Breaking News
09 Νοεμβρίου 2020

Θέλοντας να κατακτήσει μετάλλιο στο Πεκίνο το 2022 και στη συνέχεια να «κρεμάσει» τα παγοπέδιλά της



Η Βρετανίδα πατινέρ ταχύτητος μικρής πίστας, Ελίζ Κρίστι δήλωσε ότι θα τελειώσει την καριέρα της μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2022, όπου ελπίζει να πάρει και κάποιο ολυμπιακό μετάλλιο. Η 30χρονη Σκωτσέζα είναι τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχει καταφέρει να διακριθεί.

Αποκλείστηκε και από τις τρία αγωνίσματα της στο Σότσι το 2014, ενώ στη Νότιο Κορέα ξεσήκωσε τους οπαδούς όταν την κατηγόρησαν ότι είχε προκαλέσει τη συντριβή της συμπατριώτισσάς τους Παρκ Σέουνγκ-Χι.

Στην Πιονγκτσανγκ το 2018, η Κρίστι έπεσε στα 500μ. του τελικού όταν η Ολλανδή πατινέρ σκέιτερ Γιάρα Φαν Κέρκοφ έκοψε το χέρι της.

Στη συνέχεια αποκλείστηκε και πάλι στα 1000μκαι 1500μ. Ελπίζει πλέον να «ξορκίσει» την κατάρα και να καταφέρει να ανέβει στο βάθρο, στο Πεκίνο το 2022 κερδίζοντας τελικά ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

«Σίγουρα δουλεύω για ένα ολυμπιακό μετάλλιο στους επόμενους αγώνες και ελπίζω να αποχωρήσω, μ’ ένα καλό τέλος στην καριέρα μου» δήλωσε η Κρίστι στο podcast του Fair Play του BBC.

«Προχωρώντας σε αυτό, θέλω να είμαι υγιής, χαρούμενη, δουλεύω με έναν προπονητή με τον οποίο απολαμβάνω να προπονούμαι και πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε».

Οι 10 φορές Ευρωπαία πρωταθλήτρια έχει πολεμήσει ενάντια σε θέματα ψυχικής υγείας, περνώντας δύο χρόνια με αντικαταθλιπτικά και παραδέχτηκε ότι έβλαψε τον εαυτό της: «Ήμουν λίγο πάνω-κάτω», τόνισε η Κρίστι στο BBC. Και πρόσθεσε: «Είχα μια πολύ καλή περίοδο για λίγο, αγωνίστηκα λίγο πρόσφατα, αλλά τώρα θα επιστρέψω ξανά. Θέλω να είμαι σε καλή ψυχική κατάσταση και θέλω να είμαι ανοιχτή σχετικά με το τι συμβαίνει και ποια είμαι, αντί να κρύβομαι πίσω από τα πάντα. Θέλω να βγω από αυτό λέγοντας…Αυτό ήταν το καλύτερο μου».

SPORTS3.GR

Η Κρίστι θα μπορούσε να ασχοληθεί με την προπονητική μετά το τέλος της αγωνιστικής της καριέρας: «Θέλω να απολαμβάνω το πατινάζ σωστά και να βοηθάω άλλους» πρόσθεσε. «Ελπίζω ότι θα επιστρέψω ως προπονήτρια και θα μπορούσα ακόμη να κάνω πατινάζ».

Το 2017, η Κρίστι κέρδισε τα 1000μ. και 1500μ. στο παγκόσμιο, στο Ρότερνταμ έχοντας κατακτήσει 12 μετάλλια παγκόσμιου πρωταθλήματος. Το 2013 κατέκτησε τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1000μ.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics