Breaking News
11 Ιουλίου 2016

Η τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του Εuro από την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος αλλά και η νέα μεγάλη αποτυχία της εθνικής ομάδας μπάσκετ στο προολυμπιακό τουρνουά δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Και στις δύο περιπτώσεις ο Σταύρος Κοντονής είχε αρκετά να συζητήσει με τους συνεργάτες του. Και μάλιστα ιδιαίτερα φορτισμένος και με δηκτικό ύφος στις τοποθετήσεις του. Αλλωστε με τις διοικήσεις και των δύο Ομοσπονδιών και τις ηγεσίες τους -τους κ. Γκιρτζίκη και Βασιλακόπουλο σε ΕΠΟ και ΕΟΚ αντίστοιχα- ο υφυπουργός βρίσκεται εδώ και καιρό στα «μαχαίρια». Για την πρώτη μάλιστα επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως αν δεν εγκρίνει τον εναρμονισμένο από τη ΦΙΦΑ κώδικα δεοντολογίας θα… ξημερώσει η Δευτέρα 18η Ιουλίου με διοικούσα επιτροπή!

Στον κ. Κοντονή, όπως σε όλους τους Ελληνες έκανε μεγάλη εντύπωση του θράσος της ΕΠΟ, η οποία λίγα λεπτά μετά τη λήξη του τελικού στο Παρίσι «ανέβασε» σχετικό «τουίτ»… αποθεώνοντας τον «προπονητή, τον άνθρωπο, τον Ελληνα Σάντος»! Τον οποίο είχε εκδιώξει το 2014. Ενώ ταυτόχρονα ο Γιώργος Γκιρτζίκης προσπαθούσε την ώρα της απονομής να αγκαλιάσει τον Φερνάντο και να του δώσει… φιλί συγχαρητηρίων κάνοντας άπαντες να σκεφτούν ότι αυτή η «κίνηση» προερχόταν από τον άμεσο συνεργάτη και διάδοχο του Γιώργου Σαρρή επί προεδρίας του οποίου εκδιώχθηκε από την Εθνική ποδοσφαίρου ο Πορτογάλος σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης.

Μιλώντας με στενούς συνεργάτες του ο κ. Κοντονής αναρωτιόταν: «Είμαι πολύ περίεργος αν θα λογοδοτήσει η ΕΠΟ, κάποιος από τη διοίκησή της. Είχαμε τον Φερνάντο Σάντος προπονητή στην Εθνική ομάδα, την οδήγησε στους 16 του Μουντιάλ της Βραζιλίας κι όμως τον ανάγκασαν σε φυγή. Πήγε ο άνθρωπος στην Εθνική Πορτογαλίας και κατέκτησε το Euro. Ακόμη και ο αντικαταστάτης του, ο Κλαούντιο Ρανιέρι, όταν απολύθηκε από την εθνική Ελλάδας πήγε στην Αγγλία και κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Λέστερ. Όλα αυτά πως τα αντιμετωπίζουν στην ΕΠΟ; Σκοπεύει να λογοδοτήσει κανείς στον κόσμο; Πόσο χοντρόπετσος πρέπει να είναι κάποιος για να προσποιείται ότι δεν συνέβη τίποτα;»

Ο κ. Κοντονής ήταν το ίδιο καυστικός και με τη νέα αγωνιστική «πανωλεθρία» της Εθνικής Ελλάδας του μπάσκετ, όπου στο προολυμπιακό τουρνουά δεν κατάφερε να φτάσει ούτε στον τελικό καταγράφοντας ένα ακόμη χρόνο (τον έβδομο) αποτυχιών.

«Όπως και στην περίπτωση της ΕΠΟ αναρωτιέμαι αν θα λογοδοτήσει κάποιος, αν θα παραιτηθεί κανείς από τη διοίκηση της ΕΟΚ. Ο κ. Βασιλακόπουλος ήξερε μόνο να ξεσηκώνεται και να κάνει δηλώσεις εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να ονομαστεί το ΟΑΚΑ «Νίκος Γκάλης». Τώρα, μετά από ακόμη ένα κακό αποτέλεσμα της εθνικής ομάδας, θα αναλάβει κανείς από τη διοίκηση της ΕΟΚ τις ευθύνες του ή κι εδώ υπάρχει ανάλογη χοντροπετσιά;»

Να σημειώσουμε επίσης ότι στο υφυπουργείο Αθλητισμού είναι πολύ πιθανό να ασχοληθούν άμεσα και με τη δήλωση του Φώτη Κατσικάρη σύμφωνα με την οποία… δεν είχε συμβόλαιο με την ΕΟΚ ως Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Σκέψεις για όριο στον νόμο τα 25 χρόνια στις β' ομάδες

Στο μεταξύ μεγάλη συζήτηση έχει «ανάψει», όπως αναμενόταν άλλωστε, η απόφαση του κ. Κοντονή να περάσει στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο διάταξη με την οποία απαγορεύει τους δανεικούς ποδοσφαιριστές εντός Ελλάδος.

Σε ό,τι δε αφορά την δυνατότητα στις ΠΑΕ να δημιουργήσουν Β’ ομάδες, όπως γράψαμε σχετικά το Σάββατο στο sdna.gr, στη σκέψη του κ. Κοντονή είναι να υπάρξει όριο ηλικίας για συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε αυτές. Όχι βέβαια τα 19 (καθώς ήδη οι ΠΑΕ έχουν τις ομάδες under 20) αλλά πιθανώς τα 25, όπου σε πρώτη φάση θεωρείται μια καλή ηλικία για να περιλαμβάνει παίκτες στους οποίους μια ΠΑΕ θα μπορεί να δίνει ευκαιρία στην Β’ ομάδα της από τη στιγμή που εντός Ελλάδος θα έχουν απαγορευθεί οι δανεικοί. Καθεστώς το οποίο, έτσι κι αλλιώς, θα βάλει τέλος ο κ. Κοντονής (παρά τις αναμενόμενες, υπάρχουσες, ενστάσεις και μάλιστα μετά από σχετική «επικοινωνία» με την ΟΥΕΦΑ, καθώς ο υφυπουργός εκτιμάει ότι αποτελεί έναν από τους πυλώνες που πλήττουν τη διαφάνεια σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

SDNA.GR

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics