Breaking News
02 Σεπτεμβρίου 2021

Ήττα για την εθνική ομάδα στη Βασιλεία, λίγα 24ωρα πριν το κρίσιμο ματς στο Κόσοβο.
Παύλος Σαχτούρης

 

 Πρώτη ήττα για την Ελλάδα μετά τον Οκτώβριο του 2020 και το 2-1, σε φιλικό, από την Αυστρία. Μετά από δέκα ματς αήττητη, η Ελβετία έβαλε τέλος σε αυτό το σερί της «γαλανόλευκης», επικρατώντας 2-1 της Εθνικής στο φιλικό που έγινε στη Βασιλεία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «πλήρωσε» τα… νεκρά διαστήματα που είχε. Σκόρερ ο Παυλίδης στο 34′, είχε δοκάρι στο 62′. Ο Τσούμπερ, το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, κορυφαίος για τους γηπεδούχους.

Η ανάλυση του αγώνα
Η επιλογή του Φαν’τ Σχιπ να ξεκινήσει με διάταξη 5-3-2 δεν λειτούργησε καλά στην αρχή. Στα πρώτα λεπτά οι διεθνείς έδειξαν εγκλωβισμένοι και είχαν πολλά θέματα ανασταλτικά. Οι Ελβετοί εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες της Ελλάδας και προηγήθηκαν νωρίς. Μόλις στο 7′ ο Βίντμερ κινήθηκε από τα δεξιά, γύρισε στον Τσούμπερ που με εξαιρετική ενέργεια απέφυγε τον Μαυροπάνο και πλάσαρε τον Βλαχοδήμο. Το νέο απόκτημα της ΑΕΚ έδειξε την ποιότητά του στη φάση και κατάφερε να σκοράρει για το 1-0. Με την Εθνική να αντιμετωπίζει πολλά θέματα. Στα πρώτα 25 λεπτά η κατοχή της μπάλας ήταν 61%-39% για τους Ελβετούς, οι οποίοι είχαν παράλληλα 5-1 τελικές. Χάνοντας μια ακόμα καλή ευκαιρίες με τον Βίντμερ στο 21′. Κακό μισό στο πρώτο ημίχρονο, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να εμφανίζει πολλές αδυναμίες. Αλλά αυτό άλλαξε, ξαφνικά.

Μετά το 25ο λεπτό ήταν λες και γύρισε ο… διακόπτης. Από εκείνο το σημείο και μετά μια άλλη ομάδα εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο του «St. Jakob Park», στη Βασιλεία. Η Ελλάδα άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα, να αναπτύσσεται και να πιέζει ψηλά. Κάνοντας ένα εξαιρετικό τέταρτο. Μετά από ένα νωθρό πρώτο 25λεπτο, το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό. Οι ποδοσφαιριστές του Φαν’τ Σχιπ βρήκαν ρυθμό, απέκτησαν συνοχή στο παιχνίδι τους και ξεκίνησαν να βγάζουν φάσεις. Ο Μπακασέτας απείλησε με κεφαλιά στο 26′ και η συνέχεια ήταν εξαιρετική.

Άλλαξε εντελώς η εικόνα του ματς
Ο Παυλίδης στο 29′ και ο Μαυροπάνος στο 31′ απείλησαν και έστειλαν το… μήνυμα για τη συνέχεια. Για να έρθει το 34ο λεπτό και η «γαλανόλευκη» να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Η επιμονή του Μπακασέτα και το παράλληλα γύρισμα ήταν ιδανική ασίστ για τον Παυλίδη που δεν χαρίστηκε στους Ελβετούς, πετυχαίνοντας το 1-1.

Δύο ακόμα καλές στιγμές, στο 35′ και στο 38′ με Παυλίδη και Μπακασέτα. Το σκηνικό εντελώς διαφορετικό. Με την Ελλάδα στο διάστημα 25′-40′ να έχει 6 τελικές, οι Ελβετία καμία και η κατοχή της μπάλας να είναι πλέον 53%-47%. Δείγμα της ανόδου της απόδοσης της εθνικής μας ομάδας. Για να λήξει το πρώτο ημίχρονο ισόπαλο 1-1.

Κακό ξεκίνημα και στην επανάληψη
Στο ίδιο έργο θεατές και στην εκκίνηση του δευτέρου 45λεπτου. Πάλι ένα «φτηνό» λάθος της ελληνικής ομάδας. Σε μια φάση που η Εθνική είχε ανέβει ψηλά, ο Μαυροπάνος έκανε λάθος, οι Ελβετοί βγήκαν σε γρήγορη επίθεση και την εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο. Με τον Τσούμπερ από τα αριστερά να κάνει την παράλληλη σέντρα και τον νεοεισελθόντα Βάργκας να αξιοποιεί την ασίστ και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του Μουράτ Γιακίν (2-1) στο 51′. Η Ελλάδα μετά το γκολ έδειξε να αιφνιδιάζεται ξανά. Με τους γηπεδούχους να έχουν μια ακόμα καλή στιγμή με τον κορυφαίο τους, τον Τσούμπερ, αλλά ο Βλαχοδήμος του είπε όχι στο 56′.

Σταδιακά η εθνική ομάδα αντέδρασε εκ νέου. Θα μπορούσε να «απαντήσει» αρκετά γρήγορα. Στο 62′. Στην κάθετη πάσα του Μπακασέτα, ο Παυλίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Ελβετών, απέφυγε τον Κόμπελ, αλλά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι! Τεράστια χαμένη ευκαιρία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει σε 2-2. Ο Φαν’τ Σχιπ συνέχισε τις αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχές σε αρκετούς παίκτες. Παράλληλα έβγαλε και παίκτες που προορίζονται για τη βασική ενδεκάδα, στο κυριακάτικο ματς των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κόσοβο.

Ο χρόνος κυλούσε και η ελληνική ομάδα βελτίωσε, εκ νέου, την απόδοσή της. Κράτησε τους Ελβετούς μακριά από την εστία του Βλαχοδήμου. Είχε, από την άλλη, τις στιγμές της. Στο 84′ μάλιστα ο Δουβίκας μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά. Προτίμησε, όμως, να γυρίσει παράλληλα την μπάλα, αντί να σουτάρει. Σπαταλώντας μια καλή ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα. Με τους γηπεδούχους στα τελευταία λεπτά να παίζουν και με το χρόνο, με στόχο να κρατήσουν το υπέρ τους 2-1. Η Ελλάδα το έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν μπόρεσε να το πετύχει τελικά. Με τον Βλαχοδήμο να σταματά τον Ζακάρια στο 90’+4.

Ελβετία-Ελλάδα 2-1

Γκολ: 7′ Τσούμπερ, 51 Βάργκας / 34′ Παυλίδης

Διαιτητής: Άντι Μούνουκα (Φινλανδία)

Κίτρινες: – / 69′ Μάνταλος, 80′ Μαυροπάνος

Κόκκινες: – / –

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Κόμπελ, Κέμερτ (46′ Βάργκας), Σαρ, Ζέσιγκερ, Ζακάρια, Ροντριγκές (46′ Λοτόμπα), Σο (46′ Έμπισερ), Φρόιλερ, Βίντμερ (46′ Ο. Γκαρσία), Τσούμπερ (64′ Φάσναχτ), Σεφέροβιτς (69′ Ζεκίρι).

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (79′ Σάλιακας), Χατζηδιάκος (65′ Κ. Παπαδόπουλος), Μαυροπάνος, Τσιμίκας (46′ Γιαννούλης), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46′ Σιώπης), Κούτρης, Βρουσάι, Μπακασέτας (65′ Μάνταλος), Παυλίδης (70′ Δουβίκας).
SPORTS3.GR
Διαβάστε επίσης:

WTT Youth Contender Ορεστιάδας: Παράταση έως τις 06/09 στην προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής

 

 

 

 

Όλα τα ζώδια 01/09

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics