Breaking News
29 Νοεμβρίου 2018

Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείτε να νιώσετε από το μούδιασμα το χέρι σας ή το πόδι σας. Σας τρομάζει έτσι δεν είναι; Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;

 

Τις περισσότερες φορές το… μυρμήγκιασμα που λέμε δεν είναι και η πιο ευχάριστη αίσθηση, ενώ η αλήθεια είναι ότι όταν συμβαίνει κάνουμε περίεργους συνειρμούς.

Η πραγματικότητα, είναι πάντως, ότι συνήθως υπάρχει μια αιτία η οποία δεν είναι τόσο επικίνδυνη, εκτός αν το μούδιασμα συνδυάζεται και με άλλα συμπτώματα όπως ζάλη, πόνος στο στήθος, τάση λιποθυμίας ή εμετός. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ζητήσετε άμεσα βοήθεια.

Πίεση και νεύρα
Για παράδειγμα η πίεση που ασκούμε στο πόδι μας όταν καθόμαστε πάνω του ή όταν σφίγγουμε πολύ τα κορδόνια των παπουτσιών μας, μπορεί να προκαλέσει αυτό το μούδιασμά.



Επίσης ένα παγιδευμένο νεύρο, που αλλού βρίσκεται και αλλού… χτυπάει. Μπορεί δηλαδή το νεύρο να ξεκινάει από την πλάτη, το λαιμό ή τη σπονδυλική στήλη και να κάνει το πόδι μας, το χέρι ή τα δάχτυλά μας να μυρμηγκιάζουν.

Αλκοόλ και διαβήτης
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, είναι ένας ακόμα παράγοντας, ενώ οι πάσχοντες από διαβήτη έχουν αρκετά μουδιάσματα.

Διατροφή
Πολλές φορές η έλλειψη βιταμίνης Β12, λόγω διατροφής (σ.σ. συνήθως αφορά τους χορτοφάγους) οδηγεί σε μουδιάσματα, συνήθως πάντως, τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους.
runfun.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics