Breaking News
10 Απριλίου 2023

ANOIΧΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

"Το ταξίδι της Διπολικής διαταραχής στο Ελληνικό Πέλαγος"

 

Στις 22/04/23, ώρα 11πμ - 2μμ, μέσω zoom (διαδικτυακά)

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής (30/03)

Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ) ανακοινώνει ότι στις 22 Απριλίου 2023, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom, από τις 11π.μ. έως τις 2μ.μ., και είναι ανοιχτή σε όλους με δωρεάν εγγραφή.

Ο τίτλος της Ημερίδας είναι "Το ταξίδι της Διπολικής διαταραχής στο Ελληνικό Πέλαγος". Βασικός στόχος της Ημερίδας θα είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη διπολική διαταραχή, να μοιραστεί προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες, καθώς και να παρουσιάσει τις καινοτομίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας στη θεραπεία της διπολικής διαταραχής.

Τι θα συμπεριλαμβάνει η ημερίδα;

Πιο συγκεκριμένα, στην Ημερίδα θα διεξαχθούν διάφορες προσεγγίσεις που ενημερώνουν, υποστηρίζουν και προάγουν την ψυχική υγεία. Όπως:

1. Συζήτηση και συνέντευξη με ανθρώπους που έχουν προσωπική εμπειρία με τη Διπολική διαταραχή. Θα δοθεί η δυνατότητα σε ανθρώπους που έχουν βιώσει τη Διπολική διαταραχη να μιλήσουν για αυτή τους την εμπειρία και βίωμα. Θα φιλοξενηθεί ένα ζευγάρι το οποίο επιθυμεί να μιλήσει για αυτή του την εμπειρία και να την μοιραστεί με το υπόλοιπο κοινό. Θα υπάρξουν διάφορες αναφορές από τα ίδια τα άτομα που βιώνουν τη Διπολική διαταραχή αλλά και από οικείους αυτών, φίλους, συγγενείς κτλ. Για όσους επιθυμούν να μοιραστούν και οι ίδιοι τις προσωπικές τους εμπειρίες, θα μπορούσαν να συμπληρώσουν την φόρμα Αναφορά Εμπειρίας με τη Διπολική διαταραχή. Θα σεβαστούμε το απόρρητο, προστατεύοντας τα προσωπικά στοιχεία, για όσους από τους συμετέχοντες επιθυμούν να μοιραστούν και οι ίδιοι τις προσωπικές τους εμπειρίες είτε διαβάζοντας εμείς τις εμπειρίες που θα μας στείλουν ή αλλάζοντας τα στοιχεία τους στην περίπτωση που τις μοιραστούν οι ίδιοι ζωντανά στην ημερίδα.

Ενημέρωση και συζήτηση με ειδικούς του χώρου ψυχικής υγείας. Επαγγελματίες ψυχικής υγείας θα συζητήσουν και θα μοιραστούν προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες στον χώρο τους. Θα αναφερθούν προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας στη θεραπεία της διπολικής διαταραχής. Θα γίνει παρουσίαση και συζήτηση για μία πρόσφατη συνέντευξη του Δρ. Ιωάννη Γ. Μάλλιαρη στην LIFO. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις εκπαιδευτικού υλικού που αφορά προκλήσεις στην θεραπεία της Διπολικής διαταραχής, όπως η συννοσηρότητα (ουσίες, άγχος κτλ). Θα γίνει συζήτηση σχετικά με την επίπτωση που μπορεί να έχει η συννοσηρότητα με Διπολική διαταραχή στην ζωή του ατόμου και πως αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να μάθουν περισσότερα για αυτές τις θεραπευτικές προκλήσεις.

Αναφορά στο Πρότυπο Κλινικό κέντρο του BipolarLab. Θα γίνει παρουσίαση του πρότυπου προγράμματος θεραπείας του BipolarLab για τη Διπολική διαταραχή από τον δημιουργό του τον Δρ. Ιωάννη Γ. Μάλλιαρη. Θα γίνει συζήτηση για τα διάφορα στάδια θεραπείας που ακολουθούνται στην συνδυαστική θεραπεία (ψυχοθεραπεία και φαρμακοθεραπεία) για τη Διπολική διαταραχή και πως αυτά προσαρμόζονται σε διάφορα περιστατικά που χρίζουν ανάγκη για εξειδικευμένη θεραπεία. Θα γίνει συζήτηση και για Θεραπευτικές επιτυχίες και αποτυχίες και για τοο μέλλον της θεραπείας της Διπολικής Διαταραχής. To BipolarLab.com είναι ένα πρότυπο κέντρο ψυχικής υγείας που παρέχει εξειδικευμένη κλινική φροντίδα σε ασθενείς με Διπολική διαταραχή και κατάθλιψη τοπικά στην Γλυφάδα & Ραφήνα και εξ αποστάσεως σε όλο τον κόσμο.

Αναφορά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του BipolarLab. To BipolarLab παρέχει ένα Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας & Διαταραχών της Διάθεσης σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, κλινικούς ψυχολόγους & ειδικευόμενους ψυχιατρικής). Δίνεται θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία των Διαταραχών της Διάθεσης (Διπολική διαταραχή και Καταθλιπτικές διαταραχές). Το πρόγραμμα παρέχει εκπαίδευση σε γνωσιακή, συμπεριφορική αλλά και συνδυαστική θεραπεία για τις διαταραχές διάθεσης, εκπαίδευση σε διαγνωστική και ψυχολογική αξιολόγηση με πιστοποιημένα ψυχομετρικά εργαλεία, σε ειδικά θεραπευτικά πρωτόκολλα. Επίσης, παρέχεται εποπτεία και προσωπική θεραπεία και υποστήριξη επαγγελματικής ανάπτυξης. Υποστηρίζεται και η δυνατότητα πιστοποίησης ΓΣΘς από το Beck Institute της Αμερικής.

Αναφορά στην κοινωνική δράση της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης edomazi.gr. Θα γίνει ενημέρωση της εθελοντικής δράσης “Γνωριμία και Ενημέρωση’’που ήδη είναι σε λειτουργία τα τελευταία χρόνια. Επίσης, θα γίνει και παρουσίαση νέων παρεμβάσεων της δράσης που θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα. Η δράση προσφέρει υποστήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη διάθεσή τους και που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Υποστηρίζεται από ειδικευόμενους ψυχολόγους του Bipolarlab.edu.gr και επιστημονικούς συνεργάτες της ΕΔΟ με την καθοδήγηση και εποπτεία του Δρ. Μάλλιαρη και της κλινικής ομάδας του.

Ποιοί μπορούν να συμμετέχουν;

Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο σε άτομα που πάσχουν από Διπολική διαταραχή, όσο και στις οικογένειες, στους φίλους και στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη διπολική διαταραχή.

Ποιος επιμελείται την ημερίδα και τις εθελοντικές δράσεις;

Την Ημερίδα και όλες τις δράσεις της ΕΔΟ τις επιμελείται ο Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης, Bsc. Hons, PhD, Κλινικός Ψυχολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Institute of Psychiatry, King's College London), Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης. Ιδρυτής του BipolarLab.com. Πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής & Εκπαιδευτής στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία από το Beck Institute της Αμερικής.

Τις παρεμβάσεις υποστηρίζουν εθελοντές ειδικευόμενοι ψυχολόγοι του Bipolarlab.edu.gr και επιστημονικοί συνεργάτες της ΕΔΟ με την καθοδήγηση και εποπτεία του Δρ. Μάλλιαρη και της ομάδας του.

Ελπίζουμε ότι η Ημερίδα αυτή θα συμβάλει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης για τη διπολική διαταραχή, την παροχή υποστήριξης σε όσους πλήττονται από αυτήν, και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ επαγγελματιών της ψυχικής υγείας, οργανώσεων και κοινωνικών ομάδων.

Σας περιμένουμε στις 22 Απριλίου 2023 για μια εμπλουτιστική και εποικοδομητική συζήτηση γύρω από τη διπολική διαταραχή και το ταξίδι της στο Ελληνικό Πέλαγος.

Πως μπορώ να συμμετέχω;

Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στην ενημερωτική μας αυτή δράση να κάνουν εγγραφή στη λίστα συμμετοχής της ΕΔΟ ή τηλεφωνικά στο 6970018622.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις πάντα παρέχεται δωρεάν και είναι ανοιχτή σε όλο το ενδιαφερόμενο κοινό. Η επιστημονική ομάδα & συνεργάτες της ΕΔΟ είναι διαθέσιμοι στα ΜΜΕ για την ενημέρωση του κοινού. Ευχαριστούμε για την κοινοποίηση του δελτίου τύπου.

Δήλωση συμμετοχής!

https://bipolarlab.typeform.com/to/tbas0E5X

Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ) υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής οργανώνοντας μία σειρά από ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση των ασθενών, των συγγενών τους καθώς και του ευρύτερου κοινού.
Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Πιθανόν να σας ενδ)ιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Στα τέλη Απριλίου θα γίνουν οι αγώνες του Ολυμπιακού στην Α1 εθνική επιτραπέζιας αντισφαίρισης

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics