Breaking News
29 Σεπτεμβρίου 2021

Ευθείες «βολές» του Προέδρου της ΕΠΣΗ, Νίκου Τζώρτζογλου κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο Crete2day.

«Δεν είναι τυχαίο ότι όλος ο Ελληνικός αθλητισμός έχει στραφεί εναντίον του, όπως και το σύνολο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εκτός από μια ομάδα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ.

 

-Για την αντίθεση που έχετε εκφράσει σε πολλά θέματα με τον Λευτέρη Αυγενάκη, τι απαντάτε σε όσους ισχυρίζονται ότι παίρνετε κάποια πράγματα αφορμή για να την εκδηλώσετε; Ότι η αντιπαράθεση μαζί του παίρνει προσωπικό περιεχόμενο;

«Δεν είμαι σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν ένας από τους ανθρώπους που στήριξε την δική μου υποψηφιότητα σαν πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, κάτι για το οποίο θα πρέπει να είμαι υπόχρεος απέναντι του. Σαν άνθρωπο με χαρακτηρίζουν αιρετικό. Θα καυτηριάσω οποιονδήποτε κάνει λάθος. Αυτό κάνω και με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Δεν με βρίσκει σε όλα αντίθετο. Απεναντίας σε πολλά είναι στη σωστή κατεύθυνση. Ξέρετε ότι «πουλάει» και σε επικοινωνιακό επίπεδο όταν υπάρχει διαφορετική άποψη από έναν συνυποψήφιο στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Υπάρχουν και αποφάσεις που με βρίσκουν κάθετα αντίθετο. Για παράδειγμα το πολυσυζητημένο μητρώο. Σαν φιλοσοφία είμαστε σύμφωνοι ότι πρέπει τα ερασιτεχνικά σωματεία να νοικοκυρευτούν. Δεν γίνεται όμως να διαγράφεις ένα σωματείο από την Ομοσπονδία ή να μην του επιτρέπεις να κάνει προπόνηση. Μόνο αυτοί που ασχολούνται με το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μπορούν να καταλάβουν πως μπορεί ένας παράγοντας να συντηρήσει μια ομάδα για να ανταποκριθεί στα έξοδα της. Για να μπεις στο μητρώο απαιτούνται αρκετά, ενώ βρισκόμαστε σε μια περίοδο πανδημίας που οι Υπηρεσίες υπολειτουργούν. Και πέρα από αυτό όμως πως μπορεί ένα σωματείο να πληρώσει το δικηγόρο, το λογιστή, αυτούς που χρειάζονται για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία. Δεν είναι «Μαρινάκηδες» και «Σαββίδηδες» όλοι στην Ελλάδα. Πως λοιπόν ζητούνται από αυτούς τους ανθρώπους και σε αυτές τις προθεσμίες όλα αυτά τα δικαιολογητικά με το εκβιαστικό δίλλημα ότι αν δε μου τα φέρεις σε διαγράφω ή δεν σε αφήνω να κάνεις προπόνηση. Έχει λογική αυτό; Ο κόσμος είναι σε τραγική κατάσταση. Τι θα έπρεπε να γίνει κατά την άποψη μας; Πρωτίστως να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, ούτως ώστε ο φουκαράς ο παράγοντας να μπορεί να ανταποκριθεί. Ήδη το θέμα της προθεσμίας το κατανόησε ο κ. Υφυπουργός και έδωσε παράταση χρόνου μέχρι τον Ιούλιο του 2022. Πιστεύω ότι με παρεμβάσεις των Διεθνών Ομοσπονδιών άμεσα θα έχουμε αλλαγές και στο θέμα του μητρώου και σε άλλα που δημιουργούν πρόβλημα στα Ερασιτεχνικά σωματεία Η Ένωση ήρθε σε επαφή με κάποιους δικηγόρους και με λογιστικά γραφεία και κατέληξε σε μια κεντρική συμφωνία πως τα σωματεία με το λιγότερο δυνατό κόστος θα αποταθούν σε αυτούς για να μπορέσουν πιο γρήγορα και πιο εύκολα να ενταχθούν. Οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε το κάνουμε. Χρειάζεται όμως μια απλούστευση δικαιολογητικών.

Σε άλλα θέματα υπάρχουν επίσης κάποιες περιπτώσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν φωτογραφικές. Δεν μπορείς να λες ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει όριο ηλικίας μέχρι 70 ετών, αλλά σε ένα βουλευτή αυτό να μην συμβαίνει. Σε κάτι τέτοιες αποφάσεις ο Λευτέρης Αυγενάκης βρίσκει αντίθετο τον Τζώρτζογλου.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλος ο Ελληνικός αθλητισμός έχει στραφεί εναντίον του, όπως και το σύνολο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εκτός από μια ομάδα».

-Πως εξηγείτε όμως ότι μετά από τόσους ανασχηματισμούς παραμένει στη θέση του;

«Απάντηση σε αυτό μπορεί να δώσει μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αν το κόστος είναι θετικό ή αρνητικό θα το πάρει η κυβέρνηση»
Διαβάστε επίσης:

Όλα τα ζώδια 29/09

 

 

 

Αθανασιάδης: Η συγκινητική αφιέρωση του στη σύντροφό του [vid]

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics