Breaking News
09 Νοεμβρίου 2020

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (RPC) Βλαντιμίρ Λούκιν ισχυρίστηκε ότι θα είναι άδικο, αν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (WADA) τιμωρήσει τους αθλητές της χώρας καθώς δεν έχουν «καμία σχέση» με τη διαμάχη μεταξύ της Ρωσίας και του παγκόσμιου «θεματοφύλακα».

 

Τόσο η σημαία όσο και ο ύμνος της Ρωσίας δεν θα μπορούν να δώσουν το «παρών» σε μεγάλες διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, για 4 χρόνια εάν το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) διατηρήσει τις κυρώσεις που επέβαλε ο WADA ως τιμωρία για την παραποίηση δεδομένων στο εργαστήριο της Μόσχας.

Αθλητές από τη χώρα θα αναγκαστούν επίσης να αγωνιστούν ως ουδέτεροι σε αυτές τις διοργανώσεις εάν το CAS αποφασίσει υπέρ του WADA.

Μόνο οι αθλητές που μπορούν να αποδείξουν ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στο κρατικό πρόγραμμα ντόπινγκ και στην συγκάλυψη, που ακολούθησε ώστε να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν οποιαδήποτε ουδέτερη ρωσική ομάδα.

Η έφεση της Ρωσικής υπηρεσίας κατά του Ντόπινγκ (RUSADA) και των κυρώσεων που της επιβλήθηκαν εκδικάστηκε στο CAS την περασμένη εβδομάδα και η Παραολυμπιακή Επιτροπή της χώρας, ήταν μεταξύ εκείνων που συζήτησαν την υπόθεση, στην επιτροπή.

«Συμμετείχαν αρκετά άτομα από την Ομοσπονδία», δήλωσε ο Λούκιν. Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι η απόφαση θα είναι ευνοϊκή για εμάς. Πιστεύουμε ότι η RPC δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις υποθέσεις που δικάζονται. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό, αυτή είναι η μια σχέση μεταξύ RUSADA και WADA».

Η Ρωσία αποκλείστηκε εντελώς από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 και στην Πιονγκτσάνγκ το 2018 συμμετείχαν κάτω από το πανό «Ουδέτεροι Παραολυμπιακοί Αθλητές».

Στο παρελθόν, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) είχε υιοθετήσει μια πολύ πιο σκληρή θέση για τη Ρωσία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Η αναστολή της RPC από την IPC έληξε τον Μάρτιο του 2019.

Κατά την άρση της αναστολής, ωστόσο, η IPC προειδοποίησε ότι η RUSADA δεν πρέπει να κηρυχθεί μη συμμορφωμένη πριν από τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, διαφορετικά η απαγόρευση της RPC θα μπορούσε να ισχύσει εκ νέου.

Το CAS δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η απόφαση για την υπόθεση μεταξύ WADA και RUSADA θα ανακοινωθεί πριν από το τέλος του έτους.
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics