Breaking News
24 Φεβρουαρίου 2019




Η Yamaha με τον Βινιάλες στην κορυφή της πρώτης μέρας του τελευταίου τεστ, πριν την έναρξη της νέας σεζόν, που ξεκίνησε στην πίστα του Qatar το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας.

 

Την πρώτη ημέρα, ο ταχύτερος από τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος έγραψε 1.55.051.

Οι περισσότεροι περίμεναν και δεν μπήκαν την πρώτη ώρα στην πίστα, ενώ το ίδιο συνέβη και στα τελευταία 30-40 λεπτά, καθώς η υγρασία ήταν σε υψηλά επίπεδα. Μια ώρα περίπου πριν το τέλος είχαμε και σοβαρές ανακατατάξεις στη λίστα με τους χρόνους. Μέχρι τότε ήταν το δίδυμο των εργοστασιακών οδηγών της Ducati στις δυο πρώτες θέσεις, με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο ελάχιστα μπροστά από τον Ντανίλο Πετρούτσι. Ωστόσο οι δυο τους δεν πίεσαν για κάτι καλύτερο στους τελευταίους τους γύρους μέσα στην πίστα κι έμειναν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Ο χρόνος του Μάβερικ Βινιάλες μπροστά, το 1:55,051 είναι πολύ κοντά στο ρεκόρ πίστας (1:54,927) ενώ οι ενδείξεις της πρώτης ημέρας μας λένε ότι δεν αποκλείεται να δούμε χρόνους κάτω από τον απόλυτο χρόνο πίστας, το 1:53,680 του Ζουάν Ζαρκό πέρυσι.


Ένα δέκατο πίσω από τον Μάβερικ Βινιάλες τερμάτισε ο Άλεξ Ρινς, με την Suzuki να δίνει στους εργοστασιακούς τη διπλή εξάτμιση που είχε δοκιμάσει ο Γκουιντολί στην Sepang. Πραγματικά η μοτοσυκλέτα της Suzuki, η GSX-RR, κερδίζει πολλούς πόντους με την πολύ όμορφη αυτή εξάτμιση.

Κερδισμένος στο τέλος ήταν και ο Βαλεντίνο Ρόσι, που έβγαλε έναν πολύ καλό χρόνο για ν’ ανέβει στην 5η θέση, πίσω από το δίδυμο της Ducati. Συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει στον ένα γύρο, μετά το σοβαρό του τραυματισμό του ο Τίτο Ραμπάτ, ο οποίος έβαλε την Ducati του στην 6η θέση. Ο καλύτερος από τους rookies της κατηγορίας ήταν ο Φάμπιο Κουαρταραρό, ο οποίος με την Yamaha του ’19 πλέον, κατάφερε να κάνει τον 7ο καλύτερο χρόνο. Ο Γάλλος ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον επόμενο νεοφερμένο, τον Ζουάν Μιρ (11ος), την ώρα που ο Μπανάια ήταν αρκετά πιο πίσω, στην 15η θέση.

Με τα προβλήματα των τραυματισμών να συνεχίζουν να υφίστανται για την Honda, ο καλύτερος εκπρόσωπος του κατασκευαστή σήμερα ήταν ο Ταακάκι Νακαγκάμι. Ο Ιάπωνας, ο μόνος με Honda του 2018 στο Πρωτάθλημα, ήταν 8ος ενώ ο Μαρκ Μάρκεθ – που είχε μια μικρή πτώση σήμερα – έμεινε στην 10η θέση. Ανάμεσα στις δυο Honda είναι ο Πολ Εσπαγκαρό, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος με διαφορά στο δευτερόλεπτο από την κορυφή.

Το δίδυμο της Aprilia είναι λίγο πιο πίσω, στις θέσεις 12 και 13 ενώ τόσο ο Αλέιξ Εσπαργκαρό, όσο και ο Αντρέα Ιανόνε είχαν πτώση σήμερα. Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Ζουάν Ζαρκό ήταν 16ος, ενώ ο Ολιβέιρα – με ίδια μοτοσυκλέτα – τον πλησίασε στο ένα δέκατο περίπου.

Κράτσλοου και Μίλερ κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα σήμερα, όπως και ο Χόρχε Λορένθο που οδήγησε για πρώτη φορά με τα χρώματα του ’19 της Honda.


gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics