Breaking News
20 Οκτωβρίου 2021

Καλεσμένος στο Studio του Crete2day και την εκπομπή "Στρογγυλή Θεά" του Αντώνη Σαριδάκη, ο προπονητής του ΠΟΑ, Ανέστης Αναστασιάδης.

 

 

Αναλυτικά η συνέντευξη

-Μετά από πολύχρονη καριέρα στα γήπεδα αποφάσισες να σταματήσεις, παραμένοντας στο χώρο αλλά αλλάζοντας πόστο. Μίλησε μας και για τις δύο αποφάσεις. Πόσο εύκολες ή δύσκολες ήταν;

«Ήταν δύσκολη απόφαση, όμως αισθάνομαι «γεμάτος» από την αγωνιστική μου διαδρομή, για 19 χρόνια ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Έζησα ωραίες και δύσκολες καταστάσεις, και είδα το ποδόσφαιρο και από την καλή και από την κακή του πλευρά. Την τελευταία χρονιά έπαιξα στον ΠΟΑ, ένα ιστορικό σωματείο της Κρήτης που παρέχει πολλά πράγματα και λειτουργεί επαγγελματικά, και ύστερα από κουβέντα που είχα με τους ανθρώπους του, αποφάσισα να ξεκινήσω από αυτόν την προπονητική. Νομίζω ότι είναι το ιδανικό σωματείο για έναν προπονητή για να κάνει τα πρώτα του βήματα. Κατά καιρούς και άλλοι νέοι προπονητές ξεκίνησαν από τον ΠΟΑ και διέγραψαν σπουδαία διαδρομή στη συνέχεια, καθώς το σωματείο στηρίζει το ποδόσφαιρο και οι άνθρωποι του έχουν αθλητική παιδεία. Σου παρέχει τα εχέγγυα για να δουλέψεις».

-Είχες λάβει καιρό την απόφαση να συνεχίσεις στο χώρο ως προπονητής;

«Όταν ήμουν στην Λαμία είχα ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία να παρακολουθώ σχολές και να παίρνω διπλώματα. Ήταν στο μυαλό μου. Η διαδικασία βέβαια είναι δύσκολη καθώς θέλει αρκετό χρόνο και διάβασμα. Ήταν πάντα στο μυαλό μου να συνεχίσω στο χώρο. Αγαπάω το ποδόσφαιρο και θέλω να ανταποδώσω ότι μου έχει δώσει».

-Σε ποιο σημείο των προπονητικών σου σπουδών βρίσκεσαι;

«Έχω βγάλει το UEFA A’, και είμαι ένα βήμα πριν την απόκτηση του UEFA Pro. Με αργά και σταθερά βήματα θα συνεχίσω να εκπαιδεύομαι και να εξελίσσομαι».

-Το σχόλιο σου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Πρώτα από όλα σε οργανωτικό επίπεδο

«Δεν ξέρω αν κάθε χρόνο στις μικρότερες κατηγορίες γίνεται χειρότερο αυτό που ζούμε. Υπάρχουν παθογένειες. Στη Γ’ Εθνική αλλά και τη Superleague 2 υπάρχουν παιδιά που συντηρούν τις οικογένειες τους. Βρισκόμαστε κοντά στο Νοέμβριο κι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αυτό πηγαίνει πολύ πίσω τους ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει ένα σχεδιασμό. Το ίδιο και τις ομάδες. Το κακό είναι ότι έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις».

-Η γνώμη σου για τον 7ο Όμιλο

«Είναι ένας πολύ δυνατός Όμιλος στον οποίο συμμετέχουν οι κρητικές ομάδες μαζί με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟ Ρουφ. Όλοι έχουν δυναμώσει. Θα γίνει ένα αρκετά ενδιαφέρον και δύσκολο πρωτάθλημα».

-Μπορεί να αποκτήσει ενιαία στρατηγική μια ομάδα που με ένα στραβοπάτημα βγαίνει εκτός στόχων, σε μια τόσο σύντομη χρονικά διοργάνωση.

«Αυτή είναι κυρίως η δυσκολία του πρωταθλήματος. Είναι πρόβλημα το πώς θα διαχειριστούν οι ομάδες τα παιχνίδια. «Σπρώχνονται» σε ένα σκεπτικό να παίρνουν αποτέλεσμα με κάθε κόστος»

-Με τι στόχο θα πορευτεί ο ΠΟΑ στο νέο πρωτάθλημα;

«Οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές για τον ΠΟΑ. Έχουμε πρωταγωνιστικούς στόχους και αυτό έχει να κάνει και με την ιστορία του σωματείου, αλλά και γιατί μετά τον Πανιώνιο είμαστε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα. Το επίπεδο των παιδιών που βρίσκονται στην ομάδα είναι πολύ καλό με εμπειρία και παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες. Ο Πανιώνιος είναι το φαβορί, λόγω ονόματος αλλά και λόγω ρόστερ. Από κει και πέρα και οι υπόλοιποι έχουν δυναμώσει. Οι κρητικές ομάδες έχουν υψηλό βαθμό ανταγωνιστικότητας. Κάθε Κυριακή θα παίζουμε ντέρμπι».

-Μπορεί ο ΠΟΑ την άνοδο;

«Για να ανέβει μια ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία πρέπει να υπάρχει ένα μεγάλο οικονομικό background, ούτως ώστε ακόμα κι όταν έλθει αυτή η ώρα να μπορεί να υποστηρίξει μια τέτοια πρόκληση. Εμείς πρέπει να αισθανόμαστε γεμάτοι κάθε Κυριακή, και μακάρι στο τέλος να θέσουμε στους ανθρώπους της ομάδας έναν τέτοιο ευχάριστο προβληματισμό. Υποθετικά, όλες οι ομάδες μπορούν την άνοδο».

-Με τι φιλοσοφία θα πορευτείς; Ποιες είναι οι ιδέες σου για το ποδόσφαιρο;

«Φιλοσοφία του ΠΟΑ είναι να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ανέκαθεν αυτό πρεσβεύει γιατί πίσω του έχει μια «δεξαμενή» παιδιών που πρέπει να μάθουν να παίζουν σωστά. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, και μέσω του καλού ποδοσφαίρου να φτάνουμε στο αποτέλεσμα. Θα φανεί στην πορεία αν αυτό είναι εφικτό».

-Που ποντάρετε περισσότερο στο νέο πρωτάθλημα;

«Ο ΠΟΑ έχει δυνατή έδρα που είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Υπάρχει οικογενειακό κλίμα που χτίζεται πολλά χρόνια, και βοηθάει να ξεπερνάμε όλες τις πιέσεις και τα αρνητικά πράγματα που μπορούν να προκύψουν στη διάρκεια της περιόδου. Και βέβαια υπάρχει η ποιότητα των παιδιών που βρίσκονται στην ομάδα. Είμαστε ικανοποιημένοι με την παραμονή παικτών που αποτέλεσαν τους «πυλώνες» της περυσινής χρονιάς, ενώ ήρθαν δύο παιδιά που προσέθεσαν περαιτέρω ποιότητα στην ήδη υπάρχουσα».

-Από την εικόνα που έδειξε η ομάδα στις φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε είσαι ικανοποιημένος;

«Η επιλογή μας ήταν να δώσουμε φιλικά παιχνίδια με αντιπάλους μεγαλύτερων κατηγοριών. Για να μπορούμε να δούμε καλύτερα τα λάθη μας, και να βοηθήσουμε την ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών. Είμαστε ικανοποιημένοι σε ένα βαθμό, αλλά έχουμε πολύ δουλειά τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι μια διαδικασία στην οποία οφείλεις καθημερινά να βελτιώνεσαι»

-Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος προβλέπει εντός έδρας συνάντηση με την Αναγέννηση Ιεράπετρας

«Κάθε πρεμιέρα κρύβει παγίδες, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Θυμόμαστε τι έγινε πέρυσι όταν οι περισσότεροι θεωρούσαν τον Αλμυρό φαβορί στη μεταξύ τους συνάντηση την 1η αγωνιστική. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα αντιμετωπίσουμε μια σκληροτράχηλη ομάδα, που μαρκάρει και τρέχει καλά, και έχει κάνει δύο προσθήκες παιδιών από την Ολλανδία που είναι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές».

-Το πρόγραμμα δεν παίζει μεγαλύτερο ρόλο σε μια περιορισμένη χρονικά διοργάνωση;

«Όλα τα παιχνίδια θα είναι ντέρμπι, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το πρόγραμμα παίζει ρόλο στην ψυχολογία των αθλητών στο ξεκίνημα της διοργάνωσης. Μετά το παιχνίδι με την Αναγέννηση ακολουθούν ακόμα 4 – 5 πολύ δύσκολα παιχνίδια. Με τον ΑΟΑΝ που είναι δυνατή ομάδα, ακολουθούν δύο ντέρμπι στην έδρα μας με τον Αλμυρό και τον ΠΑΟ Ρουφ, και στη συνέχεια πηγαίνουμε στον Πανιώνιο. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Ξέρουμε τις δυνατότητες μας στο γήπεδο. Μεγαλύτερη βαρύτητα για μένα ωστόσο έχει το πρόγραμμα όσο πηγαίνουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος, τις 4 – 5 τελευταίες αγωνιστικές»

-Οι πρώην συμπαίκτες σου είναι πλέον οι παίκτες σου. Πως το διαχειρίζεσαι αυτό;

«Είναι δύσκολο αυτό το κομμάτι. Είσαι μαζί με κάποιον, μοιράζεσαι τις ίδιες αγωνίες, κάνεις πλάκες, κι αυτό πλέον αλλάζει. Στέκομαι όμως στην νοοτροπία και το χαρακτήρα των παιδιών του ΠΟΑ. Βασίζομαι εκεί. Στον καθημερινό σεβασμό που υπάρχει μεταξύ εμένα και των παιδιών. Όπως είπα μπορεί να βρισκόμαστε στη Γ’ Εθνική αλλά κάποια πράγματα λειτουργούν σε επαγγελματικό επίπεδο».

-Η σχέση σου με την Κρήτη ξεκινάει το 2002 όταν έρχεσαι στον ΟΦΗ.

«Είχε τελειώσει το συμβόλαιο μου με την Μπαρτσελόνα. Θα μπορούσε τότε ένας μάνατζερ να μου πει να μείνω στο εξωτερικό. Δεν μετανιώνω όμως για τίποτα. Άλλωστε δεν θα γνώριζα την γυναίκα μου αν δεν ερχόμουν εδώ. Οπότε δεν υπάρχουν διλλήματα. Ήρθα στον ΟΦΗ που ανέκαθεν στήριζε νέα παιδιά»

-Πως ήταν η τετραετία 2002 – 2006 που παρέμεινες στην ομάδα;

«Τα δύο πρώτα χρόνια με τον κ. Παντελή, και την ομάδα που είχαμε ήταν πολύ καλή. Δεν είχαμε βγει Ευρώπη για λίγους βαθμούς. Μετά ξεκίνησαν τα προβλήματα. Διοικητικά και αγωνιστικά. Έζησα ωραίες καταστάσεις. Με τον ΟΦΗ μπήκα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μου έδωσε την δυνατότητα να κάνω το ντεμπούτο μου στην Α’ Εθνική. Αξέχαστη εμπειρία ήταν και η συμμετοχή μου στο τελευταίο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στο Παγκρήτιο το 2006. Κρατάω όλα τα θετικά. Τις φιλίες και τις σχέσεις που έχω κάνει με τους ανθρώπους και μ’ αυτό πορεύομαι».

-Επιστρέφεις στην Κρήτη το 2019, ενώ έχεις διαγράψει μια έντονη πορεία στην Α’ Εθνική. Πως προέκυψε αυτό;

«Μετά την Λαμία είχα προτάσεις από Λεβαδειακό και Διαγόρα. Επέλεξα όμως για οικογενειακούς λόγους, να έλθουμε στο Ηράκλειο. Είχα σχεδόν αποφασίσει να σταματήσω το ποδόσφαιρο, όμως μέσω κάποιων γνωστών προέκυψε η πρόταση από την Δαμάστα. Εκεί βρήκα δύο παλιούς μου συμπαίκτες τον Μανώλη Ρουμπάκη και τον Τάσο Τριανταφύλλου. Και η Δαμάστα ήταν μια καλή εμπειρία»

-Εν τέλει είσαι ευχαριστημένος από όσα έζησες στον χώρο; Τώρα μπορείς να κάνεις τον απολογισμό.

«Έφυγα «γεμάτος». Πάντα ήμουν ρεαλιστής. Με πολλά παιδιά δεν συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν ομάδες που δεν σου προσφέρουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να δουλέψεις όπως πρέπει. Μόνο στην Α’ Εθνική αν είσαι τυχερός μπορεί να το ζήσεις αυτό».

-Καλύτερη και χειρότερη αγωνιστική σου στιγμή;

«Σίγουρα η μεταγραφή μου στην Ισπανία. Από τον ΟΦΗ κρατάω το τελευταίο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό που καταφέραμε με μεγάλη δυσκολία να παραμείνουμε στην κατηγορία. Η άνοδος με τον Παναιτωλικό έπειτα από 45 χρόνια, όπως και η άνοδος στην Α’ Εθνική με την Λαμία και την Καλλονή. Ήταν ιστορικές στιγμές. Κρατάω αυτές τις μνήμες μέσα μου. Όπως και τον υποβιβασμό με τον Παναιτωλικό. Είχαμε πολύ καλή ομάδα. Ο Παναιτωλικός έχει έναν σπάνιο άνθρωπο που φωνάζει για πράγματα αλλά δεν ακούγεται, τον κ. Κωστούλα»

-Τον ΟΦΗ φέτος πως τον βλέπεις;

«Πιστεύω ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ καλή. Δεν το λέω αυτό επειδή νίκησε στο Αγρίνιο. Το ρόστερ του είναι πολύ γεμάτο. Έχει πολλές επιλογές με πλούσιες παραστάσεις από προηγμένες χώρες και μαζί με τα παιδιά που έχουν μείνει, θα είναι πιο έτοιμος έχοντας στο μυαλό και την περυσινή σεζόν. Ο κόουτς ξέρει την ομάδα και βάζει τις σταθερές που θέλει για να αποκτήσει την ταυτότητα να διεκδικήσει την είσοδο στην εξάδα»

-Από το ποδόσφαιρο πλέον τι περιμένεις;

«Οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες του στα χέρια τους να θέσουν τα πράγματα όπως πρέπει για να φτάσουμε σταδιακά στο επίπεδο των χωρών που αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό όπως πρέπει. Σίγουρα ο ΟΦΗ αποτελεί ένα παράδειγμα σ’ αυτόν τον τομέα. Όλες οι ομάδες πρέπει να κοιτάξουν τον τρόπο λειτουργίας, οργάνωσης και σκέψης του γύρω από την νίκη και την ήττα. Ο ΟΦΗ στέκεται εξίσου στον κοινωνικό χαρακτήρα και εκπαιδεύει τους φιλάθλους. Ο αθλητισμός δεν είναι έχθρα ή βία. Παίζουν παιδιά που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι παιδιά οποιουδήποτε έρχεται στο γήπεδο. Στο γήπεδο πρέπει να πηγαίνω για να χειροκροτήσω την ομάδα μου, κι αν η ομάδα μου δεν είναι καλή να χειροκροτήσω τον αντίπαλο. Αυτή πρέπει να είναι η φιλοσοφία. Όπως στο εξωτερικό. Κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε και προς αυτήν την κατεύθυνση».

Διαβάστε Επίσης

Κλήρωση Tζόκερ-Πρότο 19/10/2021

 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 42 ΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΛΑΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ 19/10/2021

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics