Breaking News
15 Νοεμβρίου 2020

Παγκόσμιος πρωταθλητής στη δεύτερη χρονιά του στο MotoGP ο νεαρός Ισπανός.

Στη δεύτερη μόλις χρονιά του στο MotoGP και μια εβδομάδα μετά την πρώτη νίκη της καριέρας του, ο Ισπανός Τζοάν Μιρ κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στον 14ο φετινό γύρο του πρωταθλήματος στη Βαλένθια!

Απίστευτη, πραγματικά, χρονιά για τον 23χρονο από την Πάλμα, που χάρισε στη Suzuki τον πρώτη της τίτλο έπειτα από 21 χρόνια. Ταυτόχρονα έσπασε η διαρχία Yamaha και Honda, καθώς οι δύο εταιρίες κέρδιζαν πότε η μία πότε η άλλη, ανελλιπώς από το 2008 και εντεύθεν.

Ο Μιρ στον αγώνα της Βαλένθια τερμάτισε έβδομος, με πολύ συντηρητική οδήγηση, θέση που αποδείχτηκε αρκετή για να του χαρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή και να μείνει το τρόπαιο στην Ισπανία για ένατη συνεχή σεζόν (6 τίτλοι ο Μαρκ Μάρκεθ και 2 ο Χόρχε Λορένθο). Φυσιολογική εξέλιξη ο τίτλος για τον Μιρ, που στα χρόνια του στο Moto3 οι επιδόσεις του μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές του Μάρκεθ. Απλά αυτός ο τίτλος ήρθε πολύ-πολύ γρήγορα.

«Απίστευτο! Δεν έχω λόγια να περιγράψω, τα συναισθήματά μου. Πάλευα σε όλη μου τη ζωή για αυτήν τη στιγμή. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμικτα, χαρά, συγκίνηση, ευτυχία!

Όταν ακολουθείς το όνειρό σου σε όλη σου τη ζωή και το πετυχαίνεις… Δεν ξέρω τι να πω, δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα. Θέλω λίγη ώρα για να το συνειδοποιήσω», είπε ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής λίγο μετά τον τερματισμό.

Για την ιστορία, τον αγώνα στη Βαλένθια κέρδισε ο Φράνκο Μορμπιντέλι με Yamaha έπειτα από συναρπαστική μάχη στον τελευταίο γύρο με τον Τζακ Μίλερ της Ducati. Τρίτος τερμάστισε ο ο Πολ Εσπαργκαρό με ΚΤΜ.
sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics