Breaking News
27 Δεκεμβρίου 2020

Αθώος ο Έλισον καθώς το φάρμακο που πήρε δεν έγραφε την ουσία στην ετικέτα



Ο Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών (USADA) διαπίστωσε ότι ο τρεις φορές ολυμπιονίκης Μπρέιντι Έλισον δεν φταίει για το θετικό τεστ ντόπινγκ, του περασμένου Οκτωβρίου.

Το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών ο Έλισον βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία υδροχλωροθειαζίδη (HCTZ) σε ένα τεστ εκτός αγώνων. Η HCTZ είναι ουσία διουρητική και κάλυψης.

Η USADA διαπίστωσε ότι ο Έλισον πήρε ένα επιτρεπόμενο φάρμακο από το στόμα με συνταγή που περιείχε HCTZ, αλλά δεν ανέφερε την ουσία στην ετικέτα.

Η εργαστηριακή ανάλυση του φαρμάκου του Έλισον επιβεβαίωσε την HCTZ στο επίπεδο που συνάδει με το θετικό τεστ του.

«Εάν ένας αθλητής πάρει μια απαγορευμένη ουσία από μια εντελώς αθώα πηγή όπως μολυσμένο φάρμακο, κρέας ή νερό, που δεν έχει καμία επίδραση στην απόδοση, δεν θα πρέπει να υπάρχει παραβίαση ή δημόσια ανακοίνωση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της USADA Τρέιβις Τάιγκαρτ.

Ο Έλισον περιέγραψε τη διαδικασία από την επιστροφή του θετικού δείγματος ως «κόλαση».

«Ήταν ειλικρινά κόλαση», δήλωσε στην AZ Central. Και πρόσθεσε: «Η γυναίκα μου ήταν καταπληκτική στην όλη διαδικασία στο να με καθησυχάζει συνέχεια. Είμαι γενικά ένα πολύ θετικό άτομο, αλλά όταν αυτό αλλάζει, μοιάζει περισσότερο με την Ημέρα της Κρίσεως – δεν υπάρχει πραγματικά μέσος δρόμος. Το να πιστεύεις ότι η καριέρα σου έχει τελειώσει για κάτι που δεν έκανες είναι τρομακτικό. Ο θυμός που συσσωρεύεται μέσα σου σε κάνει τρελό. Δεν φταίει η USADA, δεν φταίει ο κατασκευαστής. Δεν φταίει κανείς, απλά πρέπει να περάσεις από την όλη κατάσταση. Σε τρελαίνει τόσο, που μπορείς να χάσεις τα πάντα, όταν όλα έγιναν σωστά. Είναι μια ενοχλητική και δυσάρεστη διαδικασία».

Ο τρεις φορές ολυμπιονίκης, δήλωσε ότι θα ενδιαφερόταν να εμπλακεί στην εκπαίδευση κατά του ντόπινγκ μετά την εμπειρία του.
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics