Breaking News
17 Ιουλίου 2016

Η προσπάθεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να προσελκύσει μεγαλύτερα χορηγικά προγράμματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φέρνει όλο και περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες στο πρόγραμμά της.

Έτσι η αγωνιστική αναρρίχηση σε τοίχους αναμένεται να μπει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από τη διοργάνωση στο Τόκιο το 2020.

Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 3 Αυγούστου, οπότε και θα συνεδριάσει η ΔΟΕ, παραμονές της έναρξης των Αγώνων στην πόλη της Βραζιλίας.

Η αναρρίχηση είναι ένα από τα πέντε αθλήματα που θέλουν να εντάξουν οι Ιάπωνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, μια πρόταση που έχει την απόλυτη υποστήριξη από το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ.

Το σκέιτμπορντ, το σέρφινγκ, το καράτε και το μπέιζμπολ/σόφτμπολ είναι επίσης τα αθλήματα για τα οποία καλείται  να αποφασίσει η ΔΟΕ στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αν θα βρεθούν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Το τελικό πρόγραμμα των 28 ολυμπιακών αθλημάτων για το Τόκιο 2020, θα κλείσει στα μέσα του 2017 και σε αυτά θα συμπεριλαμβάνεται και το γκολφ, άθλημα που θα φιλοξενηθεί και στο Ρίο ντε Τζανέιρο κι επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 1904!

Άσχετο  αν περισσότεροι από  20 παίκτες του γκολφ, ανάμεσά τους και οι τέσσερις κορυφαίοι στον κόσμο, έχουν ήδη δηλώσει τη μη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φοβούμενοι τον ιό Ζήκα.

Η αναρρίχηση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην «χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου», στη ΔΟΕ πιστεύουν ότι νέα αθλήματα θα «φέρουν πιο ολοκληρωμένη εξέλιξη στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότερες από 140 χώρες βρίσκονται υπό την σκέπη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης, με 35 εκατ. αθλητές κι αθλήτριες παγκοσμίως να ασχολούνται με αυτή. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι 23 ετών, με το 40% να είναι  κάτω των 20 ετών. 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics