Breaking News
01 Σεπτεμβρίου 2021

Αναστασία ΑσλανίδηΑναστασία Ασλανίδη


Ποιες είναι οι τέσσερις τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν με την τριχόπτωση.

 

Τριχόπτωση: 4 τροφές που δεν ξέρετε ότι μπορούν να σας βοηθήσουν
Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών σας. Μάθετε τις τέσσερις τροφές που προάγουν μια πιο γεμάτη τρίχα και είναι ήδη στο ντουλάπι σας.

Ηλιόσπορος
Διαβάστε Επίσης
Υπόθεση Σεμέδο - Όλη η κατάθεση της 17χρονης: «Με βίασε στο δωμάτιο με το κουκλόσπιτο»
Οι ηλιόσποροι είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Β5 ή αλλιώς παντοθενικό οξύ, η οποία βοηθά στη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και στην ανάπτυξη των μαλλιών. Σύμφωνα με έκθεση κλινικής και πειραματικής δερματολογίας, η ανεπάρκεια παντοθενικού οξέος σχετίζεται με την τριχόπτωση. Μόνο με 30γρ σπόρων καλύπτεται το 20% των ημερήσιων απαιτήσεων.

ADVERTISING

Λιπαρά ψάρια
Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να κάνει πολλά τρελά πράγματα, όπως να μετατρέψει το φως του ήλιου σε βιταμίνη D που ενισχύει τα οστά. Ωστόσο, κάτι που δεν μπορεί να κάνει είναι να παράγει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Εκτός από το ότι σας βοηθούν να παραμείνετε σε φόρμα και χωρίς ασθένειες, τα ω-3 σας επιτρέπουν να δυναμώσετε τα μαλλιά και να τα διατηρήσετε λαμπερά και γεμάτα.

Είναι καλύτερο να λαμβάνετε ωμέγα-3 από φυσικές πηγές, όπως σολομό, σαρδέλες, γαύρο και σκουμπρί.

Παντζάρι
Αυτή η ρουμπινί κόκκινη ρίζα είναι πλούσια σε φυσικές χημικές ουσίες γνωστές ως νιτρικά άλατα. Μετά τη διάσπαση τους στο σώμα, αυτές οι χημικές ουσίες μπορεί να συμβάλουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και να μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους θύλακες των μαλλιών σας, σύμφωνα με μελέτη της BritishJournalofClinicalPharmacology.

Φακές
Γεμάτες πρωτεΐνη, σίδηρο, ψευδάργυρο και βιοτίνη, οι φακές έχουν επίσης άφθονο φολικό οξύ. Το σώμα χρειάζεται φολικό οξύ για να αποκαταστήσει την υγεία των ερυθρών αιμοσφαιρίων που τροφοδοτούν το δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής με οξυγόνο για υγιή μαλλιά.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach
fosonline.gr
Διαβάστε επίσης:

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics