Breaking News
04 Αυγούστου 2016

Για κάθε αθλητή που θα κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σίγουρα αυτό θα είναι μια μεγάλη υπόθεση. Για την ομάδα μπάσκετ των γυναικών των Ηνωμένων Πολιτειών, το θέμα θα προκύψει, αν δεν το καταφέρουν.

Η ομάδα των γυναικών των ΗΠΑ είναι μία από τις μεγάλες δυναστείες των Ολυμπιακών Αγώνων, πηγαίνει για ένα έκτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο και φτάνει με ένα αήττητο σερί  41-0 που εκτείνεται πίσω από τους Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη.
 «Αυτό που ελπίζω να συμβεί είναι να είμαστε τυχεροί αρκετά για να κερδίσουμε το χρυσό, που είναι μια μεγάλη υπόθεση, όμως πραγματικά η μεγάλη υπόθεση θα είναι αν χάσουμε,» δήλωσε ο προπονητής των ΗΠΑ Τζένο Αουριέμα.
 «Έχουν κάνει τόσα πολλά και ίσως επειδή έχουν κερδίσει τόσα πολλά δεν παίρνουν το σεβασμό που αξίζουν πραγματικά για το πώς έφτασαν σε αυτή την κυριαρχία».
 Από τότε που το μπάσκετ γυναικών έγινε μέρος του προγράμματος των Ολυμπιακών το 1976, η ομάδα των ΗΠΑ έχει χάσει μόλις τρία παιχνίδια.
 Στο Λονδίνο το 2012 στα προημιτελικά η ομάδα των ΗΠΑ νίκησε τον Καναδά με  91-48 πριν επικρατήσει απέναντι στην μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Αυστραλία με  86-73 και στη συνέχεια, συνθλίψει την Γαλλία στον τελικό με 86-50. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, οι γυναίκες των ΗΠΑ νίκησαν τις αντιπάλους τους με μέσο όσο 35 πόντους.
Κ αθώς η ΗΠΑ εξακολουθεί την προετοιμασία της με προετοιμασία για το εναρκτήριο ματς με την Σενεγάλη, ο Αουριέμα δήλωσε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να είναι η καλύτερη με εννέα από τις  12 παίκτριες να έχουν ήδη κερδίσει χρυσά μετάλλια. 
 «Εννέα παίκτριες κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο και έξι έχουν το κάνει περισσότερες από μία φορές. Το ταλέντο είναι σημαντικό, το επίπεδο δεξιοτήτων είναι σημαντικό, όπως και η εμπειρία,» τόνισε. Οπως και η ομάδα των Αντρών των ΗΠΑ, δνε θα μείνει στο ολυμπιακό χωριό, αλλά σε κρουζιερόπλοιο. 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics