο; ‘Εχουν αλλάξει, μαθαίνουμε, τα σχέδια διαμονής στο Ολυμπιακό Χωριό-πέντε ημέρες πριν από τον αγώνα τους θα εισέρχονται οι αθλητές και μετά τη συμμετοχή τους θα αποχωρούν. Και αν «σκάσει» κρούσμα, ποιοι θα μπαίνουν σε καραντίνα; Θα τοποθετηθούν και θερμικές κάμερες για τους θεατές στα στάδια. Τους ποιους; Σε έξι μήνες θα υπάρχουν κάπου στον πλανήτη μαζεμένοι θεατές με ασφάλεια; Ανακοινώθηκε, βέβαια, ότι στην Τελετή Έναρξης θα παρελάσουν μόνο… οι σημαίες και δύο μέλη αποστολής της κάθε χώρας-ένας άντρας και μια γυναίκα, ως σημαιοφόροι.

Φυσικά money makes the world go round-αυτό είναι και το ζητούμενο εξάλλου- και με υπερηφάνεια οι οργανωτές κατέληξαν σε συμφωνία με 68 εθνικούς χορηγούς για παράταση των συμβάσεων έως το 2021 με έσοδα 174 εκατομμύρια ευρώ-μια χαρά, δηλαδή. ‘Όσο για τους Γιαπωνέζους πολίτες, μαθαίνουν ότι η κορυφαία αθλητική συνάντηση θα κοστίσει επιπλέον 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, που ναι μεν θα καλυφθούν από επίσημους φορείς αλλά οι φορολογούμενοι θα φορτωθούν νέους φόρους για τα έξοδα αναβολής και αντίμετρα κορονοϊού, με το συνολικό κόστος αγώνων να ξεπερνά τα 15.6 δις δολάρια!

Πώς-σε συνδυασμό με την πανδημία-να μην διχάζονται οι Γιαπωνέζοι; Φυσικά, δουλειά των ιθυνόντων είναι να καθησυχάζουν –είναι και πολλά τα λεφτά, πέραν του ωραίου, του μεγάλου και τ΄ αληθινού- και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπάχ το είπε ξεκάθαρα στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του: «Ολόκληρος ο κόσμος θα ζήσει αξέχαστους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο». Αυτό ακριβώς είχε πει και πέρυσι τέτοια εποχή… μήπως τελικά είναι deja vu;
SPORTS3.GR

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics