Breaking News
18 Ιανουαρίου 2022

Καλεσμένος στο studio του crete2day και στην Αθλητική Εκπομπή "Στρογγυλή Θεά" με τον Αντώνη Σαριδάκη, o προπονητής του ΟΦ Ιεράπετρας, Στάικος Βεργέτης.

-Για τη βαθμολογική συγκομιδή και το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα:

 

«Δεν είμαι ευχαριστημένος από τη βαθμολογική μας συγκομιδή γιατί δεν πήραμε θετικά αποτελέσματα σε παιχνίδια που ήμασταν ανώτεροι των αντιπάλων μας. Δεν ήταν λίγα αυτά τα παιχνίδια. Ήταν μια κατάσταση που μας ταλαιπώρησε Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Η ομάδα έπαιζε ποδόσφαιρο εφάμιλλο των εμφανίσεων που πραγματοποιεί τελευταία αλλά αυτό δεν συνδυάζονταν με την κατάκτηση βαθμών. Δεχόμασταν εύκολα γκολ, ενώ δεν σκοράραμε συχνά παρά το ότι βρισκόμασταν με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Δόξα τω Θεώ έχουμε μπει με το δεξί στο 2022. Είμαστε πιο αποτελεσματικοί τόσο στις αμυντικές μας επεμβάσεις όσο και στα επιθετικά μας τελειώματα.

Σε ότι έχει να κάνει με την ποιότητα του ποδοσφαίρου, υπάρχουν διαστήματα που η ομάδα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, και άλλα που υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Θα ήθελα να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στα καλά μας διαστήματα»

-Για την εξέλιξη της ομάδας:

«Είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές. Αυτό που με είχε πικράνει ήταν το ότι στην αρχή δεν παίρναμε αποτελέσματα. Παίρναμε συγχαρητήρια από τους αντιπάλους μας, και φεύγαμε με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο γιατί παίρναμε μόνο έναν βαθμό ή δεν παίρναμε καν, ενώ δικαιούμασταν και τους τρεις. Αυτό συνέβη σε αρκετά παιχνίδια και μας στενοχώρησε. Ευτυχώς η ομάδα τώρα δείχνει να αποκτά την αποτελεσματικότητα που της έλειπε»

-Για τα σημεία αναφοράς της ομάδας, δυνατά και αδύνατα:

«Στα θετικά προσμετράται το ποιοτικό ρόστερ που καταφέραμε να συγκροτήσουμε απαρτιζόμενο από ικανότατους Έλληνες και Αργεντινούς ποδοσφαιριστές. Επίσης ένα δυνατό σημείο μας είναι η ενότητα που επικρατεί στα αποδυτήρια. Οι ποδοσφαιριστές έχουν γίνει μια οικογένεια. Τα παιδιά έχουν άψογο χαρακτήρα. Αποδέχτηκαν ο ένας τον άλλο, ενώ η περίοδος που η ομάδα δεν έπαιρνε θετικά αποτελέσματα μας ένωσε περισσότερο. Βγήκαμε δυνατότεροι από αυτήν.

Αδύνατα σημεία πάντα υπάρχουν σε μια ομάδα. Θα προτιμούσα να έχουμε καλύτερη αμυντική λειτουργία. Δυστυχώς έχουμε μια από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος, κάτι που δεν μας τιμά. Επίσης πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση κάτι που ήδη αρχίζουμε να κάνουμε»

-Για το αν η διόρθωση της αμυντικής λειτουργίας περνάει περισσότερο μέσω από τη δουλειά ή την πραγματοποίηση διορθωτικών κινήσεων:

«Η άμυνα θέλει περισσότερο δουλειά, ενώ η επίθεση ποιότητα και ταλέντο. Αν υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγή τη δημιουργία και το τελείωμα των φάσεων δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Εκεί στρέφεσαι σε μεταγραφές.

Η άμυνα όμως είναι κάτι που δουλεύεται. Τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι αδικούν την προσπάθεια τους με το να δέχονται εύκολα γκολ. Τον τελευταίο καιρό τα έχουν δώσει όλα στην προπόνηση ώστε τα πράγματα να γίνουν καλύτερα και αυτό το στοιχείο φαίνεται στα παιχνίδια»

-Για το αν γίνουν μεταγραφές:

«Ποτέ δεν ήμουν υπέρ της άποψης να γίνονται πολλές μεταγραφές τον Ιανουάριο. Μπορείς βέβαια να κάνεις μία ή δύο κινήσεις σε θέσεις που πονάς. Έχουμε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και αυτό είναι επίσης ένα στοιχείο που μας στοίχισε στην προσπάθεια να βρει η ομάδα τα πατήματα της. Ίσως γίνουν μεταγραφές σε θέσεις που πονάμε. Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία για μία ή δύο περιπτώσεις»

Για τον έως τώρα απολογισμό:

«Κρίνω ικανοποιητικό έως τώρα τον απολογισμό μας αρκεί να υπάρχει ανάλογη συνέχεια όπως εμφανίζεται στα τελευταία παιχνίδια»

Για το πρωτάθλημα της Super League 2 σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο:

«Είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον και ιδιαίτερο πρωτάθλημα, με το διαχωρισμό των Ομίλων και την ύπαρξη των Β’ ομάδων. Οι αγώνες έχουν ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει χάσμα μεταξύ των ομάδων. Δεν υπάρχουν δηλαδή πολύ αδύνατες και πολύ δυνατές, με χαρακτηριστικά αποκλίνουσες πορείες. Μπαίνουν γκολ, ενίοτε αρκετά θεαματικά και δεν βλέπεις συχνά παιχνίδια να τελειώνουν 0 – 0. Αν φτιάξει ο καιρός και βελτιωθούν λίγο τα γήπεδα νομίζω ότι θα δούμε καλύτερο θέαμα.

Σε οργανωτικό επίπεδο το γεγονός που με θλίβει είναι το γηπεδικό. Δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις και τα προπονητικά κέντρα. Πολλές ομάδες δεν έχουν προπονητήριο, και προπονούνται στο γήπεδο που αγωνίζονται, με αποτέλεσμα αυτό να μην είναι τόσο καλό την Κυριακή. Κατά τα άλλα δεν βρίσκω γενικότερα προβλήματα. Υπάρχει καταρτισμένο προσωπικό, υλικό, και οργάνωση».

-Για το αν η βαθμολογία απεικονίζει την «πραγματικότητα» σύμφωνα με αυτά που έως τώρα έχουν γίνει:

«Πάντα ισχύει αυτό. Σε ένα πρωτάθλημα πάντα αποδίδεται δικαιοσύνη στη βαθμολογία γιατί υπάρχει μια σειρά αγώνων και ο καθένας παίρνει στο τέλος αυτό που του αξίζει. Ο Λεβαδειακός και η Καλαμάτα παρουσιάζουν μια σταθερότητα στην απόδοση τους, ξέροντας να παίρνουν αποτελέσματα ακόμα και σε μέρες που δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση. Αν συνεχίσουν έτσι ενδέχεται να ξεφύγουν. Από τις Β’ ομάδες, η ΑΕΚ εχει φανερώσει καλή λειτουργία. Καλή παρουσία έχουν επίσης Καλλιθέα και Κηφισιά.

Για τις ομάδες που βρίσκονται στη βάση της κατάταξης θεωρώ ότι ο Ιανουάριος είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας. Είναι «φορτωμένος» με παιχνίδια, και αποτελεί μια «επικίνδυνη στροφή» για τις ομάδες για να δούμε ποιες από αυτές θα μείνουν χαμηλά και ποιες θα απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις. Η μέση και η βάση της βαθμολογίας δεν απέχουν πολύ. Είναι κοντά. Δεν μπορούν οι ομάδες που τώρα βρίσκονται στη μέση της κατάταξης να είναι ήρεμες».

-Για το κίνητρο που υπάρχει:

«Ο ανώτερος στόχος που έχουμε είναι να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Μακάρι να μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό το συντομότερο δυνατό, για να ηρεμήσουμε και να παίξουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο. Πρέπει να κοιτάζουμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι που έρχεται και να δίνουμε όλη μας την συγκέντρωση για να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς.

Όταν είχα αναλάβει πρόπερσι την Νίκη Βόλου η ομάδα ήταν προτελευταία αλλά καταφέραμε να σωθούμε ενάμιση μήνα πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Ήταν εντυπωσιακή αίσθηση ότι ενώ πέτυχες το στόχο σου έπαιξες καλύτερο ποδόσφαιρο απαλλαγμένος από το άγχος του αποτελέσματος. Κάτι τέτοιο θα ήθελα να συμβεί και τώρα»

Για το πως αντιλαμβάνεται τον ΟΦΙ στην καριέρα του:

«Η συνεργασία είναι πολύ καλή. Πρώτα από όλα είμαι ήρεμος. Κάνουμε τη δουλειά μας με το προπονητικό επιτελείο, χωρίς να εμπλέκεται κανένας στα πόδια μας. Δόξα τω Θεό έχουμε μια άψογη συνεργασία και με τους ποδοσφαιριστές»

Για τη συνεργασία με τη Διοίκηση:

«Η Διοίκηση δεν είναι μέσα στην καθημερινότητα μας. Τους διοικούντες τους βλέπουμε πιο πολύ στους αγώνες. Δεν μπλέκονται στα πόδια μας, και δεν νομίζω ότι κρίνεται και απαραίτητο κάτι τέτοιο. Έχουν εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο. Είναι άνθρωποι που αγαπούν πολύ την ομάδα. Τόσο η πλευρά του κ. Χηνόπουλου που αυτή τη στιγμή είναι ο πρόεδρος της ομάδας και των ανθρώπων που είναι γύρω του, όσο και η νέα πλευρά που έχει εμφανιστεί, και είναι επενδυτές με την ΠΑΕ να βρίσκεται σε μια διαδικασία μεταβίβασης. Αν και είναι στο εξωτερικό επικοινωνούν συνέχεια μαζί μας, ρωτάνε για την ομάδα, και αγωνιούν για την εξέλιξη των αγώνων»

Τι ξεχωριστό έχει η συνεργασία με τον ΟΦΙ:

«Υπάρχει ένα κοινό σημείο που το είχα και στον Αστέρα Τρίπολης, και αυτό είναι η συνύπαρξη Ελλήνων και Αργεντινών ποδοσφαιριστών. Αυτό που είναι αλλόκοτο και δεν το έχω ξανασυναντήσει, είναι αυτή η παράλληλη φάση της αγωνιστικής πορείας της ομάδας σε συνδυασμό με την κατάσταση μεταβίβασης της ΠΑΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό δεν το έχω ξαναζήσει, όμως δεν μας αφορά και δεν κοστίζει στο αγωνιστικό κομμάτι. Εμείς συνεχίζουμε να απερίσπαστοι στη δουλειά μας, και να προετοιμαζόμαστε στον καλύτερο δυνατό βαθμό για τις αναμετρήσεις που ακολουθούν»

-Για την προσεχή εκτός έδρας συνάντηση με τον Παναθηναϊκό Β’:

«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός Β’ έχει πολύ δυνατά σημεία. Πρόσφατα τον παρακολούθησα απέναντι στον Ηρόδοτο, και είδα νέα παιδιά με δίψα για διάκριση, για να παίξουν ποδόσφαιρο και να αναρριχηθούν. Επιτελούν το ρόλο τους πολύ σωστά. Ένας παράγοντας που μας προβληματίζει είναι η κόπωση. Θα πάμε όμως να παίξουμε το παιχνίδι στα ίσια όπως έχουμε συνηθίσει»

Για την μεγαλύτερη χαρά που έχει πάρει από το ποδόσφαιρο:

«Στον Αστέρα Τρίπολης έζησα 12 χρόνια. Δεν είναι λίγα. Ήμουν 8 χρόνια στο προπονητικό επιτελείο. Τον Οκτώβριο του 2013 η διοίκηση αποφάσισε να μου δώσει την τεχνική ηγεσία. Εκείνη τη χρονιά πήραμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το καλοκαίρι τρεις προκριματικούς και η ομάδα μπήκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους Ομίλους του Europa League. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία καθώς ο σύλλογος δεν είχε επιτύχει κάτι τέτοιο και «έσπασε» τη ζώνη των προκριματικών. Θυμάμαι την χαρά και τον ενθουσιασμό που επικρατούσε όταν αποκλείσαμε την Μακάμπι στην Κύπρο. Όλη η Τρίπολη είχε βγει στους δρόμους. Αυτό ήταν ότι καλύτερο έχω να θυμάμαι στην προπονητική μου καριέρα. Γενικότερα μπορώ να πω ότι είμαι ευλογημένος γιατί έζησα πράγματα που δεν είχα καν ονειρευτεί».

-Για τους προσωπικούς στόχους και επιδιώξεις:

«Θέλω να καταρτίζομαι, να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι ολοένα και περισσότερο. Ασχολούμενος με αυτό πιστεύω ότι θα έρθουν και άλλες καλές στιγμές, απλά δεν μπορώ να τις προσδιορίσω. Θέλω να καταρτίζομαι ώστε αν έρθει η ευκαιρία να είμαι έτοιμος να την αρπάξω»
Διαβάστε Επίσης

«Μπήκε» ο Σωτηρίου στον ΟΦΗ

 

 

 

Σήμερα 18 Ιανουαρίου γιορτάζουν

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics