Breaking News
08 Μαΐου 2016

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ


Ο Ralfs Sirmacis με Skoda Fabia R5 είναι ο νικητής του SEAJETS Ράλι Aκρόπολις 2016. Ο 21χρονος Λετονός είναι ο νεότερος νικητής στην ιστορία του Ακρόπολις.

Ο Λάμπρος Αθανασούλας κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση μόλις 0,1 δλ. μπροστά από τον Jaromir Tarabus σε ένα επεισοδιακό φινάλε που διαδραματίστηκε στην 12η και τελευταία ειδική του αγώνα την σκληροτράχηλη μήκους 33,86 χλμ. Ελάτεια / Καρυά 2!

Ο Έλληνας οδηγός έχασε αρκετό χρόνο κινούμενος στη σκόνη του Ranga για 8 χιλιόμετρα, μέχρι να τον προσπεράσει. Τελικά κατάφερε να διατηρήσει τη 2η θέση στην οποία βρέθηκε μετά το πρώτο πέρασμα από την ειδική Ελάτεια / Καρυά, όταν ο 2ος γενικής μέχρι εκείνο το σημείο Alexey Lukyanuk, έχασε πάρα πολύ χρόνο λόγω σπασμένης ανάρτησης στο Ford Fiesta R5. Θυμίζουμε ότι πέρσι ο Αθανασούλας είχε ανέβει και πάλι στο βάθρο, τερματίζοντας στην 3η θέση.

Απόλυτη κυριαρχία της Skoda στον εθνικό μας αγώνα με τα Fabia R5 να κάνουν το 1-2-3.

Ο Πρωταθλητής του θεσμού και νικητής του περσινού Ακρόπολις, Kajetan Kajetanowicz σημείωσε ακόμα έναν ταχύτερο χρόνο ειδικής διαδρομής κλείνοντας τον αγώνα στην 8η θέση της γενικής.

Οι νικητές του 62ου Ράλι Ακρόπολις στη ράμπα του τερματισμού...

 

 

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

11) SIRMACIS Ralfs - SIMINS Arturs (SKODA Fabia R5)
«Νόμιζα ότι δε θα τελείωνε ποτέ η τελευταία ειδική, είμαστε πολύ χαρούμενοι. Δεν έχω λόγια, γιατί το να κερδίσεις στο ντεμπούτο σου με αυτοκίνητο R5 είναι απίστευτο. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι».

9) ATHANASSOULAS Lambros - PANAGIOTOUNIS Elias (SKODA Fabia R5)
«Ζήσαμε όλα μαζί τα συναισθήματα σε αυτόν τον αγώνα, τελικά τα καταφέραμε και βρεθήκαμε στη 2η θέση, που τόσο θέλαμε, αφού δείξαμε ότι είχαμε την ταχύτητα για κάτι τέτοιο. Στενοχωρηθήκαμε πολύ στην τελευταία ειδική, αλλά ευτυχώς δείξαμε ψυχραιμία, πιέσαμε πολύ και τελικά αυτό απέδωσε, καθώς πετύχαμε το στόχο μας».

3 ) TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel (SKODA Fabia R5)
«Αισθάνομαι πραγματικά χαρούμενος που τερματίζω στο πόντιουμ του Ακρόπολις. Δεν είχαμε καλό ξεκίνημα σήμερα, και στην τελευταία ειδική είχαμε το δράμα με τον Λάμπρο, γιατί κι εμείς πέσαμε στη σκόνη για 2-3 χλμ. Δε γνωρίζαμε τη θέση μας, αλλά δε θα ήταν δίκαιο να περάσουμε τον Λάμπρο, γιατί ήταν καλύτερος από μας σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενος για το πόντιουμ, γιατί είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα στο χώμα».

1) KAJETANOWICZ Kajetan - BARAN Jaroslaw (FORD Fiesta R5)
«Ήμασταν στην κόλαση, και τώρα είμαστε στον παράδεισο. Τα καταφέραμε. Αγαπώ αυτό το Ράλι και αγαπώ τις μεγάλες μάχες. Ακόμα και αν έχεις προβλήματα, πρέπει πάντα να πιέζεις και ποτέ να μην εγκαταλείπεις. Οφείλεις να προσπαθήσεις, ακόμα και αν έχεις ελάχιστες πιθανότητες. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και που κερδίσαμε, γιατί ήμασταν οι ταχύτεροι τη δεύτερη μέρα».

2) LUKYANUK Alexey - KAPUSTIN Roman (FORD Fiesta R5)
«Aισθάνομαι χάλια. Σε κάθε χωμάτινο Ράλι ταλαιπωρούμαστε με προβλήματα στο αυτοκίνητο και, σαν να μην έφτανε αυτό, έκανα και κάποια λάθη. Τώρα που περάσαμε από το σημείο που έσπασε η ανάρτηση το πρωί, διαπίστωσα πως ήταν σαν πολλά άλλα σημεία. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος, γιατί μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Ίσως την επόμενη φορά».

6) JEETS Raul - TOOM Andrus (SKODA Fabia R5)
«Eίναι υπέροχο αίσθημα να τερματίζεις αυτό το Ράλι, πράγμα πολύ δύσκολο. Είναι το δυσκολότερο χωμάτινο Ράλι που έχω συμμετάσχει. Το αυτοκίνητο ήταν σούπερ, δεν είχαμε προβλήματα, είμαστε χαρούμενοι, μιας και πρόκειται για το καλύτερο αποτέλεσμά μας στο ERC και δεν απέχουμε πολύ από το πόντιουμ».

8) KASPERCZYK Tomasz - SYTY Damian (FORD Fiesta R5)
«Ήταν ένα τρελό και δύσκολο σαββατοκύριακο, είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που τερματίσαμε. Ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα, έμαθα πολλά. Κατά τη διάρκεια του Ράλι, η 7η θέση είναι πολύ καλό αποτέλεσμα. Το επόμενο Ράλι μας θα είναι στις Αζόρες».

10) KOLTUN Jaroslav - PLESKOT Ireneusz (FORD Fiesta R5)
«Στην ΕΔ 6 είχαμε κλατάρισμα και έπρεπε να άλλαξουμε λάστιχο στην ειδική. Μου άρεσε το Ράλι. Πέρα από τα τρία κλαταρίσματα, δεν αντιμετωπίσαμε άλλα προβλήματα. Ο επόμενος αγώνας μας θα είναι στις Αζόρες».

16) TIBOR Erdi Junior - GYORGY Papp (MITSUBISHI Lancer EVO X)
«Το Ράλι δεν είναι εύκολο, γιατί, όπως θα θυμάστε, πριν από δύο χρόνια εγκαταλείψαμε στην τελευταία ειδική. Τώρα είχαμε κλατάρισμα και αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε λάστιχο. Αυτό μας στοίχισε τη 2η θέση στην κατηγορία μας, αλλά το βασικό είναι ότι τερματίσαμε, και μάλιστα στο πόντιουμ».

17) CHUCHALA Wojciech - DYMURSKI Daniel (SUBARU Impreza WRX STI)
«Αυτός ήταν ο στόχος μας, να τερματίσουμε το Ράλι, και το καταφέραμε. Είμαι πολύ ευτυχής. Ήταν η τρίτη μας νίκη στα τρία Ράλι στη σεζόν. Είναι καλύτερα και από τέλεια».

19) JACQUET RIOS Jose Luis - VARGAS PEOA Hernan (MITSUBISHI Lancer EVO X)
«Είμαστε δεύτεροι στην κατηγορία μας, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η τελευταία ειδική ήταν πολύ σκληρή, αλλά όταν είδαμε τον Ranga αισθανθήκαμε περίεργα, γιατί καταλάβαμε ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας μας».

20) BOSTANCI Murat - VATANSEVER Onur (FORD Fiesta R2)
«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι. Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα, γιατί αντιμετωπίσαμε προβλήματα ακόμα και στις αναγνωρίσεις. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, νικητής της κατηγορίας ERC3. Πρόκειται για ένα κλασικό Ράλι Ακρόπολις, όπου πρέπει να είσαι γρήγορος και έξυπνος συνάμα. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι, και το επόμενο Ράλι μας θα είναι το Ypres».

22) BESSENYEY Zoltan - BERENDI David (RENAULT Clio RS)
«Σήμερα ήταν πολύ πιο δύσκολα από χθες. Η διαφορά από τον Bostanci ήταν μεγάλη, και έπρεπε να προστατέψουμε το αυτοκίνητο. Είμαστε χαρούμενοι και είδαμε πως μπορούμε να είμαστε γρήγοροι σε χωμάτινα Ράλι. Είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία της κατηγορίας μας, και είναι καλό για όλους μας. Την ομάδα, τους οπαδούς, τους χορηγούς και σίγουρα τον David (Berendi)».

23) FILIP Alexandru - IANCU Bogdan (RENAULT Clio RS)
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Τερματίσαμε ένα από τα πιο σκληρά Ράλι της Ευρώπης. Ήταν η πρώτη μας φορά με αυτό το αυτοκίνητο, και δεν ήμασταν πολύ σίγουροι στο ξεκίνημα, αλλά προσπαθήσαμε να το συνηθίσουμε γρήγορα. Σε αυτό το Ράλι μετρά ο τερματισμός. Το επόμενο θα είναι στην Πολωνία».

caranddriver.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics